Evlilik teklifi almama rağmen?

Selam. Uzun olacak ama durumumu anlayın diye yazıyorum. Yaşım 25, sevgilim 26 2 senedir erkek arkadaşımla beraberiz. Ben öğretmenim o da öğretmen. İlişkimizden önce okulu uzattığı için hala okuyor ama bir yandan çalışıyor. Çalışma konusunda Allah var hakkını yemeyeyim hırslı haftanın 7 günü çalışıyor bazen özel ders bile veriyor yorgun olmasına rağmen. 1 ay önce bana evlilik teklifi etti. Geçenlerde babama sevgilim olduğunu söyledim, teklifi de 2 hafta içinde söylerim diye düşünüyorum. Annem çok umutsuz konuşuyor. Askerliği var, okulu bitecek hemen olmaz diyor. Ona da hak veriyorum ama ben sırayla söz, nişan, düğün olsun işte 3 seneye yayalım diyorum. Annem olmaz öyle uzun süre nişanlı sözlü diyor. E yüzüğü takıp sevgili olarak gezeyim diyorum sinirleniyor. İnatla para lazım diyor Annem biliyorum lazım işte bu 3 sene biriktireceğiz başladık zaten diyorum yok. İşin garanti değil diyor özelde çalıştığım için ama ne yapabilirim böyle hayat mı geçer. Sizce ne yapmalıyım? Lütfen yardım edin
Evlilik teklifi almama rağmen?