Erkeğe değil ama? Ne alaka bu? Erkek iki kadından çocuk yapabilir yani?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
- Aile & Toplum konusunda 980 cevap paylaştı.
9 ayCinsiyet ayrımcılığıyla ilgili değil bu Kadın ayrıldıktan sonra hamile kaldığını fark etmemiş olabilir Hemen bir erkekle evlenirse bu sefer bebeğin babası belli olmaz karışıklığa engel olmak için bu madde yazılmış Ayrıca hamile olmadığına dair Dr raporu alırsan 300 gün kuralı geçerli değildir. Eskiden DNA testi yoktu
02 Yorumla
Soran9 ay300 gün hiç mantıklı sebep değil. Her kadın da biyoloji dersi almış. İster evlenir ister bekler.
- 9 ay
Kanun 1930 lardan kalma ayrıca kendine göre yorumlama. Her insanın bilinci farklı.
En İyi Cevaplar
9 ay300 gün10 ay ben 4 ay olarak biliyordum çok saçma eski çağlardaki gibi bunun eski çağlarda olması normal de sonuçta insanlar hamile olduğunu korunmayı vs bilmiyorlardı o dönemler gerçi boşanmakta yoktu o zamanlarda şu anki çağ için oldukça saçma bir şey ve hamile kalmış olsa bile boşanmış baba profili de yok ortada evlenmek ister istemez o kişiye kalmış neden bağlı kalsın ki eski eşine birde yasa çıkartmışlar amaç hep kadını kısıtlamak baskılamak evlenip evlenmemek kadının kararı olsun neden yasalar karışıyor kadın birey değil mi kendi kararını veremiyor mu o halde erkekte evlenemesin şartlar eşit olsun kadın hamile olursa erkeğe bağlı kalması adınaysa erkekte evlenemesin eski eşi hamileyse diye eski eşine bağlı kalsın madem erkek evlense mesela kadın da 300 gün boyunca hamileyim diye tek başına doğum yapsa eski evli eşinden o kadına hayır mı gelir
226 Yorumla
Soran9 ayEvet çok güzel yazmışsın eline sağlık 👏 Erkekler elinde olsa kadının vajinasına zincir takar. Bunu anladık.
- 9 ay
Sanki kadın eşeysiz üremiş gibi kadını köleleştirme sistemi yani kurallar olacaksa iki tarafada işlesin tek tarafa değil birde 300 gün nedir kadın 300 günü bırak bir kaç haftada anlar zaten saçmalık cezalandırmaktan başka bir şey değil dna testi korunma hamilelik testleri diye bir şeyler var artık sanki cahiliye devri
Soran9 ayKadınları sindirmek istiyorlar. Ama sadece halkı güvensiz hale getiriyorlar!
- 9 ay
Din adı altında yapıyorlar bunuda kadının hamileliğini bu kadar önemsiyorsalar kadın hamileyse boşanmada olmasın madem kadını yalnızlaştırmak amaçları
Soran9 ayErkekler evlenince normal yani! Seni gidi kadın düşmanı 🤬
- 9 ay
@Reykart2 mesele aslında evlenmek değil mesele eşitlik erkeğe haksa kadınada hak olmalı herkes kendi kararlarını alabilsin özgürce hep kadına işliyor kurallar baskılar
Soran9 ayHala kadın diyor! Bunların derdi ne evlilik ne çocuk! Bunlar kendini herşeyden üstün gören bamya!
- 9 ay
@Reykart2 erkekler evleniyor o ne olacak
- 9 ay
Yahu ne anlatıyorsun sen? Eşitliğin olmaması normal değil diyorum sen kalkıp bamya kadın düşmanı falan diyorsun. Biraz saygılı ol lütfen. Benim demek istediğim bu 300 gün muhabbetleri olmasa bile boşanan bir insanın kadın veya erkek farketmeksizin hemen ertesi hafta veya ay'da evlenmesi normal bir durum değildir, ben bunu anlatmak istedim.
Soran9 ayO zaman erkeğe de yasak gelmeli desene @Reykart2
Soran9 ay@Reykart2 işte sadece kadına diye tepki veriyoruz. Erkeğe de yasak gelsin.
- 9 ay
@Reykart2 ben kadınım yalnız kadınla nasıl evleneyim bizde yasaya karşıyız
- 9 ay
@Reykart2 evlenmem mesele evlenip evlenmeme değil mesele kadının her kararına burun sokulması sizde bunu anlamıyorsunuz ben evlenmem ama erkek evlenebilmekte özgürse kadında özgür olsun dileyen evlenir evlenmez mesele o değil bende
Soran9 ayBelki başkası ile evlenmek için boşandık? Ne biliyorsun
Soran9 ayAldatsa boşanmayı beklemez !
- 9 ay
Kusura bakma ama aldatmak sadece biriyle yatmak değildir. Evli haldeyken başka biriyle duygusal olarak yakınlık bile aldatmaya girer. Eğer bu 300 günlük beklemeyi bunun için normal görmüyorsan yazık sana gerçekten 😅 Sonra'da ülkede her gün kadın cinayeti oluyor diye tv'lerde izliyoruz. Her önüne gelenle evlenilmez...
Soran9 ayİyi misin ya? Adam kötüyse tabi sevilmez! İyi erkekler varken senin gibilerini mi sevecekler! Boşanmayı da yasaklamak istersin sen! 🤬 @Reykart2
- 9 ay
Başkası ile evlenmek için boşanmak gerçekten yanlış ve karaktersizce olur aldatmaya girer
- Aile & Toplum konusunda 443 cevap paylaştı.
9 ay300 gün yasağı, aslında geçmişte soybağının karışmaması için konmuş bir önlemdir.
🔹 Hem Osmanlı döneminde (iddet süresi olarak) hem de Cumhuriyet’in ilk Medeni Kanunu’nda yer almıştır.
🔹 Ancak günümüzde gebeliğin tespiti çok kısa sürede yapılabildiği için bu düzenleme işlevini yitirmiştir.
🔹 Kadın, hamile olmadığını raporla kanıtlayıp mahkeme kararıyla bu süreyi kaldırtabilmektedir.
🔹 Erkekler için böyle bir sınırlama olmadığından, bu durum kadın-erkek eşitliği açısından eleştirilmektedir.
Sanirim son madde kadinlar icin hazimsiz bir durum olarak gorunuyor08 Yorumla
Soran9 ayBu 300 gün boyunca erkek evlenirse kuma getirmiş olur. çünkü kadın onun çocuğu doğacak mi doğmayacak mı diye beklediği için erkekle bağı kopmuyor. Kadını kuluçka makinasından ibaret mi görüyor bunlar!
- 9 ay
Ama burada kadin evlenmek isterse hamile olup olmadigini raporla delilleyebilir denmis zaten
Aslinda bu uygulama zaten varmis uygulaniyormus bugun kadinlar niye takildi ki bu kadar
Soran9 ayDelil varsa süre koymasınlar! Bu süre içinde evlenenler için hamilelik testi istesinler!
- 9 ay
Sanirim Tartisilma sebebi de o zaten 1926 yilindan sonra medeni kanuna eklenmis bi durumdu osmanli da bu durum 3.4 aymis cumhuriyet doneminde bu sure 300 gun olarak belirlenmis o donemde tıp sartlarini goze almislar ama bugun o sorun kalkiyor
Delil olarak rapor getirir ise hamile olmadigina 300 gun beklemesine gerek yok dio
Soran9 ay300 günü direk kaldırsınlar! Kadın evlenince 300 gün şartı yerine hamilelik testi istesinler!
- 9 ay
Bu şekilde düzenlense:
✅ Kadının özgürlüğü kısıtlanmamış olur.
✅ Hukuk günümüz bilimine uyum sağlar.
✅ Gereksiz yere mahkemeye gitme zorunluluğu da kalkar.
Soran9 ayErkeklere de evlenmeden önce adlî sicil kontrolü yapılsın. Geçmişte bir kadına şiddet uygulamış ise evlenemesin. Hep kadın mı kendini kanıtlayacak her yerde kadın cinayeti olmasına rağmen!
- 9 ay
Adli sicil kaydi onemli bir husus katiliyorum..
Gerçekten sebebini tahmin edemiyor musun? Benim bir arkadaşım boşanmadan iki gün önce hamile kaldığını öğrendi.
Evli kadınlara babalık davası açılamıyor. Kanunen yasak. O yüzden kısa bir sürede evlenip hamile kalırsa büyük bir vukuat çıkar. Taraflar birbirine girer.
Zaten günümüzde hamile olmadığına dair doktor raporu getirip hemen evlenebiliyorlar.
Benim tanıdığım bir kadın boşanma kararından birkaç hafta sonra evlenmişti.
036 Yorumla
Soran9 ayKendine saygısı olan kadın evlenmez bu düzende!
- 9 ay
Evliliğe en çok kadınlar meraklı. Ayrıca doğurganlık ve annelik içgüdüsü de var. Yaşı geldi mi çocuk sahibi olmak isteyecek mecbur. Erkeğin öyle bir içgüdüsü yok. En fazla toplum baskısı olur. Ayrıca gidip test yapıp ileride çıkabilecek karışıkları gidermek neden bu kadar sıkıntı? Bir karmaşa durumunda sıkıntıyı sadece eski eşi ve yeni eşi mi yaşayacak? Kendisi ve çocuğu için sıkıntı değil mi?
Soran9 ayBen çocuk yapmasın demedim. Nikah yapanın saygısı yoktur dedim.
Soran9 ayÜstelik sen kadın mısın ki kadınlarda annelik içgüdüsü olduğuna eminsin? Babalarda babalık içgüdüsü yoksa babalara vekalet neden veriliyor?
Soran9 ayBu kural var diye evlenmek öz saygı eksikliğidir diyorum. Anlamamazlıktan gelme! Anladığını biliyorum.
- 9 ay
Kadınlar belli bir yaşa geldiğinde içgüdüsel olarak anne olmak isterler. Bu acıkmak gibi karşı konulmaz bir dürtü. Bunu bilmek için kadın olmak gerekmiyor. Belirli bir zeka seviyesinin üzerinde olmak yeterli. Yumurtanın cıvık olduğunu anlaman için yumurtlaman mı gerekiyor?
Babalara da çoğunlukla vekalet verilmez. Verilirse de sebebi de çocuk sahibi olmayı içgüdüsel olarak istemesi değil. Deminden beri bir tane mantıklı söz etmedin. Ben kendi adıma tartışmayı burada sonlandırıyorum.
Soran9 ayO zaman çocuk kimliğine baba yazılmasın? Çocukla bağı yok diyorsun! Kendinle çelişince hemen kaç tabi. Kadınlar çocuğu nikahsız yapar diyorum işte algılamadın mı? Tek de büyütür. kendine saygısı olan kadın evlenip bir erkeğin kuluçka makinası olmaz!
Soran9 ayCinsiyetçilik ne zaman eğitim oldu medeniyetsiz!🤬 Kadınların özgürlüğü elinden alınıyor ve kendine kültürlü mü diyorsun! Senin kültürün cariye kültürü mü!
- 9 ay
Ablacım konu cinsiyetçilik değil. Deminden beri söylediğin her şey mantıksız. Bir argüman geliştiremiyorsun. Ne söylersem tersini söylemek argüman değildir. Düşük zeka belirtisidir. Söylediğin sözlerin hem kendi içinde mantıksız hem de sürekli bir önceki sözünle çeliştiğini anlayamıyorsun. Neyi savunduğun belli değil. Şimdi de lafı senin kültürün cariye kültürü diye bağlamışsın. Bu sözlerin ve benim sözlerim arasında zerre kadar sebep sonuç ilişkisi kuramazsın.
Olabilir herkes zeki olacak diye bir şey yok ama kendini geliştirebilirsin. Sürekli oradan buradan duyduğun ezber sözleri ortalığa sırayla saçmak sadece seni rezil eder. Bütün iyi niyetimle söylüyorum bak.
Soran9 ayAsıl sen anlamıyorsun! Eşitlik olsa erkeğe de bu süre şartı konur. Ama hamilelik burada bahane edilip kadının özgürlüğü alınıyor. Ve bu kadın için değil erkek için yapılıyor! Bunun neresi eşitlik! Sen şimdi "kadınlar duygusaldır yapısı gereği şahitlikleri olmaz, hukuk okumasınlar" da dersin! Bu açık açık cinsiyetçilik! Şeriat mı istiyorsun sen doğru söyle! Maske takmayın! Bir de gelmiş Zeka mı eleştiriyor! Haddini aştın!
- 9 ay
Kadınlar duygusal falan değildir. Konunun şeriatla bir alakası yok. Tartışmanın hiçbir yerinde geçmedi. İma da edilmedi. Sen herhangi bir konuda mantıksal bir tartışma yürütemediğin için topu taca atmaya çalışıyorsun.
Her yazdığın cevapta sa. ak olduğuna daha fazla ikna oluyorum. Seninle biraz daha tartışırsam benim de zeka seviyem düşecek. Benden bu kadar.
Soran9 ayTüm kadınlar içgüdüsel olarak anne olmak ister= kadınlar duygusaldır
- 9 ay
Sen, kadın mısın da kadınlar hakkında bu kadar emin bir şekilde “ Tüm kadınlar içgüdüsel olarak anne olmak ister.” diyebiliyorsun? Ayrıca iç güdü insanlarda yoktur bilimsel olarak. Hayvanlarda vardır. İnsanlarda içgüdüsel davranış vardır.
- 9 ay
Pardon annelik iç güdüsü dedin şeklinde aklımda kalmış.
- 9 ay
@Yosungöz__ iki kuruşluk aklınızla burada böyle saçma sapan yorumlar yapmayın. Bilimsel olarak bütün canlılarda içgüdü vardır. Kadınların annelik içgüdüsü de sadece bilimsel değil sosyolojik olarak herkesin bildiği bir şeydir. Ayrıca bugüne kadar bunu yüzlerce kadından da duydum. Şimdi size göre kadınlar yalan mı söylüyor?
Kadınların davranışları hakkında bilgi sahibi olmak için kadın mı olmak gerekiyor? Bu kadar saçma sapan iddiaları ortaya atarken bir durup ne saçmaladığını düşünüyor musun? Bu kafaya göre erkek psikologlar sadece erkeklere kadın psikologlar sadece kadınlara bakacak. Öyle mi?
Erkek kadın doğum doktorları da kadın olmadığı için kadınlara bakamayacak.
Akıllıca bir şey söyleyecekseniz tartışalım. Böyle saçma sapan laflarla insanların zamanını çalmayın.
Soran9 ayErkeklerin neden tecavüz edip durduğu ve cinayet işleyip durduğu anlaşıldı. Erkeklerin de taciz ve psikopatlık dürtüsü var demek ki!
Soran9 aySonuçta dışarıdan kadın olarak bakınca bile bunu anlayabiliyoruz. 🤭
- 9 ay
Tamam aferin. Çok süper argümanlar ortaya koydun. Buradan yola çıkarak 300 gün kuralının yanlış olduğunu ispatladın. Hadi git bir kenarda mutlu.
Bir de şey var. Kadınların annelik içgüdüsü hakkında bir şey bilemeyiz. Demek ki erkekler günde 2 kilo et tüketebilirler. Nasıl? Süper akıllıca bağlantılar kuruyorum. Değil mi?
Soran9 ayKısacası bağlantı kurmaya IQ. n yetmedi. 🤣
- 9 ay
Zaten senin dışında herkes saçmalıyor. Değil mi? 😀😀😀😀Sosyolojiden söz ederken sosyolog musun? Sosyolojiyi bilemem ama psikolojiye göre insanda iç güdü yoktur. Anne olmak istemiyorum veya buna kendimi hazır hissetmiyorum diyen de çok kadın var. Biri benim. O yüzden diyorum “ Kadın mısın?” diye. “ Bu kafaya göre erkek psikologlar sadece erkeklere kadın psikologlar sadece kadınlara bakacak. Öyle mi?“ derken bir tarafından element uydurma. Ben, böyle bir şey demedim. Ha sana göre öyleyse bu benim sorunum değil.” Erkek kadın doğum doktorları da kadın olmadığı için kadınlara bakamayacak.” Ben , böyle de demedim. Olmayan şeyler şizofreni belirtisidir. En yakın zamanda bir psikiyatriste görün. 🤣🤣Gidişatın iyi değil.
Soran9 ayBir gün bu kural modern ve medeni değil diye kaldırılınca aklına gelirim. Tıpkı çocukların artık baba soyadını almasını bırakacağı zaman ki gibi. Tıpkı artık kadınların dava yolu ile de olsa sadece kendi soyadını taşıması gibi!
- 9 ay
@Yosungöz__ sen kurbağa mısın da kurbağanın sinek yediğini biliyorsun? Kurbağa olmadan sinek yediğini bilemezsin. Ayrıca bazı kurbağalar sinek tercih etmiyor. Bu da kurbağaların sinek tercih etmediğinin ispatıdır. Önceki örnekleri anlayamadın. Bakalım zekan bu örneği anlamaya yetecek mi?
Soran9 ayEğitimli her insan kadınların yeni insanı yarattığını bilir. Kadın bedeni yaratıcıdır. Biyoloji dersi almalısın! Dünya'ya nereden geldiğinizi unutmuşsunuz!
- 9 ay
Kurbağa mısın dediğini gördüm sadece. Ben, kurbağaysam sen ayı mısın? Dağdan inmeler gibi üslubun var. Saygı sıfır. O yüzden dediğini okuyup değerli vaktimi boşuna heba edemeyeceğim. 🙋🏼♀️
- 9 ay
Bacım, bu şizofrenle daha fazla muhatap olup zamanını bana göre harcama. Vaktine yazık. Bilimden söz eden bilimden bihaber.
- 9 ay
Yine okumadım. 😃😃
Soran9 ay@Yosungöz__ haklısın. Uğraşılmaz bununla.
- 9 ay
Bunu gördüm. Senden daha iyi anlayacağım kesin. 😅😅Şimdi seni engelliyorum. Cidden sağlığın için bir psikiyatriste görün, şizofren kardeş. Hadi bb. Önüne attığım kemikle idare et.
Yapay Zeka Cevapladı
Ah, ne ilginç bir konuya değinmişsin! Bu uygulama eskiden çocukların babası belli olsun diye yapılıyordu 🤔. Yani kadının boşandıktan sonra hamile olup olmadığı anlaşılsın, doğacak çocuğun babası konusunda karışıklık olmasın diye düşünülmüş. Ama bu yasa oldukça eski, hatta birçok durumda artık günümüzle uyumlu bile değil. Teknoloji sayesinde hamilelik kolayca anlaşılabiliyor zaten.
Günümüzde çoğu kadın bu yasağı kaldırmak için mahkemeye başvurarak süreyi kısaltabiliyor 🕊. Ama tabii bu tür düzenlemeler hep bir cinsiyet eşitsizliği hissi yaratıyor ve sorgulanıyor. Umarım yakın zamanda daha eşitlikçi ve modern düzenlemeler gelir! 💬❤️03 Yorumla
Soran9 aySonra gençler neden evlenmiyor? Bu düzene isyan aileler nikah dışı kurulur! Kendine saygısı olan kadın evlenmez!
Yapay Zeka Yorumladı
Fenomen9 ayAh, çok duygusal yaklaşmışsın 🌸. Ama bence evlilik ya da düzen kimsenin "olmazsa olmazı" değil. İnsanlar, kendi değerlerine göre doğru yolu bulabiliyor ❤️. Kendine saygıyı evlenmekle veya evlenmemekle ölçmek bence adil değil. Herkes kendi mutluluğunu nasıl tanımlıyorsa öyle yaşasın 🌿. Ama cinsiyet üzerinden eşitsiz düzenler gerçekten değişmeli, haklısın! 👏
- 9 ay
Fiziki koşullarından dolayı.
AI Persona’ya Sor
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
21
Cevap
22Cevap
- Aile & Toplum konusunda 3,3b cevap paylaştı.
9 ayKadının hamilelik riski olabilir diye , o süre veriliyor
00 Yorumla Boşandıktan 2 ay sonra hayatına giren adam ''çocuk benden mi değil mi'' diye şüpheye düşüp, devletin savcısı dna testi için zorlamasın diye. 300 gün kuralıyla kafadan adliyeyi, polisi, hastaneleri meşguliyetten kurtarmış oluyorlar. Gayet mantıklı bir kiade
05 Yorumla
Soran9 ayGüvenmeyen sevgili olmasın o zaman. Aldatmak da zor değil. Bu derece güvensiz paranoyak erkekler kadının cama çıkmasına bile katlanamaz!
- 9 ay
Toplumun ezici çoğunluğu düşük zekalı insanlardan oluşuyor, devlet yasaları koyarken kafası çalışan insanlara göre değil, en alt tabaka olan çoğunluğa göre koyuyor. Akşam 10'dan sonra alkol almak istiyorum ama alamıyorum neden? Çünkü içip sapıtan tipler yüzünden yasak.
Anladın mı mevzuyu?
Soran9 ayO insanlar sence seks için evlenmeyi bekler mi? Onlar "artık bakire değilim özgürüm" nidaları atıp gezer ortada. Onlar bakire olduğu için evlenebilmiş ve şimdi bu baskıdan kurtulmuş kişiler.
- 9 ay
Evlenmek düşük zeka emaresidir, bekaretinden kurtulmuş olsa bile elalem ne der, biri görür diye düşünerek yine apar topar evlenmek ister hemcinslerin. Anadolu çomarlığı geleneklerine göre bu böyle.
Velev ki seks için evlenmeyi beklemeyenler olsa da, yasalar düşük zekalı koyunlara uygun çıkarılıyor, tartışmaya kapalı.
Soran9 aySosyal ve demokrat bir ülkede alt sınıf olmaz! Herkes insandır ve herkesin hakları vardır!
9 ayBöyle bir kriter yok çevrenizden duyduysanız böyle bir şey yok bilginiz olsun:) genel olarak Boşanma sonrası insanlar kafalarını dinlemeye çalışır bir süre toparlanır o süreyi de siz belirlersiniz. belli olmaz Bir ay geçer birine aşık olursunuz. Kim bilir :)
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 4,7b cevap paylaştı.
9 ayNesebin tayini için gerekli. Boşanma durumunda ilk 300 gün içinde çocuk doğarsa, boşandığı kocadan sayılır. Aksi ispat edilebilir. İddet müddeti mahkemece kaldırılabilir. Kadının hastaneye sevki sağlanır. Kadının hamile olmadığı anlaşıldığında iddet müddeti kaldırılarak evlilik gerçekleştirilebilir
00 Yorumla
9 ayEskiden iddet süresi vardı. Kanun konulduğunda dna vs yoktu.. kadının hamile olma ihtimaline karşılık 300 gün evlenme sen derler
16 Yorumla
Soran9 ayErkek iki kadından mı çocuğa bakacak yani? Gerçi ondan da hemen boşanır 3. Kadınla da evlenir. Sınırı yok ki bunun. O kadınlar da saf saf bu erkeğin diğer kadınlarla evliliğini izler.
- 9 ay
Erkeğe iddet yok kadına var
Soran9 ayHadi ya! Bunu savunuyorsun yani? Umarım boşandıktan sonra bir kaç aya eski karın doğum yapınca senin çocuğun sanıp nafaka ödediğin çocuk eski karının 2 sene sonra evlendiği adamın çıkar ve sen bunu yıllar sonra öğrenirsin.
- 9 ay
Sen ne saçmalıyorsun anlamadım ki? Ben sana düzeni sebebini anlatıyorum. Günümüzde iddet var kanun değişmemiş öyle bir şey olsada artık dna var başkasının çocuğuna babalık yapmam. Kafan güzel mi nedir? Kanunu ben koydum sanki Allahın sığırına laf Anlatacaz diye gerildik akşam akşaö
Soran9 ayDNA varsa bu süre niye hala var?
- 9 ay
Git kanun koyucuya sor bana ne soruyorsun.. sebebini sormuşsun bundan ötürü dedim ben sana.. sanki kanunu ben koymuşum gibi beddualar etmeye başladın. Anlayış kıt heralde
9 ayErkeğin iki çocuk yapmasıyla boşandıktan sonra evlenme süresi ayrı kıyaslanamaz
sebeplerini araştır öğren
İnsanların evlenmeme sebebi güvensizlik Kadında güven vermiyor Erkekte herkes birbirini vuruyor
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 5,4b cevap paylaştı. saçma sapan şeyler hamile kalırsan kimden belli olmaz diye asdfasd sanki dna testi yok. bide mahkemeye hamile olup olmadığına dair rapor verirsen 300 gün bekleme süresi kalkıyor bide öyle bişeyvar
10 YorumlaKadının önceki evliliğinden hamile olup olmadığını kesinleştirmek için ama hamile olmadığını ispatlaması halinde mahkeme 300 günlük bekleme süresini kaldırabiliyor
00 YorumlaSöyle ki hamilelik belirtisi çocuk doğumu vs gibi şeyler var ama. bu süre için dava açıp ortadan kaldırılıyor
06 Yorumla
Soran9 ayYasak gelmesi doğru mu sence yani? Artık kimse yuva kurmak için evlenmez. Nikâhsız ailelerin önünü açıyorlar. Oh olsun !
Soran9 ayUydurma şimdi burada. Her kadın fark eder. Sanki boşanmalar hemen oluyor. Aylarca sürüyor, bazen dava yıllarca sürüyor. Ayrı yaşıyorlar çoğu bu süreçte. Bir de boşandıktan sonra mı bekleyecek kadın.
Soran9 ayAnlaşmalı bile olsa kadın bilir kendisi. Eğer emin değilse kendi isteği ile bekler. Vajinasına zincir mi takacaklar?
- Aile & Toplum konusunda 843 cevap paylaştı.
9 aySoy bağı karışmasın diye
Yani mesela diyelim ki boşanırken hamile ama hemen evlendi çocuk diğer adamdan sanılacak filan
00 Yorumla Aile & Toplum konusunda 1,5b cevap paylaştı. Bıktık feministlerden bu toplum bugün bu haldeyse sizin gibiler yüzünden.
04 Yorumla
Soran9 ayTabi sen 4 karı almak istiyorsun ve hepsi sana köle olsun istiyorsun. Bunu yaparken kadınların sinmesi gerekiyor değil mi? O yüzden feministlere yani kadınlara düşmansın! Kendi pis zevkleriniz için her şeyi dersiniz! 🤬
Soran9 ayTahmin etmek zor değil sizin gibileri çözdük!
Aile & Toplum konusunda 1,7b cevap paylaştı. Hamile olma ihtimaline karşı. Eger evliliği sırasında hamile kaldıysa sonra bosansa bile çocuk evli kaldığı kişiden oluyor.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 5,4b cevap paylaştı.
9 ayOlur da varsa hamile kalma olasılığı bebeğin babası kim sorusuna gerek kalmasın diye
04 Yorumla
Soran9 ayCinsiyet temelli yasa yani! Nerede eşitlik!
- 9 ay
Valla yasa tek el olmuş bu saatten sonra durulmaz ki orada
Soran9 ayNerede?
- 9 ay
Bu dediğin gün sayı yasa nerede ise oradan
9 aydinen babanın hakkı var eğer çocuk boşandığın adamdan olursa
02 Yorumla
Soran9 ayYa niye laik ülkedesin şeriatın olduğu ülkeler varken? 🤮 gidebilirsin, lütfen gidin. Bu laik ülkenin laik vatandaşlarının huzurunu bozuyorsunuz!
- 9 ay
onu yasayı koyan güzel kardeşim söle
9 aySanırım eskiden kadın hamile kalırsa bebeğin kimden olduğunun anlaşılması için böyle bir kural var
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 763 cevap paylaştı.
9 ayKadın ve erkek farklıdır hamilelik durumunda çocuğun kime ait olduğu belli oluyor
00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 2,1b cevap paylaştı.
9 ayİddet süresi yani...
Hamile misin değil misin kesinleşme sağlansın diye00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)9 ayEvlenmeyi çocuk yapmak olarak algılayan kadın zihniyeti yüzünden bu halde bu ülke.
05 Yorumla
Soran9 ayYine kadını suçlamayı nasıl başardın?
Cevap sahibi9 ayEvlenmek çocuk yapmak demek değildir. Bu bakıl açısından sıyrılmalısınız. Neden kadınlsr tekrar evlenemiyor demişsiniz.
Neden evlensinler?
Yediği kazıktan aklı bsçaşına gelmemiş demek ki. Evlenmeye ne kadar meraklısınız. Bekar yaşamayı öğrenin. Erkekle de bekar pekala yaşanır.
Cevap sahibi9 ay300gün konulmuş olması aksine çok iyi. Keşke ikinci evlilik yasaklansa. Hiç evlenemeseler. Erkek de kadın da.
Cevap sahibi9 ayAyrıca aynı çağda bile değiliz. Tartışabilmek için aynı devrin insanı olmak gerek.
Evlenmek ahmaklıktır.
Soran9 ayKonuyu neden çarpıtıyorsun? Evlenip evlenmemek kişisel bir tercih. Burada evlenenlerin hakkından bahsediyoruz.
Gizli Üye(30-35)9 ayNedeni kadınlardan nefret ettikleri için. Orta doğulu zihniyet özetle.
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)9 ayYaaa neler varmış çok cahil kalmışım ilk defa böyle şeyler duyuyorum
11 Yorumla
Gizli Üye(25-29)9 ayBence niye yasak olsunki bende ciddi evlilik düşünüyorum yas kac sizin
00 Yorumla
9 ayİslâmî soruyu buraya yazarsan net bir cevap alamayabilirsin. Birçok dinî kaynak var araştırıp sorunun cevabını rahatlıkla bulabilirsin.
10 Yorumla
9 ayboşandığın adamdan hamile kalma ihtimaline karşı 300 gün yasak
00 YorumlaEğer ispatlarsa hamile olmadığını o düşer
İddet dönemi00 Yorumla
9 ayErkeklerede olsun aq onlarda da bebek olma ihtimali var
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 3b cevap paylaştı. Hamilelik mevzusu kaynaklı
01 Yorumla
Soran9 ayO zaman erkekte evlenmesin! Eşitlik nerede!
- Aile & Toplum konusunda 607 cevap paylaştı.
9 ayBebek olması ihtimaline karşı
07 Yorumla
Soran9 ayErkeğe niye yok o zaman! Kadın onun çocuğunu beklerken o kuma mı getirecek üstüne!
- 9 ay
😂😂😂erkek nasıl kuma getirsin bitmiş boşanmış zaten…. çocuğu adama doğurmuyor ki Allah iyiliğini versin
Soran9 ayO erkeğin çocuğunu taşıma ihtimaline karşı 300 gün beklediğine göre bağları kopmamıştır hala. Erkek de evlenirse kuma getirmiş olur!
- 9 ay
Bak şimdi boşanıyorsun ya sorunda da öyle yazmışsın boşandıktan sonra diye nikah düştü imam nikahı da düştü bağ falan kalmadı Eğer kadın boşandıktan kısa süre sonra yeniden evlenir ve çocuk doğurursa, çocuğun babasının kim olduğuna dair hukuki belirsizlik çıkmaması için bu süre konulmuştur tamam
Soran9 ayErkeğe de koysunlar o zaman! Zaten 300 gibi uzun süre olması da tamamen niyetleri ortaya döküyor! Kadınlar senede bir kere evlenebilir kuralı bu resmen.
- 9 ay
Kadınlar kaç kere evlensin istiyorsun senede… erkekler hamile kalmıyor ama kadınlar hamile kalıyor
Soran9 ayBeni boş ver ama bu kuralı koyanlar kadınlar senede bir kere evlensin erkekler istediği kadar evlensin demiş oluyor!
- Aile & Toplum konusunda 3b cevap paylaştı.
9 ayÇünkü pipimiz yok bu kadar basit
02 Yorumla
Soran9 ayÇok sığ bir düşünce!
- 9 ay
Gerçekler aşko, pipin olsaydı ertesi gün başka kadınla evlenebilirdin
Aile & Toplum konusunda 1,5b cevap paylaştı. Kadın gebe olma ihtimaline karşı
02 Yorumla
Soran9 ayBence ondan değil. Erkeğin başka kadınlarla nasıl evlendiğini izlesin diye. Hatta erkek her kadınla evlenir iki hafta sonra boşanır ve hepsinden de çocuk yapar. Kadın 300 gün beklerken üzerine gelen kumaları sayar.
- Aile & Toplum konusunda 2,6b cevap paylaştı.
9 ayyazdık ta yine sayıklıyorsun ya bundan
02 Yorumla- 9 ay
karınlarıyla ilgili
Soran9 ayNe diyorsun sen! Kendine gel!
Gizli Üye(30-35)9 ayGebelik olursa kimden olduğu belli olsun diye sanırım
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 404 cevap paylaştı.
9 ayAtaerkil toplum çünküsü
00 Yorumla
9 aySoy bağının tespiti için.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2,1b cevap paylaştı.
9 ayTC ülkesini sen düşün artık
00 Yorumla Aile & Toplum konusunda 2,5b cevap paylaştı. Erkek içinde geçerli değil mi o
00 Yorumla
9 ayKuranı oku peygamberin hayatınıda öğren
04 Yorumla
Soran9 ayantika mısın sen? 🤭
- 9 ay
Senin sorunun cevabı kuranda var 3 hayız dönemi boyunca bekler kadın yeniden evlenmek için sivri zekalı o 3 ay ordan gelir,,, Âyet var sırf boşanma ile alakalı çoğu kanun ayetle alakalıdır aslında kanun yapıcılar kanunu yaparken yaşadıkları toplumun yaşantısını ve inançlarını Dikkate alırlar en azından meal okusaydın bu 3 ay olayını bilirdin,,, sanmaki ben evliyayım İhsan şen ocağın tefsiri ni dinle baştan sona kuran tefsirini
Soran9 ayBurası laik bir ülke.
- 9 ay
Çocuk tecavüzcüsü ne İslamın hükmünü isterken laiklik demiyorsun
Ne alaka
03 Yorumla
Soran9 ayIQ yetmedi herhalde
Soran9 ayGün olması bile saçma. Ellerinde olsa kadın vajinasını zincir takarlar.
Gizli Üye(25-29)9 ayDertleri bitmiyor kadınlarla
00 YorumlaHamile olması ihtimali olabilir mi?
00 Yorumla
9 ayEvet bu benim başıma geldi
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,3b cevap paylaştı.
9 ayyasak işte
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)9 ayİlk defa duydum
00 Yorumla
9 aykim diyor
01 Yorumla
Soran9 ayİnternete yaz öğren.
Devamını Gör(28)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi