Mezhep din sorunları?

Konuya nerden başlıyacağımı bilmiyorum 24 yaşındayım erkek arkadaşım 26. 6/7 aydır tanışıyoruz. İlk günden bana evlilik düşündüğünü söylemişti ama ben ilişki düşünmediğimi. Söylemiştim ama hep yazıyordu aynı yerde çalışıyoruz bi kaç kez buluşmak istedi 3/4 ay sonra görüşmeye karar verdim 4/5 derken bana olan düşüneceğini görünce bende adım attım artık ama bu aşk ile değil hemen davranışları huyu ne hoşuma gidiyordu ve bu şekil devam ediyor ama evlilik düşünüyor Tabikide bende doğru zaman da düşüneceğim nasip ama sorunlar var ailem ben bu konuyu biraz ona anlattım biraz kırıldı başlamadan ama mecburi konular ailem muhafazakar bir aile o ise Tunceli dersim Alevi. Hepimiz insanız fakat bazı şeylerimiz uyuşmuyor kültürel o buna rağmen istedi ama ben ne desem ona kabullendiremedim. O denemek istedi bende o adımı attım nasıl gider nasıl sürer bilgim yok ama ailem kabul etmeyecek. Buna çok eminim tavsiyeniz nedir bu kadar zaman sonra hayatıma birini aldım ama ilerde beni zorlayacak sorunlar olacak?
Mezhep din sorunları?