Asla sorunlarımı başkalarına yansıtan biri değilim ama son bir yıldır artık dayanamaz hâle geldi. Annemle babam ayrılar, babam şu an Yeni biriyle evli küçük bir tane de kardeşim var 😊babam geçen sene şeker hastalığına yakalandığı için ben onun neler yemesi yememesi gerektiğini söylemek bazen yemek yapıp götürmek ve şekerini ölcmek için yanına gidiyorum. Fakat annem babanla görüşürsen"sütüm haramdır" dediği için de huzursuz oluyorum. Ayrı olmalarına rağmen babam beni hiçbir zaman yalnız bırakmadı hep ilgiye boğdu şu an onu bu şekilde yalnız bırakmam ama babam evlendiği için de annem görüşmemden rahatsız. Siz olsaydınız ne yapardınız 🥀
Güncellemeler
8 ay
Soruyla ilgili yorumlar istiyorum profilimle değil
Annemle oturup konuşurdum aynı durumda kendisi olsaydı ve babam görüşmemi istemeseydi yine annemle görüşeceğimi onlar boşansa dahi birinin annem birinin babam olduğunu unutmayacağımı ona göre davranmam gerektiğini bildiğimi, bilmesi gerekiyor. Adam akıllı konuşur hallederim hayatıma müdahale etmesinin yanlış olduğunu doğru düzgün bir dille anlatırım. Çünkü annen yanlış yapıyor...
Kalbini dinle. Doğruyu ve yanlışı ayırt edebilecek yaştasın ve başkalarının sözü ile (bu kişi annende olabilir 🙃) hareket etme. Bu daha genel bir yorum oldu zira bu verdiğin tek bir örnek, ben hayatın için söz ediyorum.
Annenin destek olması gerekirdi belkide, elbette kırgınlıkları var ve olabilir lakin onların aralarındaki sorun arasında kalman senin için zor ve bunu doğru bulmuyorum. Ebeveynler aslında ne kadar da bencil değil mi?
Sütü haram olmaz, olamaz. İyiliğe iyilik karşılık verir, bela ve haram değil. Bunlara inanmayınız, kalbiniz doğruyu ve huzuru biliyor. Gelecekte keşkeler yerine iyi kiler kaplıyor sonra 🤩
Annelerin hakkı ödenmez tabi ki ama fazla bencilce düşünüyor. Ne olursa olsun o senin baban. Bırak annen ne derse desin Allah korusun bir gün babana bir şey olursa çok vicdan azabı çekersin, her zaman ilgilen. Benim de annemle babamın arası iyi değil eskiden, bu yüzden babama tavır alırdım ama annem beni hep uyarırdı babanla aramda olan sizi ilgilendirmez diyerek. Sağlıklı bağlar kurmak için annenle konuşma yapmalısın, belkide kadın içten içe dertlidir bir uzamandan yardım alması için ikna et, içini dökerse size de yükünü yansıtmaz.
Annemle konuşulması gerekiyor ama bunu sen yaparsan pek etkisi olmaz çünkü vefa ve hak gibi kavramlar arkasına sığınarak duygusal manipülasyon yapıyor annenin sözünü dinleyeceği biri mutlak olmalı bu özel bi konu aslında senin psikolojin sağlam kalmalı sakın bu durumda kendini suçlama ya da çöküntüye izin verme!
Bu oldukça zor bir durum... Her iki tarafı da seviyor ve onların iyi olmasını istiyorsun, bunu hissedebiliyorum. Annene saygı duymak elbette önemli, fakat babanın sağlık durumu gibi hassas bir konuda yardımcı olman da oldukça değerli. Burada dengeyi sağlamak için sakin bir şekilde annene duygularını anlatabilirsin. Onu asla istemeden kırmak ya da üzmek istemediğini söyle, ama babana da bu süreçte destek olmanın senin için bir vicdan meselesi olduğunu paylaş.
Babanla görüşmelerini mümkünse anneni bilgilendirmeden yaparak tansiyonu biraz düşürebilirsin. Bu dönemde empati, sevgi ve anlayışla hareket etmen hem annenle olan ilişkiyi koruyabilir hem de vicdanen rahat olmanı sağlayabilir. Unutma, senin niyetin iyi ve bu yüreğine huzur olarak dönecek. 🌺💜
Öncellikle anneni sen bizden daha iyi tanıyorsun normalde böyle kinci birisimidir insanlara karşı değilse belkide senin bilmediğin başka bir durum olmuştur aralarında ve annen bunu kendisine kabul ettiremediği için sinirlerine hakim olamıyordur.
Görüş tabikide benim oğluma da eski eşim aynı şeyleri yapıp duruyor çocuk kimsenin malı değil çocuk nereye gitmek isterse kimi görmek isterse görür kadınların çocuklarını kendi malı gibi görmeleri cidden çocuklarına değer vermedikleri in birey olarak görmediklerinin kanıtı
Muhtemelen ayrılığın temel sebebi annenin dengesizliği. Sen çizgini bozma Hanım kız. Sorun sende değil Sorun Annende. Sen yapman gereken neyse onu yap. Annen ayarsızlığı ve dengesizliğiyle baş başa kalabilir...
Babanın sağlığıyla ilginlenmen taraf olmak değil, evlatlık görevindir. Annen istemiyor ama anne hakkı kadar baba hakkıda vardır. Ayrı olsalar bile bu değişmez ki hiç umursamamışta değil. Önce sağlık sonra tavır bence böyle olmalı
Yani anne hakkı kadar baba hakkı da vardır yani size sütünü haram etmesi yanlış... Evet anlaşamımış olabilirler ama bunu söyledi diye haram olacak değil... Baba hakkı da var bu n'olacak değil mi? Siz kalbinizi ferah tutun ve gidin Allah görüyor
O yüzden üzülmeyin olur mu? Siz en doğrusunu yapıyorsunuz bırakın isteyen hakkını haram etsin... Hem ne demişler Ana bedduası tutmaz baba bedduası tutar...
Annenin yaptığı bencilce geldi. Sonuç sen tek bir kişinin çocuğu değilsin, üstelik baban elini senin üstünden çekmemiş ilgisini göstermiş bu çok güzel bir durum. Bence babanla görüşmeye devam etmelisin, mümkünse annen bilmesin
Annen haksız tabiki ama ister istemez sindiremiyor sanırım bu durumu oda seni göstermeyerek onun canını acıtmak istiyor sen gene abartı olmadan babanı ziyaret et annene duyurmadan
Annemle tartışırım heralde, sütünü haram edemez ayrıca o kadar kolay değil, ben yanlış bi şey yapmıyorum, gider babama yardım ederim
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(45 üstü)
8 ay
Uvey annen nasil davraniyor sana karsi.. bende de benzer durum var. Eski esim evlendi ve yeni kizi oldu, ben de uvey anne zarar verir diye uzerler diye gorusmesini pek istemiyorum kizimin