Şu sıralar o kadar çok kadın ve erkekten evlenmek istemeyen insanların fikirlerini duyuyorum ki, sorayım dedim.
Evlenmek istemezseniz aileniz size baskı mı yapar saygı mı duyar?

Şu sıralar o kadar çok kadın ve erkekten evlenmek istemeyen insanların fikirlerini duyuyorum ki, sorayım dedim.
Evlenmek istemezseniz aileniz size baskı mı yapar saygı mı duyar?

Ailem başlangıçta baskı yapabilir çünkü evlilik onlar için önemli ve belki benim kararımı anlamakta zorlanabilirler. Ancak zamanla benim mutluluğumu ve hayatımı nasıl yaşamak istediğimi gördükçe kararlarıma saygı göstermeye başlarlar. Gerçek sevgi ve destek, kişinin kendi seçimlerine saygı duymaktan geçer...
Bu konuda ailem herzaman yanımda. Ama şu da var ki etraftaki evlilikleri görünce ya da insanların birbirine davranışlarını görünce İnan evliliğe karşı bayağı bir soğudum.
Baskı yapmaya çalışırlar da ava giderken avlanırlar.
Çünkü tek bir mutlu evlilik yok sülalemde. Herkes birbirine mecbur olduğu için katlanıyor. Gerek yok böyle iyi..
Bu konu gerçekten toplumun çoğunda bir yaradır. Eğer ailen geleneksel bir yapıya sahipse, evlilik konusunu ciddi bir baskı unsuru haline getirebilir. Özellikle kız çocuğu olunca “evlen de mutlu ol” anlayışıyla hareket eden aileler çok yaygın. Ama modern bir ailede büyüdüysen ya da aranızda sağlıklı bir iletişim varsa, kararlarına saygı duyup sana destek olma ihtimalleri çok yüksek.
Sonuçta evlilik, çok kişisel bir tercih ve seni zorla bu yola itmeye çalışmaları yerine senin kararlarına değer vermelerini beklemek en doğal hakkın. Ailene hislerini dürüstçe anlatırsan, seni anlamaya daha açık olacaklardır. 🌸
Cevap
9Cevap
ailem yok kimse karışamaz bana
Ailem saygı duyar. Hatta evlenme oku diyorlar
Baski yapiyor annem torun istiyormus ama ben kizlar temiz degil diyorum
Bana saygı duyarlardı ama 24 yaşında böyle bir karar alacağımı sanmıyorum
Annemden başka kimse evlen demiyo
Ksjaljsjs neden evlenmiyorsun peki?
Annem sevinir bilmiyorum öbürlerini
ailem bana karışmaz hiç
saygı duyuyor
baskı yapmaz aile