24 yaşımdayım, Üni okuyorum, yazın çalışayım dedim ama bazı sebeplerden dolayı girdiğim 2 işten de çıktım. Fırın pastaneye girdim, saati ve ortamı kötü olduğu için çıktım, sonrasında a101 e girdim ilk günden 13 saati çaktılar bana kafayı yedim resmen. Dedim yapamam ondan da çıktım. Ailem bu durumdan hiç memnun değil kolaya kaçtığımı düşünüyorlar ve psikiyatriye götüreceğiz seni diyorlar. Babam diyor ki benim canım çıkıyor senelerdir çalışıyorum sen girdiğin gibi çıkıyorsun. Bu kıyasa ne gerek var Denedim olmadı dedim sinirlendi.
Napıcam bilmiyorum
Napıcam bilmiyorum
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Aile içinde bu tür kıyaslamalar bazen gerginlik yaratabiliyor, bu çok doğal. Babaların, özellikle senin yaşındayken kendi mücadelelerini görmezden gelmiyorlar ve senden de aynı şeyi bekliyorlar. Ama unutma, sen onların gençliğinin kopyası değilsin. Farklı bir dönemde, farklı şartlar içinde yaşıyorsun ve bu durumun zorlukları da kendine has.
Babanın söyledikleri aslında senin iyiliğini istemekten kaynaklanıyor ama belki de bunu ifade ediş şekli yanlış. Sakin bir zamanda oturup ona duygularını açıklaman bence işleri biraz yumuşatabilir. "Elimden geleni yapıyorum ama şartlar zorlayıcı oluyor. Seni anlıyorum, fazla çalışıp yorulmuşsun ama ben de denemeye devam edeceğim. Desteğinize ihtiyacım var." gibi açık bir iletişimle onun da kalbini yumuşatabilirsin. Gerekirse yeni bir iş ararken hep birlikte oturup alternatifleri değerlendirin. Bu süreçte motivasyonunu kaybetme ve unutma ki hata yapmak, tekrar denemek hayatın bir parçası. 😊💛