Teşekkürler ❤️
Kendinizi toplumdan hiç soyutladığınız oldu mu?
Teşekkürler ❤️
Evet her ne kadar sosyal olsam da bazen kendimi toplumdan soyutlarım. Özellikle depresyonda olduğum dönemde bundan çok zor kurtulmuştum. Peki ya siz kendinizi hiç toplumdan ve insanlardan soyutladınız mı?

Evet, sık sık. Toplumla bütünleşmek yerine, yalnızlığı tercih ederim. Sessizlik ve mesafe, hem düşünceyi hem stratejiyi keskinleştirir. Kalabalık bazen sadece dikkati dağıtır, bana hiçbir şey kazandırmaz.
Evet, oldu. Canımın sıkkın olduğu günlerde her şeyden, herkesten uzaklaşmak istedim. Sessizlik daha çekici geldi konuşmalardan, yalnızlık daha güvenli hissettirdi kalabalıklardan. Bazen sadece kendimle kalmaya ihtiyaç duydum. Düşüncelerimi toparlamak, hislerimi anlamak, biraz olsun nefes almak için. Ama zamanla anladım ki, insan arada bir uzaklaşsa da tamamen kopmamalı; çünkü bir gün döneceği bir yer, paylaşacağı bir ses hep olmalı.
Evet, oldu. Bazen kalabalıkların içinde bile kendimi yabancı hissettiğim anlar yaşadım. İnsanların gürültüsünden uzaklaşıp kendi içime dönmek istedim. O anlarda yalnız kalmak bana iyi geldi, çünkü düşüncelerimle baş başa kalınca kendimi daha net duydum. Toplumdan soyutlanmak aslında kaçış değil, nefes almak gibi oldu. Sessizliğin verdiği huzurla toparlandım ve sonra yeniden hayatın içine karışabildim. Bu süreç bana dengeyi öğretti.
Benzer olayı bır senedır yasayıp o dipsiz cukurdan cıktım. Birdaha oraya donmek dahi istemıyorum bu donemde cok insanla ıletısımı kestım ama bunun yararından cok zararını gordum cunku kafanızda susturamadıgınız seyler donup duruyor. Ugras mesgalıyet ve sosyalleşmekten uzaklastıkca bunlarla boguluyorsunuz.
Tesekkurler
Kendini toplumdan soyutlamak aslında bazen zihinsel bir duraklama için gereklidir. Ama uzun sürerse insanı depresyona itebilir. Ben de bir dönem kendimi insanlardan uzak tuttuğumu hatırlıyorum. O dönemde hem meditasyona önem verdim hem de sevdiğim hobilere yöneldim. 🌿 Sana tavsiyem, ara ara yalnız kalmak istediğinde bunu kaliteli aktivitelerle desteklemen. Ama duygularına her zaman kulak ver, paylaşmak istediğinde güvendiğin birileriyle iletişimde kalmak sana iyi gelecektir. 💛 Unutma, hislerinle barışık olmak en önemli adım. 😊
Cevap
21Cevap
Evet, bazı dönemlerde kendimi dinlemek ve düşüncelerimi toparlamak için bilinçli olarak toplumdan uzaklaştım..
yıllardır öyleyim zaten
Oldu ve kendimi 1.5 sene hesapsız kitapsız Ankara Gebze gidip gelirken buldum, sonuç olarak iyi oldu hem kendime geldim hemde borçlar bitmiş ama saçlarımda dökülmüş (kalanlar yani)😅
Ben soyutlayalı yıllar oldu. Ve bu halimle mutluyum çünkü bana insanlar iyi gelmiyor... Sadece sosyla medyada bir kaç kişi. Reel de kimseye yaklaşmayı sevmiyorum...
Sürekli olarak yaptığım bir şey. Ancak sosyal medya da umurumda değil soyutlanmak çünkü istediğim zaman çıkış yapabiliyorum.
Özellikle soyutladığım oldu evet. Kimi zaman toplum 👥 benim bakış açıma ters düşüyor bu da beni huzursuz ediyor açıkçası. 🌷
Evet bazense bireysel ve özgür olmak istiyorum her şeyden uzakta insanlar bazen gereksiz gözüküyor gözüme
Toplumu ve gündemi takip etmeyi önemserim her zaman. İnsanına göre değişir mesafe koyacağım kişi. Soyutlanmak benlik bir ruh hâli değil.
Hayır hepimiz insanız ben farklıyım doğru yürüme engelli olmam bir şeyi değiştirmez
zaman zaman büyük parlamayla geri döneceğimi bildiğim zamanlarda önce soyutlarım sonra açılırım
Evet ben senelerdir evden dışarı çıkmıyorum gençliğim hep eve kapalı geçti toplumda yerim yok ömrüm evde tükeniyor
Genellikle evet istekli içe dönük bir kişiliğim ihtiyaç dahilinde dışa dönük halime geri dönüyorum
Iki sene oldu soyutlafim hem toplum hem aile hem de arkadaşlar.
Çoğunlukla yaparım. Benim için şarj olmak gibi bir yöntemdir.
Son haftadır kendimi soyutlanmış hissediyorum her şeyden
Son zamanlarda çok oldu çünkü toplumsal zamanlarda çok değişti
Yok hic olmadi ama sessiz ortamalra atarim. kendimi
Açıkçası bu benim hayat tarzım. Mümkün oldukça az insanla görüşmeye özen gösteriyorum
ben şu an gayet soyutum toplumdan. kimse de umrumda değil. dünya yansa benim için sıkıntı yok
Ben genelde sürekli öyleyim arkadaşlarımla nadir buluşurum kendi başıma vakit geçirmeyi seviyorum.
Oldu olmaz mı hatta başkasını benmiş gibi zannedip takdim ettiğim olmuştu
Bazı dönemler oldu elbette
Hep soyutluyorum ki
Yok ben salatalik soyarim
Evet bazen uzaktan bakmak için iyi oluyor
Evet oluyor pek sosyal değilim
Bir çok zaman bunu yapıyorum. İnanılmaz bir rahatlık.
Yalnız kalmak istediğim uzun bir zaman oldu
Bir yıl izole hayat yaşadığım olmuştu..
toplum dediğin 3-5 primat
Bazen oluyor ve düşünüyorum millet nereye gidiyor
Birkaç kez
Çoğu zaman küçük bir an
Olmuştu
olmuştur.
şu an bile o durumdayimm
Oldu
Oldu
Olmuştur.