EŞİM NE YAPMAK İSTİYOR SİZCE?

Eşimle 4 senedir evliyim. 4 senelik evliliğimde ilgi, saygı ve sevgi gördüğüm zamanlar tabii ki oldu ama görmediklerim de oldu. Manipüle edildiğimi düşünüyorum. Eşimin çok küfürleri oldu, hakaretleri oldu. Evliliğimde saygısızlıkları oldu. Birden fazla kez babamın evine beni gönderdi. Küfürler etti, evimden git dedi. Geldim, gittim, geldim, gittim.

Geçen sene boşanma davası açtım ama eşim “Ben seni seviyorum, boşanmayalım” dedi. Barıştık, her şey güzel olur diye. Bir senenin sonunda eşim taksi şoförü, gece çalışıyor, ben evde yalnızdım. Annemlerin oradan bir ev tutmak zorunda kaldım. Akşamları rahat edemiyorum çünkü yalnızım. Buradan bir ev tuttum. Her gün ben annemlere gidiyorum, geliyorum. Ortada bir problem yok, görmüyorum ama eşim biraz para konusunda da cimri.

Yani bana atıyor; bir bilgisayar alıyorsa, işim gereği bilgisayar almıştı, ben ona taksit ödedim. 11.500 lira eksiğim kaldı, onu vereceksin diyor. Vermediğim zaman olay çıkartıyor. Ya da bir düğün oluyor, düğüne elbise aldığında, “Bak ben sana bu kadar para harcadım, bana bu elbisenin parasını geri vereceksin” diyor. Bana 10 gram bir bilezik almıştı. Tabii ki kavgalar ediyorduk. Ben çok istedim, hiçbir takım yok diye. 10 gram bilezik aldı ama aldıktan sonra sürekli o bileziğe baktı.

En son düğüne gittik, geldik; bileziği vereceksin dedi. Niye dedim, sen satarsın, sen bozdursun. Dedi ki, “Ben bozdurmadım. Satmadım da.” Dedim, “Hayır, vermeyeceğim. Sen bana bunu hediye olarak aldın, benim kolumda niye vereyim?” Ben gideceğim, ben gideceğim demeye başladı. Sonra bileziği aldı, gitti. Babam da “Emin misin, bir düşün” dedi. Eşim de “Ben gidersem geri gelmem” dedi. Ben de defol git dedim, çok sinirlendim. Bağırdım çağırdım, gitti.

4 senedir benim adımı ailesi hiçbir şekilde anmadı. Hiçbir şekilde gelmediler, konuşmadılar. Eşim annesinin evine gidince bir hafta sonra annesiyle eşim gelmek istedi, konuşmak istedi. Ama dedim ki, “Ben sahipsiz değilim, benim annemle de konuşun.” Benim annemle, annesi kavga etti. Benim annem dedi ki, “Aa, dedi bir annen varmış, sonunda gelebildi.” Eşimin annesi de, “Kızınız, çok çabuk evlendi” dedi, oğlumla.

Biz 9 ay içinde evlenmiştik. Annem de “Hayırdır, benim kızıma ne demek istiyorsun, yandı mı benim kızım?” dedi. Evet, yanmış senin kızın deyince, eşimle annesi anneme böyle bir tepki gösterdi. Erkek kardeşimle eşim tartıştılar. Sonra eşim dayanamadı, erkek kardeşime vurdu. Erkek kardeşim eşime vurdu. O sırada babam geldi, eşime vurdu ve arbede çıktı.

Eşim sonra annesini de aldı, bastı gitti. Ben şimdi aklıma şey geliyor: Ben eşimden çok dayak yedim, sustum, hepsini affettim. Ailesinin yanında bile dayak yedim, affettim, alttan aldım. Babamla erkek kardeşim eşime artık yeter dedi. Aralarında bir darp geçti ama eşim hiçbir şekilde benimle iletişime geçmedi. 3 hafta oldu, hiçbir şekilde aramıyor, sormuyor. Bütün akrabaları, eşim beni her yerden engellemiş. Boşanma davası açmadı. Benim bir şey isteyeceğinden korkuyor sanırım.

Ne yapmaya çalışıyor sizce? Ben anlamıyorum. Hayatında bir kadın mı var? Ailesi ne yapmaya çalışıyor? Anlamıyorum. Ben çalışıp para vermek zorunda değilim, beni kirada bıraktı. Gittiğinde doğalgazımı iptal ettirdi. Babamlarla tartıştıktan sonra doğalgazımı iptal ettirdi. İnternetimi kestirdi, evden çalışan bir insan olarak internetimi kestirdi, her şeyimi. Gittim, üstüme aldım, tekrar yaptım. Beni çok uğraştırdı.

Şimdi de davaya yönelik bir şey yok, düşüncesini bilmiyorum. Bir erkek gözüyle değerlendirdiğinizde, düşüncesi ne olmuş olabilir?

EŞİM NE YAPMAK İSTİYOR SİZCE?