Namaz kılıyor adam ama birini yargılayıp, kalp kırmaktan korkmuyor?

Eski sevgilimle ayrılmıştık, bir kaç ay sonra konuşmaya geri başladık. Kendisi namaz kılıyordu, biraz mühafazakar’dı ve mesleği polis. Beni ilk gördüğü zaman üstümde straplez siyah bir crop vardı ama çok açık giyinen bir kadın değildim. Bu onun için başlarda sorun değildi sanırım ya da iyi saklıyordu. Bir gün buluştuğumuzda üstümde mor ve önü hafif açık bi’ crop, üstünde de keten gömlek vardı. Bu beni görünce beğenmemiş olacak ya da rahatsız olmuş olacak ki gömleğimin önünü ilikleme cesaretini gösterip, o haddi kendinde buldu ve benden bir tokat yedi, sonra da kavga ettik ben de ayrılmıştım. İşte son 1-2 haftadır geri konuşmaya başlamıştık bir kaç ay sonra ama dün birbirimizi her yerden engelledik çünkü sebebi benim salon şefi olmam, nargile cafelerde veya alkollü yerlerde çalışıp, sigara ve alkol kullanmamdı. Benim için sevdiğim insan önemli ve onun için bu alışkanlıkları bırakmam çok kolay benim için, ona bunu anlattım ama beni anlamadı. Bana öyle bir davrandı ki kendimi kuzum gibi hissettim. Sizce neden böyle yapıyor? Ben onun sandığı gibi biri değilim ki, bu beni kötü bir insan yapmaz ki? Bir erkek sevdiği hâlde neden böyle davranır? Yan yanayken çok iyiydik, içimdeki küçük kız çocuğunun elinden o tutmuştu ama şimdi neden böyle yapıyor? Normalde bugün sabahtan onda buluşacaktık, yarın Ankara’ya kardeşlerinin yanına gitmek için yıllık izine çıkmıştı ve buluşacaktık. Bana hiç uyumayıp seni bekleyeceğim dedi ama sonra birden görev çıktı müsait değilim dedi ve birden aramızdaki tüm bağları koparttı, kavga ettik ve birbirimizi her yerden engelledik. Sizce neden bunu yapıyor. Ona namaz kılmakla bir şeyin değişmediğini kalp kırmanın çok kötü bir şeyi olduğunu ve Allah katında çok günah olduğunu söyledim. Buna rağmen yaptı bunu. Sizce neden? Beni aydınlatır mısınız?
Namaz kılıyor adam ama birini yargılayıp, kalp kırmaktan korkmuyor?