Kardeşime çok mu yükleniyorum sizce?

Babamı hiç tanımadan kaybettim. Annem daha sonra üvey babamla evlendi, ondan bir erkek kardeşim oldu. Üvey babamın önceki evliliğinden üç kızı vardı; ikisi evli, biri bekardı ve daha sonra o da evlendi. En küçük ablam şu an 39 yaşında. 16 yaşındayken üvey babam da vefat edince annem ve kardeşimin sorumluluğu bana verildi. Hem liseye giderken eve gelen parayı idare ettim. Babamdan gelen maaşı yengem yıllarca vermedi, kavga ederek alabildim. Ablamın desteğiyle annemle ev aldık, sonra ablamın yanında kalarak çocuklarına baktım.

İki yıl önce annemin evini sattık, parayı faize koyduk ama eriyor. Şimdi annem 18 yaşındaki kardeşimle 22 bin lira kira ödeyerek yaşıyor, maaşları 24-25 bin lira kadar. Kardeşim ne çalışıyor ne dershaneye gidiyor, sorumluluk almıyor. Kısa süreli bir iş buldu ama bıraktı. Ben evliyim ama hâlâ annem ve kardeşim için endişeliyim. Misal eniştem ona dedi ki bari sigorta girişini yaptır bak bu ilerde işine yarar dedi ona bile laf etti. Kimse sigortalı çalışmıyor falan yaptı.

ne kiradan haberi var ne faturadan haberi var hiçbir şeyi düşünmüyor. Ben evliyim yeni bir yuvam var ama sürekli onları idare ettirmeye çalışıyorum.
bir gün yastığa başımı rahat koymak istiyorum artık. Eşim bana taşınıyoruz gidiyoruz dese ne yapıcam bilmiyorum bile.

kimseyi dinlemiyor. Günlük işlere gir diyoruz umursamıyor. Part time bul diyoruz tamam diyor üstünden 1 ay geçiyor yok. Bütün gün evde oturuyor gezmek dolaşmak istiyor sadece.
Sonra düşünüyorum fazla mı üstüne gidiyorum diye.. ama yakında hiçbir şeyi ödeyemeyecek hale gelecekler..

Kardeşime çok mu yükleniyorum sizce?