Nişanlımın ailesini kandil için aradım, moralim bozuldu ne anlamalıyım bu durumdan?

Nişanlımın babası beni çok sever, diğer gelinleri onu sevmez ve soğuklar, ben saygıda kusur etmedim hiç ağzı ile de söyler seni çok seviyorum kızım diye. Annesi tuhaf bir kadın nişanlımın, yapısı gereğimidir nedir soğuk biri yaşlı sayılır. Ben geçen ay ve diğer zamanlar aradığımda mutlaka bana geri dönüş yapar aramama dönüş sağlardı, fakat enteresan şekilde oğluna ben... çok seviyorum demiş bir kere, bana da seni kendi kızımdan ayırt etmiyorum seviyorum demişti, ama soğuk biri genel olarak, oğlunun evliliği için bir çabası merakı yok, aramaz sormaz durumu konuşmaz. Nişanlım ile ikimiz herşeyi konuşur idare ederiz. Bugün babasını aradım memleketdeymiş ama o sıcak kanlı adam aşırı soğuk ve mesafeliydi, kandilin kutlu olsun babacım ellerinden öpüyorum dedim, teşekkür ederim dedi direk sustu, nasılsın iyi misin dedim hastalıktı onlarla uğraşıyoruz dedi beni sormadı bile. sağol aradığın için dedi o kadar bende bir şey diyemedim konuşmadı çünkü kapattım. Annesini aradım 1 saat i geçti arayalı kadın bana dönmedi bile. Müsait değil desem evde olan kadın ne kadar müsait olmayabilir. Zaten bana karşı mesafeli ve soğuktu kadın, o kadar taşınırken temizliğine gittim, diğerleri yapmadı ben yaptım. Nişanlım bana mesafeli ol diye onlar için uyardığında anlamamıştım ama şimdi daha iyi anlıyorum. sizce nişanlıma anneni aradım kandil için ama dönmedi, kandilini benim adıma kutlarsın demem doğru olur mu. En azından yaptığı saygısızlıktan biraz da olsa utanır. Bir daha kandil de asla aramayacağım moralim bozuldu ağladım. Nişanlım babam telefonda öyle konuşur yapısı gereği hayatım dedi ama annesi konusunda çok canım sıkıldı. Zaten aramıyor sormuyordu bir merak yoktu kadında. Yemeğe çağırdıklarında bile soğuktu sohbet etmedi pek annemler ile.

Nişanlımın ailesini kandil için aradım, moralim bozuldu ne anlamalıyım bu durumdan?