Kaynanam sürekli eltimi de çağırıyor?

Eltimle apartmanda yaşıyoruz. Kendisi ilk gelin ve uzun zamandır da bu ailenin içinde kendisi. Eltimle bir sorunumuz yok. Neyse cuma günü kaynanam geldi eltimin evine daha alışkın olduğu için direkt oraya çıkar genelde.. neyse o gün de oradaydı. Bende aradım onu hoşgelmişsin anne gel akşam kahvemi iç dedim. Bunu dediğimde kendisi zaten ablasına gitmişti.
o da tamam gelirim dedi. Hani dedim istersen bende de kalabilirsin diye de ekledim.
neyse akşam oldu eşimle yemek yedik sonra kayınvalidem aradı bana demesin mi “ sana akşam kahve içmeye geleceğiz” bende kiminle diye sordum “ Güler ( eltim ) ablanla gelcez” dedi.

bunu duyunca sinirlendim tabii ki. Ben ona eltimi de al demedim.
mesela onlar yukarda kahve içiyor oturuyor beni çağıyor mu kaynanam hayır.. ama ne zaman bana gelse sürekli eltimi de arayıp gel kahve içiyoruz falan yapıyor bunu geçen geldiğinde de yaptı. Mesela kahvaltı hazırlıyorum hopp torunlarını da alıp iniyor ve deliriyorum. Çocukları severim ama yaptığına sinir oluyorum.
yoksa kimsenin yemesinde içmesinde değilim.
sonra mesela ben bulaşıkları yıkııyordum eltimi arıyor ev bomba atılmış gibi eltime gel kahve içicez diyor..

neyse o akşam eltim çocukları ve kaynanam indiler aşağı tatlı falan aldı eşim ikram ettim kahve yaptım sohbet falan ettik gittiler.
evim de amerikan mutfak oturma kısmı cidden küçük ya çabuk dağılıyor.

sonra bugün eşim 15.00 e kadar çalışıyor. 11.00 gibi kalktım evimi toparladım. Hemen yemek hazırlığına başladım. Neyse saat 16.00 gibi kaynanamı aradım. Dedim anne gel buyur bugün bende kal istersen dedim. O da bana tamam dedi.
Yemeği hazırladım sofrayı kuruyordum eşime dedim anneni ara da insin aşağı hani yemek de yesin burada diye.
aradı tamam gelcem dedi.
bir baktım torunuyla inmiş yine aşağı. Son 1 tabaklık yemeğim kalmıştı onu da çocuğa verdim o da yemedi tam zaten sonra çocuk da benimle oyun oynamayı çok seviyor onun için inmiş ama yani kendimi mahçup hissettim 2 çocukla insetdi yemeğim yetmeyecekti.
neden düşüncesiz davranıyorlar dedim kendi kendime.
hani öyle 6 kişilik yemek yapmıyorum.

Ben masayı topladım bulaşıkları yıkadım. Eltimin oğlu da beni bekliyor tabii o sırada. Çocuğu kırmak istemedim oyun oynadık onunla.
eltim de diğer çocuğunu alıp annesine gitmiş. Ne için gitmiş bilmiyorum.
bir süre sonra eltim annesinden döndü ama küçük oğlu da bana gelmek istemiş. Bana yollamış kendisi eve çıkmış.
saat 8 oluyor yok , 9 oluyor yok oyun bitmiyor kaynanam zaten oralı değil. Ben de kahve yapcaktım işte yine gitti eltimi arıyor biz kahve içicez gelsene diyor. Eltim gelmedi bu sefer ama yani kaynanamın bu davranışına aşırı gıcık oldum.
Çok afedersiniz g. tümü koymuyorum böyle olunca.
Akşam bunaltılar geldi bana. En son eltim çocuklarını çağırdı çıktılar. Kaynanam da bende kalmak için geldi ya diyor işte kalmam. Sonra ne olduysa kalcam tamam diyor.
şey sanki bayılıyoruz ona..

Güncellemeler
9 ay
Eltimle AYNI apartmanda yaşıyoruz yazacaktım..
Kaynanam sürekli eltimi de çağırıyor?