1 kadın: Feminizm şeytanın oyunudur. Özgüvenli kadınlar feminist olmazlar ve erkeklerin üstünlüğünü kabul ederler. (TV programında söylüyor)
2. kadın: Senin bir kadın olarak bu TV programina çıkıp konuşmanı sağlayan şey erkek üstünlüğü değil, feminizmdir. Feminizme nefret kusuyorsun ancak feminizm sayesinde bu platformda konuşabiliyorsun.
1. kadın: Yok öyle bir şey. Feminizm olmasaydı da ben bu platformda konuşabilirdim. Tarihe bak.
2. kadın: Tarihe bakınca anlıyorum ki konuşmazsın. Tarihte kadınların oy verme hakkından tut da konuşma hakkı bile yoktu hatta tecavüze ugrayan kadın suçlu sayılıyordu. Bunlar feminizm ile değişti. Feminizm erkek ve kadınların eşit haklara sahip olmasıdır. Tıpkı erkeklerin kendi haklarını kadınlara zulüm ederek kullandıkları gibi kadınlar da feminizm adı altında bunu maalesef ki yapabiliyorlar ancak erkekler bunu yapıyor diye onların tüm haklarını elinden almıyorsak kadınlar için de adaletli olmamız ve haklarını onlara vermemiz gerekiyor. İki taraf da insan ve insanlık, başarı, iyi niyet ile yarıştırmak varken sadece cinsiyet üzerinden birisini diğerinden üstün görmenin mantığı nedir?
1. kadın: Siz kadınlar feminizm diyerek suyunu çıkardınız. Açık saçık dolaşıp erkekleri tahrik ediyorsunuz. Et görmekten bıktık. Artık erkek hakları kalmadı. 6284 yüzünden erkekler evlenmeye korkuyor. yazık değil mi erkeklere?
2. kadın:kadınlar hâlâ her gün tacize, istismara, şiddete ve hakarete maruz kalıyor. Dünyada Afganistan, Pakistan gibi onlarca ülke sadece kız çocuğu olduğu için onlara istismar edip öldürüyorlar. Nafakadan yanan birkac milyon erkek varsa feminizm olmadığı için yanan yüz milyonlarca kız çocuğu var. Neden onlara karşı körsünüz? İkincisi ise erkeklerin nafaka ödemesini feminizm değil erkeklerin kendi kanunları getirdi çünkü kendilerini güçlü ve eve hizmet eden olarak görüyorlardı. Ayrıca sosyal medya yerine gerçek istatistikleri araştırın. Süresiz nafaka 2022 yılında kaldırıldı ve nafaka veren erkeklerin sadece %6 kadarının nafakada kötü sonuçlar ile uğraştığı kayda alındı ve kayıtları yapanlar da erkekler. Oysa ki dünyadaki tacize ve tecavüze uğrayan, siddet gören kadınların oranı %80'i geçiyor.
Sözlerimi yanlış yere çekmemen için söylüyorum, ben gereksiz nafakaya karşıyım ancak kadınlara hem ev hem hamilelik hem cocuk doğurma sorumluluğunu yükleyip onun ekonomik olarak çalışmasına engel olup para kazanmasının önüne hamilelik ve cocuk gibi engeller ile geçilip sonra da boşanılıp ortada bırakılacağına nafaka ödenmesi 1000 kat daha iyidir.
1 kadın: Sen ne diyorsun ya? Gerçeklerden kopuk yaşıyorsun. Benim çevremde nafaka mağduru erkek var ama tacize uğrayan hic kadın yok. Açık giyinirken tabii tacize uğrarsın. Sen de üsturuplu giyin ki bakmasınlar. Asıl kadınlar açık giyinerek erkekleri tahrik edip taciz ediyorlar.
2. kadın: Gerçeklerden kopuk yaşayan sensin. Öncelikle dünyaya baktığımızda kadınların en çok tacize ve istismara uğradığı ülkeler kadınların yüzlerini dahi kapattılar Afganistan, Pakistan, İran gibi ülkeler oluyorlar ki 2019 yılında dünya genelinde yapılan araştırmalar da kadınların en çok şiddet ve istismara uğradığı ilk 10 ülkenin 8 tanesinin İslam ülkesi olduğunu açığa çıkardı. Tacizin tesettür ile ilgisi olsaydı tesettürlü kadınlar neden "Kemalistler tesettürlü olduğumuz için bize saldırıp, taciz ediyor" diye dert yansınlar?
1. kadın: SUSSSS BEN SENIN GIBI CAHILLERLE TARTISMAM! BEN SENIN ANNEN YASINDAYIM! BANA SAYGI DUY!
2. kadın: Sana saygı duyuyorum ama düşüncelerine saygı duymuyorum. Düşünceler eleştirilebilir ama insanlar saygıyı hak eder.
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer