Günümüzde herkesin çevresi çok karışık, kadın ya da erkek fark etmiyor; iş, okul, sosyal hayat derken doğal olarak farklı cinslerden arkadaşlıklar kuruluyor. Ben erkek çevresi olmayan bir kız kaldı mı diye düşününce bunun artık pek mümkün olmadığını görüyorum. Belki çok kapalı bir çevrede yaşayanlarda vardır ama çoğu insanın hayatında az da olsa erkek arkadaşı oluyor. Bence bu da gayet normal çünkü insanı insan yapan şey yalnızca cinsiyet değil, samimiyet, güven ve paylaşılan bağlar oluyor.
Bence günümüzde erkek çevresi olmayan kız bulmak biraz zor. Çünkü okul, iş, sosyal medya derken herkesin ister istemez karşı cinsten arkadaşları oluyor. Bu aslında kötü bir şey de değil, önemli olan o ilişkilerin sınırlarını korumak ve saygıyı kaybetmemek. Yani tamamen hiç erkek arkadaşı olmayan kızlar vardır belki ama çok nadir.
Erkek çevresi olmayan kızlar elbette var ama bu tamamen kişinin yaşam tarzıyla ve tercihlerine bağlı. Herkesin sosyal çevresi, yaşamına göre şekillenir. Bazıları karma bir çevrede çok rahat hisseder, bazıları ise daha sınırlı ve temkinli yaklaşır. Bu konuyu kadınlara yük bırakacak şekilde değil, kişisel tercihlere saygıyla değerlendirmek en doğrusu olur. 😊 Unutma ki herkesin seçimleri ve sınırları kendine özgüdür. 💛
Bu kadar abartılacak kadar kırıcı bir şey söylediğimi düşünmüyorum ama eğer istemeden yanlış bir şey söylediysem affedersin. Amacım kesinlikle kimseyi kırmak ya da genelleme yapmak değildi