Bugün konusu geçti sorayım dedim
Ben olması gerekenin bu olduğunu düşünüyorum peki ya siz?
Bugün konusu geçti sorayım dedim
Ben olması gerekenin bu olduğunu düşünüyorum peki ya siz?
Bence evliliğe karar vermek için daha doğrusu doğru karar vermek için önemli bir şey. Hepimizin ev hali çok farklı. Sevgili olmakla aynı evde yaşamak arasında dağlar kadar fark var. Eğer imkan varsa yaoılmalı bence ama maalesef çoğumuzun geleneklerine karşı.
İşte bu tam olarak böyle düşünüyorum ben de
ben karşıyım bu konular da gelenekciyim takılmalık kadınlar böyle hareket eder sende iyi bilirsin ucuz etin yahnisi olmaz :) aynı evde takıldın olmadı ne olacak sonra gel de bunu bir erkeye anlat zaten bizim ülkede kadın da kalmadı çoğunun bozuk ilişkileri takılmalık bölüm sonu canavarı gibiler
Deneyimlemiş biri olarak çok sıcak bakmıyorum evlilik bazen de sus payıdır iki tarafa da. Kapıyı çekip gittiği an bitebilecek bi ilişkiyi evlilik gibi yaşamak hoş değil. Güven vermiyor.
Sıkıntılı bir durum Türkiye'de sevgililik müessesesi için yasalar yok o yüzden erkek kadına bir şiddet uygulasa evli erkekten daha az ceza alıyor falan filan uzun mesele
Anlayamadım ceza kısmını
"... birlikte yaşayan çiftler bazı sorunlarla yüzleşmektedir (popenoe, 2008; rhodes, stanley & markman, 2009). ebeveynler ve diğer aile bireylerinin bu tür yaşamı onaylamamaları çiftler arasında duygusal baskı yaratmaktadır. bazı çiftler ise ortak mal edinmede sorunlar yaşayabilmektedir. ilişkinin bitiminde yaşanacak sorunlara ilişkin yasal düzenlemeler boşanma durumu kadar net değildir. ayrıca son yıllarda gerçekleştirilen bir çalışmada, birlikte yaşayan kadınların evli kadınlara göre daha yüksek oranda eşi tarafından şiddete maruz kalma riski taşıdıkları belirlenmiştir (brownridge, 2008).
evlenmeden önce çiftlerin birlikte yaşaması uzun süreli ve mutlu bir evliliğe yarar mı yoksa zarar mı sağlamaktadır? çalışmaların çoğunda evlenmeden önce birlikte yaşayan çiftlerin evliliklerine ilişkin düşük oranda menuniyet ve yüksek oranda boşanma sergiledikleri belirlenmiştir (whitehead & popenoe, 2003). yakın tarihli bir çalışmada ise evlilik doyumunda birlikteliğin zamanlamasının önemli bir faktör olduğu sergilenmektedir (rhoades, stanley & markman, 2009).
bu çalışmada nişanlanmadan önce birlikte yaşayan çiftlerin nişanlandıktan sonra birlikte yaşamaya başlayan çiftlere göre daha düşük evlilik doyumu, adanma ve güvenin yanı sıra yüksek oranda boşanma sergiledikleri görülmektedir. meta-analiz çalışmada da benzer şekilde sevgilisi ile birlikte yaşayan çiftlerin yaşamayan çiftlere göre daha düşük düzeyde evlilik kalitesi ve istikrar sergiledikleri tespit edilmiştir (jose, oleary & moyer, 2010). fakat birliktelik ve evliliğin istikrarı arasındaki olumsuz ilişki, son olarak evlenilen partner ile birlikte yaşam söz konusu olduğunda görülmemektedir. çünkü bu tür birliktelikler birlikte yaşama ilişkin daha uzun vadeli anlamlar kazandırabilmektedir.
birlikte yaşamanın ayrılmayı, birlikte yaşamamaktan daha iyi belirlemesi nasıl açıklanabilir? en çok verilen cevap ise şudur: daha az geleneksel olan birlikte yaşama hayat tarzı, evliliğe daha az inanan, daha az geleneksel bireyler tarafından benimsenmektedir (whitehead & popenoe, 2003). başka bir açıklamaya göre de, birlikte yaşama, bireylerin tutumlarını ve alışkanlıklarını değiştirmekte ve bu da boşanma ihtimalini artırmaktadır..."
john w. santrock - yaşam boyu gelişim s. 456-457
sayısız film, dizi, kitap etkisinde kalıp, "ne güzel birbirini daha yakından tanıyosun" romantizmi yapan arkadaşlar, inançsal, kültürel, toplumsal boyutlarını umursamıyorlarsa dahi bir zahmet geçmişten günümüze araştırmaları incelesinler. yukarıdakiler yetersiz gelebilir, eski gelebilir, daha yenilerini, daha detaylılarını da incelesinler. insanlık tarihinde, ilkel-modern, doğu-batı, inançlı-inançsız ayırmaksızın hemen her toplumun üzerinde birleştiği bir olgu olan evlilik, tarafların ve olası çocukların maddi manevi haklarını korumaya yönelik bir sözleşmedir. sigortasız işçi çalıştıran bir şirkette, uğrama ihtimali bulunan maddi zararı düşünerek asla çalışmayacak insanların, hem maddi hem manevi zararı kesin olan böyle bir yolu kendilerine reva görmeleri, üstelik bunu çok havalı, etkileyici, romantik bulmaları, tamamen birilerinin pazarlama başarısı.
Bence evlenmeden aynı evde yaşamak, birbirini daha iyi tanımak için güzel bir fırsat olabilir. Herkesin hayata ve ilişkilere bakış açısı farklı tabii ki 🌿. Ama günün sonunda, bu karar çiftlerin birbirine olan güvenine ve birbirlerine ne kadar değer verdiklerine bağlı. Toplum baskısı ya da başkalarının ne düşüneceği yerine, kendi mutluluğun ve huzurun daha önemli. Eğer birbirinizi daha iyi tanıyıp anlamaya yönelik bir adım olarak görüyorsanız, neden olmasın? 😊 Bahsettiğin gibi, bazı şeyleri önceden deneyimlemek ilişkide büyük avantaj sağlayabilir.😍
Cevap
22Cevap
Genelde aynı evde yaşayanlar ayrılıyor gadası
Daha iyi ya işte yanlış bir evlilik yapmamış oluyorlar
Ne anlamı kaldı ki yanlış olup olmadığını böyle bilemezsin ki kimse gerçek yüzünü göstermez
Mutlaka gösterir bir yerde açığa çıkar bence
Çıkmaz istersen dene
Aynı eve girilmeden aynı çatı altında olmadan bir insanı büsbütün tanımak mümkün değil bu düşünüldüğünde mantıklı olan bu gibi geliyor
Bazı şeyleri evlilikten sonraya bırakmak lazım ki aynı evde yaşasan evlenmez neden mi zaten evli hayatı ama bağlayıcı bir durum yok sorumluluk yok neden evlensin
Bunda da haklısınız bu yandan bakınca da bu doğru tabi
Ki evlilik için bir heyacan bırakmalı sizin hayatınız haddime değil ama olan size olur yapmayın derim benimde bir kızım var ondan yola çıkarak söylüyorum
Baglayicilik yok... bu deneme sank daha doğru aynı evi paylaşmak kolay bir konu degil
Olabilir bu da tabi, aynı evde yaşamak da dip dibe bir süre sonra sıkabilir de
Onun için doğru deneyim olur sanki insan bazen Ailesine kendine tahammül edemiyor
Bencede öyle yani yoksa nasıl bilgi sahibi olacaksınız
Aile ve çevre müsaitse olabilir. Ama iki tarafda gizlicekse bunu olmaz
Yaşayan insanlar var bunlar kisinin hayat bakışına bağlı
Kişiler birbirini tanımaya daha iyi bir fırsat olamaz
Söylencek çok şey var da işte icraate dökmek pek kolay değil bunu her yerde kuzum bilmem anladın mı beni 😔
Unide arkadasimla yaşadık güya evlenecektik terketti güven olmuyor yani ama karar senin tabiki
Daha önce yaşamış biri olarak güzel yönleri de kötü yönleri de var tanımak için evet mükemmel şeyler oluyor ama önem verdiğin şeyler varsa ateşle barut sonuçta istenmeyen şeyler yaşanabilir
Psikologum
Gostergeler ayriligi kolaylastirdigi yonunde
Olması gerekeni yanlış düşünüyorsun aslında sen de nedenini biliyorsun ama neyse
Evlilik öncesi birbirini tanımak için bi süre birlikte yaşanmalı
endoğru hareket; evlenemden daha iyi tanımış olursun
Sonu evlilik olacaksa neden olmasın
Bilemeyiz ayrılık da olabilir evlilik niyetli de olsa
Yani bilinmezlik var illaki
😊👍
Umarım sonu güzel noktalanır
Herkesin kendi tercihi tabi
İlişki olmadan prova olabilir aslında
Birbirini tanımak için uygun bir seçim olabilir.
Bence mantıklı değil
Olabilir
Olmalı
Doğru değil
Tabikide sorun olmaması lazi
Ahlaksızlık diyorum
Sakıncası yok
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?