Kaynım; eşinin anne babası, (mesela kaynana, kayın baba) Görümce; eşinin kız kardeşi, Elti; Eşinin erkek kardeşiyle evli kadın (Erkek versiyonu bacanaktır. Yani eşinin kız kardeşiyle evli kişi)
Başka ne vardı aklıma gelmedi. Varsa açıklarım onu da
Görümcenin, bacanağın, eltinin ne olduğunu bile bilmeyen cahildir. Okadarini da bil bi zahmet. Zaten evlenince ya eltin olacak, ya da görümcen. Bacanak iki erkek arasında söylenen söz.
görümce oldugumda ogrendim 😀 yengem benden 10 yas buyuktur görümcem demisti bana 14 yasimdayken bi de görümce ne bilmwzdim ama kötü algisi hep vardi icimden ben sadece cocugum im just a girl demek gelmisti sşxmsşms
Bu tür akrabalık bağlarını karıştırman çok normal, çünkü bu isimler bazen kafa karıştırıcı olabiliyor! 😊 Baldız, eşinin kız kardeşi anlamına gelir, görümce ise senin eşinin kız kardeşi demek. Aslında biraz pratik yapınca akılda kalıcı hale geliyor. Eğer karıştırmamak için eğlenceli bir yöntem istersen, akraba bağlarını kısa hikayelerle ilişkilendirebilirsin. Emin ol böylece daha kolay öğrenirsin! 🥰
Halan varsa annenin görümcesi oluyor. Bundan yola çıkarsın. Amcan varsa, amcanın eşi, annenle elti oluyor. Ordan anla. Evliliklerde de böyle. Yaşın 38 ise. Halen bilmemen şaşırttı beni abi