İnsan ailesini seçemiyor?

Arkadaşım benim için 17 saatlik yoldan geldi. Ben davet etmiştim memleketime. Evimize misafir olarak geldi ve ailesi ilk defa birisinin evine gönderdi bırak uzun mesafeyi akrabasında bile kalmamış. Bana güvenmiş göndermişler. Daha geleli üç gün olmadı sürekli evde kavgalar bağırtılar çağırtılar oldu, arkadaşım evinden kaçtı bizim eve sığındı. Annem sürekli her şeye yardım etmek maksadıyla karıştı, babam bir şeyi yaptırana kadar tekrarladı durdu, kardeşlerim ( üniversiteye gidiyorlar.) ha bire olayları bağıra çağıra kavgayla çözmeye çalıştı. Defalarca uyarmama rağmen arkadaşımın yüzüne karşı bu da bizden ne ayıbı dediler bende daha iki gündür burada bu da bizden diyip kavga çıkarmanız nasıl bir mantık diye önlerine geçmeye çalıştım yine devam ettiler. Arkadaşıma üç gün sonra gidecekti çekti köşeye beni yanlış anlama ben yarına alayım bileti artık yapacak bir şeyim kalmadı zaten dedi. Resmen ailemin utancından uyuyamıyorum ya tamam herkesin evinde kavga oluyordur ama misafir gelmiş biraz saygı duyun çok bir şey değil

İnsan ailesini seçemiyor?