Bu arkadaşı analiz yapmanızı istiyorum lütfen yorumlara gelin?

Merhaba arkadaşlar, sizden bir analiz yapmak istiyorum. Yaklaşık 8 yıldır bu kişiyle bir dostluğum var. Yeri geldi mi saçma sebeplerden tirip atıyor, yeri geldi mi saçma saçma olaylardan dolayı araya mesafe koyuyor. Ama kendisi sürekli bir kontrolcü yaklaşım, peşinde. Keza geçmişteki ilişkilerinden de kendi hatası yüzünden sonlandı. Ve 8 yıllık arkadaşlık ilişkimde kendisi bana işte zorunlu seçenekler sunuyor. Ve sözün özü kendi ailesine hakaret ettirmiyor ama başkalarının ailesine o kadar çok terbiyesizlik yapabiliyor ki o kadar yani bir egoist bir kişiliğe sahip. Kendisi yeri geldi mi sana abilik yapıyorum sana yol gösteriyorum sana onu yap bunu yap diyorum sen yapamıyorsun sen bu etik psikolojisinden çıkamıyorsun diyor. Yeri geldi mi işte benim ailevi hayatımı eleştiriyor ve seni fino köpeği gibi yetiştiriyor ailen, daha dışarı çıkamıyorsun benimle buluşamıyorsun vesaire diyor. Ama kendi ailesiyle ilgili bir soru sorduğum zaman çok kısıtlamalı bir cevap veriyor ya da sana ne deyip geçiştiriyor. Yani 8 yılımız özetle bu halde geçti ve kendisi galiba çoklu kişilik bozukluğuna sahip bir insan.
Bu arkadaşı analiz yapmanızı istiyorum lütfen yorumlara gelin?