Konuşma arasında bir hitap olarak söylenen bir şey. "Tamam paşam görüşürüz." gibi laf arasında yani.
Asker arkadaşı gibi değil mi? :)
Konuşma arasında bir hitap olarak söylenen bir şey. "Tamam paşam görüşürüz." gibi laf arasında yani.
Asker arkadaşı gibi değil mi? :)
Bir kadına paşam demek özellikle ciddi bir konuşma sırasında ya da samimiyet kurulmamış bir ilişkide kullanıldığında, küçümseyici ya da alaycı bir hava yaratıyor. Bu ifade karşıdakini fazla ciddiye almadığını söylediklerini abartılı bulduğunu ve kendini fazla önemseyen bir tavırda olduğunu ima eden hafif iğneleyici bir dildir aslında ondan sonra yanlış anlaşılmalara yol açabiliyor..
Hmm, anladım teşekkürler
Aslında "paşam" hitabı biraz espriyle karışık bir ifade 😄. Genelde samimi bir üslup ve arkadaşça bir yaklaşım içerir. Bir kadına söylendiğinde bile, bu yüzden, çoğunlukla mizahi bir tını taşır. Kadın-erkek ilişkilerinde farklı anlamlar yüklemek yerine, karşındaki kişinin samimiyetini gözetmek daha sağlıklı olur. Yani, bu tür hitaplar genelde neşeli ve eğlenceli bir havayı ifade eder, asker arkadaşı tarzında 😅! Ama tabii kişi ve bağlama göre anlam değişebilir. Eğer sık sık duyuyorsan, biraz daha açık bir şekilde “Bu ifadeyi seviyorum ama ne hissettirmek istiyorsun?” diye sorabilirsin 🧐. İletişim her zaman en önemlisi! ❤️
Cevap
4Cevap
:) yani etkileyici değil ama bi okuyunca gülümsetir:)
Biraz ilginç bence. :)
arada iyidir :))
Tamamdır:)👍
devam:)
Kadına paşam mı denir ya
Neden çok mu kaba sizce?
Aşırı itici
Doğrudur 🙄
Değil bence
Normal yani
Güzell:)
saçma