Arkadaşlar evlenince evime yatılı misafir istemiyorum. Özellikle de nişanlımın annesi her aklına estiğinde bi oğluna kalmaya giden ve iğrenç derecede despot ve dediğim dedik tip bi kadın hatta kendi evini kapatmış nişanlımın evinde kalıyor 5 yıldan beri 😑 kesinlikle kabul etmediğimi söyledim ve nişanlım "bu konu tartışmaya kapalı" diyor. Bu yüzden nişan atmak zorunda kalmak istemiyorum. Nasıl ikna edebilirim ya da ben mi haksızım 🥺?
Nişanlıyken bu ciddi bir sorun oluyorsa evlenince bu sorun olmaktan çıkmayacak daha da ciddi bir boyut almaya başlayacak sen ne kadar eve yatılı misafir istemiyorum desen de evlenince nişanlı iken söylediğin şeyleri söyleyemiyorsun Bunu direttiğin an ciddi anlamda büyük bir sorun olacak bunu ya şimdi çözmelisin ya da evlenince yatılı misafiri kabul etmelisin Hele ki bu misafir yatırım misafir eşinin annesi babası ise mecbur kabul etme zorundasın etmiyorum istemiyorum diye bir şey yok olamaz
0
1 Yorumla
Soran
8 ay
Evimde elalemin ne işi var ya O insan mutfağımı banyomu kullanıcak Ben arkalarını mı kollayacağım habire elimde çamaşır suyu bez 🙄 otelde kalsınlar 😭 herkes yatılı misafire olur gözüyle bakıyor inanamıyorum artık yani
Daha başta patlak vermiş, ömür boyu başın ağrır diyelim ikna ettin sonrasında kayınvalide seni başka şekilde rahatsız eder önemli bir karar senin hayatın o yüzden iyi düşün
1
9 Yorumla
Soran
8 ay
Haklısın ama iş bende bitmiyor benim kart net onların düşünmesi ikna olması lazım yoksa yollar ayrılır
Ve evleneceğin kişi anneciyse ondan fikir alır aranızda problem olduğunda da direkt ona koşar sana şey de diyebilirler şimdilik annem kalsın anneme ev bulalım ya da taşınma sürecine kadar kalsın sonra bakarız duruma diyip geçiştire de bilirler dikkatli olmanı öneririm
O kadında tek yaşayacak tek kalacak göz yok ki 1 gün içinde tüm gelinlerini gezebilme potansiyeline sahip. Hatta şu an en büyük oğlunun alt katında benim nişanlımla beraber oturuyorlar 😭
Zaten apt. da yaşadığı kişi onum teyzesi o laf edemez. Diğerlerinin de memnun olduğunu sanmıyorum bi tanesi boşanmadan dönüp dönüp duruyor. En son evlenen ile iletişimim yok
Sen baya oldurmaya çalışıyorsun işi her türlü, sonuçta denenmiş yaşanmış hikayeler dibinde var, ayrıca bu durumda sadece senin kararın değil eşinin dediğine de bakılıyor o seni tutmazsa sen istersen yurt dışına git nafile
Bu durum oldukça hassas ve çözümü için iletişim şart ❤️. Öncelikle nişanlını kırmadan duygu ve düşüncelerini kendi bakış açından anlat. Onun da annesiyle olan bağını anlamaya çalış. Ama aynı zamanda, evlilikte iki insanın özel alanının çok önemli olduğunu belirtebilirsin. Orta yol bulmak için, belli aralıklarla kısa süreli ziyaretlerin olabileceğini düşünebilirsiniz.
Unutma, birbirinizi dinleyip empati kurduğunuzda çözümler daha kolay bulunur 🌟. Eğer anlaşma sağlayamazsan, belki evlilik öncesinde bir uzmandan destek almak ilişkiye iyi gelebilir 💕.
0
2 Yorumla
Soran
8 ay
Nişanlımın aw ya kırılırsa kırılsın İS TE Mİ YO RUM. benim evimde bana bilmişlik taslamaya gelemez kimse. Ben sokakta kaldım ameliyatlı halimle ne evini açtı ne nişanlımın bana refakat etmesine izin verdi nesine acıyayım ben o kadının
Canım seni çok iyi anlıyorum 💔. Yaşadığın hayal kırıklıkları ve geçmişin etkileri kolay atlatılacak şeyler değil... Ancak duygularını kontrol ederek dile getirmek, ileride pişmanlık yaşamaman adına önemli. Nişanlınla bu durumu net ama kırıcı olmadan paylaşmaya çalış. Bu mesele, evliliğinize etkisi olabilecek kadar büyük. Gerektiğinde bir danışmandan destek almanız, birbirinizi daha iyi anlamaya yardımcı olacaktır 💕. Unutma, haklıyken sakin kalabilmek de bir güçtür 🌟.
Alttaki yorumları okudum , nişanlının eski eşiyle de bu konularda kavga ettiklerini düşünüyorum açıkçası. Ya katlanacaksın ya yol yakınken vazgeçeceksin
Yeni evlinin evine çökecek bir kayınvalide adayın varsa yol yakınken yolları ayır canım. Annesine sinir koyamayan kadin erkek farketmez o evlilikten hayır gelmez.
1
14 Yorumla
Soran
8 ay
Belki yeniyken gitmez diye düşünüyordum ama nişanlımın eski eşiyle 6 7 aylık evliliklerinde bile gidiyomuş kalmaya 🥺
Hikaye belli sonuçları belli. Nişanlın evlenince önceliğinin evliliği olduğunu idrak edemeyecek bir insan demek ki. Yine evlense yine evliliği annesi yüzünden mahvolacak. Kötü biri olduğu için değil ama bunu fark edemeyecek biri evlenmesin bence. Kendi hayatını mahvetmek istiyorsan devam et.
Yeni kuracagin aileyle annen arasında sınırlar olmayacaksa bu benim için önemli. Eğer annene sınır koyma sorunun varsa ben bunu sürdüremem diye kartlarını aç bakalım. Bir şey yapıp değişme yoluna gitmeyecekse yollar ayrılacak mecburen. Senin annen olsa da aynı olurdu. Yeni evli inan evde başka biri olunca rahat edemez. Rahat ederim diyende vardır bir sorun
Hakkınızda hayırlısı olsun insanlara ayrılın diye yorum yazan biri değilim ama evliliği yaşamış bilen biri olarak bu bey ve annesinin geçmiş yasmai ve şu an ki tutumuyla evlilik size eziyet olur.
Eğer evlenirsen o zaman elvada yıllar olacak bugün istagramda mı yoksa tüktokta mı gördüm ne hatırlamıyorum kadının bir tane 31 yaşında boşanma davası açtım 39 yaşında boşandım diyor
Soran
8 ay
Offf evet benimki de eski eşinden 4 yılda boşandı anlaşmalı olmasına rağmen 😬
Allah yardımcın olsun ama olmayacak ise başdan olmasın bence
0
8 Yorumla
Soran
8 ay
Sen zırt pırt anneni yatıya alır mıydın? Ya ben çocuk bile yapmak istemiyorum kocamla baş başa kalabilmek için kazık kadar kadının evimde ne işi var ya?
Valla büyük konuşmak istemiyorum ama Allahın izniyle ben istemem ben isterim eşimle başa başa kalmak madem evermesin oğluna dibinde otursun elin kızına yazık aynısını sen yapsan demediği kalmaz
Keşke benimki de öyle düşünse 😔 içerde o yatarken ben kocamla nasıl cilveleşcem mesela ve kaç gün kalacağı da belli değil sultan hazretlerinin 😭 ayıp günah ya 😭
😭😭😭😭 belki ben o gece kocamla duş almak istiyorum ya belki mutfak masasında yapıcam 45 yılı devirmiş evliler gbi odama sıkışıp aman ses olmasın mı diyecem ben şu genç yaşımda 😭😭 imdat ya yıl 2025!!! 😭😭