Sizin bu konu hakkında fikirleniz neler?

Son zamanlarda modernist Müslümanlar çıktı. 1400 yıllık ve genel İslam ulemasi tarafından kabul görmüş İslam'a kafa tutuyorlar. Özellikle başörtüsü konusu benim kafamı karıştırdı açık konuşmak gerekirse. Yani başörtüsü çölde Arapların kullandığı bir kıyafetmiş zaten. Kadın da erkek de kullanıyormuş. Başörtüsü ayetinde o kullanılan başörtüyle göğüslerini örtmelerini emretmiş işte Allah. Yani böyle bir yorumlama da var. Ayrica ben yüz güzelliginden ötürü saçı açık kızlardan daha fazla erkeklerin dikkatini çeken başörtülü kızlar biliyorum. Yani başörtüsü güzelliği tam olarak kapatan bir şey mi şimdi o da var. Saçı kapatmakla alakalı hadisler var ama mesela şüpheli ve sahih olmayan hadislermiş. Mesela hadis var ama altında yazıyor ki böyle bir hadis olup olmadığı şüpheli. Olmayabilir filan. Bir de saçını açmakla ilgili bir azap tehditi yok. Bu da muamma. Mesela içki, zina, büyü, kul hakki olan günahlar vs bunlarla ilgili azap tehditleri var. İşte yapanın ne ceza göreceğiyle alakalı. Ama başörtüsü ile alakalı tam olarak böyle bir şey yok

Sizin bu konu hakkında fikirleniz neler?