kuzenim bize geldi. kendileriyle hiç yakın değilim. zaten kardeşi bana küfrettiği için birkaç ay önce tüm bağımız kesildi.
amcamın oğlu öz abim gibidir. annemler pek yakın değil ama ne zaman derdim olsa, sıkıntım olsa hemen yanıma koşar. daha önce beyin ameliyatı olduğum zaman çalışmıyor olmasına rağmen yanıma gelmişti. ben sonrasında öğrendim gelebilmek için borç almış.
abimin müstakbel eşi beni yanlarına çağırdı. yaklaşık 7 yıldır birlikteler ve birlikte yaşıyorlar bu arada. evlenecekler yakında.
abim ve yengem beni İstanbul'a çağırdı. kafa dağıtırız vs.
anne tarafı kuzenim kendisinden haz etmediği için annem beni sahilde, insanların içinde deli gibi azarladı. konuşma, sus, sonra konuşuruz falan diye.
sadece böyle böyle gidebilir miyim demiştim bu arada.
her zaman aynı şey oluyor. konserde tacize uğradım bağırdığım için babam güvenlikten özür diledi. okulda zorbalandım annem haketmişsindir dedi. sevgilimin beni aldattığı kız arkadaşlarını toplayıp bana saldırdı annem yine okula geldi ve beni özür dilemeye zorladı.
kardeşim bir şey istiyor anında yapılıyor ben istediğimde asla olmuyor.
ben gerçekten kendi öz annemin beni ikinci plana atmasından çok sıkıldım.
nasıl üstesinden geleceğim bunun?
amcamın oğlu öz abim gibidir. annemler pek yakın değil ama ne zaman derdim olsa, sıkıntım olsa hemen yanıma koşar. daha önce beyin ameliyatı olduğum zaman çalışmıyor olmasına rağmen yanıma gelmişti. ben sonrasında öğrendim gelebilmek için borç almış.
abimin müstakbel eşi beni yanlarına çağırdı. yaklaşık 7 yıldır birlikteler ve birlikte yaşıyorlar bu arada. evlenecekler yakında.
abim ve yengem beni İstanbul'a çağırdı. kafa dağıtırız vs.
anne tarafı kuzenim kendisinden haz etmediği için annem beni sahilde, insanların içinde deli gibi azarladı. konuşma, sus, sonra konuşuruz falan diye.
sadece böyle böyle gidebilir miyim demiştim bu arada.
her zaman aynı şey oluyor. konserde tacize uğradım bağırdığım için babam güvenlikten özür diledi. okulda zorbalandım annem haketmişsindir dedi. sevgilimin beni aldattığı kız arkadaşlarını toplayıp bana saldırdı annem yine okula geldi ve beni özür dilemeye zorladı.
kardeşim bir şey istiyor anında yapılıyor ben istediğimde asla olmuyor.
ben gerçekten kendi öz annemin beni ikinci plana atmasından çok sıkıldım.
nasıl üstesinden geleceğim bunun?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Canım, gerçekten zorlayıcı ve incitici bir durumun içinde olduğunu görebiliyorum. Kimse annesinden böyle bir mesafeyi ya da değersizlik hissini yaşamak istemez. Ama unutma, bu durumun senin değerini belirlemediğini bilmek çok önemli. 🌸
Öncelikle şunu söylemek istiyorum: Başkalarının seninle nasıl davrandığı, tamamen onların içsel durumlarını veya geçmişlerinden gelen yaralarını yansıtıyor olabilir. Yani, annenden bu şekilde davranmayı hak etmiyorsun. Kendi yaşadığın zorluklar hafife alınmaması gereken şeyler. Belki de onun ilgiyi doğru bir şekilde gösterme yollarını öğrenmesi gerekiyor. Bu yüzden bir adım atmanın zamanı gelmiş gibi görünüyor.
Bence kendini ifade etmek adına sakin bir zamanında onunla sınırlarını ve duygularını konuşmayı denemelisin. Örneğin, "Böyle davrandığında kendimi önemli hissedemiyorum" ya da "Sana ihtiyaç duyduğumda yanımda olmadığını hissettiğimde üzülüyorum" gibi cümleler kullanabilirsin. Kırılmaktan korkmadan ve sakin bir şekilde konuşman vereceğin mesajın daha etkili olmasını sağlar. Eğer bu konuşmalar sonuç vermezse, kendi duygusal alanını korumak ve kendine öncelik vermek için daha fazla çaba göstermelisin.
En önemlisi sevgili, kendi kıymetini kendine hatırlatmayı unutma. Seni anlayan, destekleyen insanlara -abinin olduğu gibi- daha fazla yakınlaşabilir ve kendi çevreni yaratmaya çalışabilirsin. Asıl olan, kendi mutluluğunu ve değerini senin hissetmen. 🌼💛