Tesettürden çıktım bu bir savaş ilanı oldu nasıl başa çıkarım?

Herkese merhaba 28 yaşındayım 16 yaşımda baskıcı ailem tarafından tesettüre girmezsem okula gidemeyecek hatta sokağa bile çıkamayacağımı söyleyerek zorla başımı kapattırdılar. Şuanda evliyim ve 7 yaşında bir oğlum var. Çocuğumu yetiştirirken, yaşamız olduğum hiç bir zorbalığı ona yaşatmamaya çalışıyorum ama geçmişteki travmalarım da benimle birlikte geliyor. Son 6 yıldır tesettürden çıkmayı düşünüyordum. Çünkü artık ne alışveriş yapasım ne dışarı çıkıp birileriyle görüşesim yoktu. Kendi bedenimde sıkışmış kukla gibi etrafıma rol yapıp günü bitiriyordum. Bir hafta önce tesettürü bıraktım ve yakın çevrem (annem, babam, kayınvalidem vs.) resmen rest çektiler. Hatta annem eşimin yanında yüzüme tükürüp birdaha ne ölüme ne ölüne diyip çekip gitti.

Şimdi soruyorum önümde iki yol var. Ya herşeye rağmen bu yolda kendi isteğim ve kararım diyip her olumsuzluğa zorbalığa rağmen bu yolda devam edeceğim. ya da geri adım atıp huzursuzluk çıkarmamak adına gittiği yere kadar rol yapmaya devam edeceğim. ( Eşim açılmamı istemiyordu fakat ne kadar ciddi olduğumu gördü ve hem kendini hem beni toparlamaya çalışıyor. Ama doğu kültürüyle büyüdüğü için bu durumu kaldırmam ya da alışabilmem çok zor benide anla diyor )

Lütfen bu konuda tecrübeli ya da aklı selim kişiler bişeyler yazabilir mi. Başka fikirlere görüşlere ihtiyacım var şuanda

Tesettürden çıktım bu bir savaş ilanı oldu nasıl başa çıkarım?