10 ayBu ayrımdan nefret ediyorum açıkçası. Samimi Müslüman için doğrular bellidir. Müslüman'ım ama inancımın gerektirdiği gibi yaşamayı bir yerlerim yemiyor demenin adı sekülerlik oldu. Muhafazakârlık da Müslümanlık yerine kullanılır oldu, bu sahtekarlığın son bulması lazım.
59 Yorumla- 10 ay
Bunu kültürel olarak sormuştum aslında. Muhafazakarlık bir kültürdür. İnsanlar bunu inanç ile bağdaştırıyorlar ama aslında ikisi farklı şeyler. Ama sekülerlikle ilgili dediğin şey doğru ona katılıyorum.
- 10 ay
Soruda muhafazakâr değil de gelenekselci demeniz daha doğru olurdu o zaman. Muhafazakârlığın kültürelliği yine dinden geliyor çünkü. Müslümanlar bu topraklarda yüzlerce yıldır İslami kurallar çerçevesinde yaşadılar ve bu İslami kurallar bu toprakların kültürü oldu. Muhafazakârlığın altından yine din, inanç çıkar yani. Soruyu muhafazakârlığın dini temelini saf dışı bıracak şekilde sormak istediyseniz eğer gelenekselci kelimesini kullanmanız gerekirdi.
- 10 ay
Muhafazakarlık sadece din ile ilgili olsaydı sadece Muslumanlar muhafazakar olurdu ama gerçek bu değil. Ateistim ama muhafazakarım diyen insanlar da var. Veya farklı inanca sahip olup muhafazakar olan var. Muhafazakar kültürde olan her düşünce ve davranış İslam'a uygun değildir bu arada onu da belirtmek isterim. İnsanların muhafazakarlıkla dini bağdaştırmasının sebebi yanlış algı. Hatta şu an muhafazakarlık adı altında dini çok yanlış yaşayan ve yanlış temsil eden insanlar var. Bu da insanların yaşadığı ve kabul ettiği kültürü din sanmasından kaynaklanıyor
- 10 ay
- 10 ay
- 10 ay
En İyi Cevaplar
Muhafazakar biriyim ama bu dinci anlamında değil. O anlamda ben Müslümanım diyorum göğsümü gere gere zaten. Fakat yaşam tarzı olarak muhafazakar biriyim. Gerçek anlamıyla kullanıyorum
00 Yorumla
10 ayŞöyle söyleyeyim ikisi de değilim ya yerine göre değişiyor keşke Allah'ın emrini dört dörtlük yerine getirebilsem
13 Yorumla- 10 ay
O benim de en çok istedigim şey. Şu an neden hayattaysak ona göre yaşamak
- 10 ay
Umarım yaparsınız
- 10 ay
İnşallah. Sen de
Aile & Toplum konusunda 1,3b cevap paylaştı. Sen muhafazakar değilmiydin 😅
17 Yorumla- 10 ay
Hayır. Ben inancımı yaşamaya çalışan bir müslimanım. Kültürel muhafazakar değilim. Muhafazakarlığı inançla çok bagdaştıriyorsunuz ama aslında farklı şeyler. Benim kültürel bağlılığım pek yok öyle
- 10 ay
Evet öyle kullanılıyor ama yanlış aslında. Muhafazakarlık bi kültür. Bu kültürün içinde İslam'a uygun olmayan fikir ve davranışlar da var. Dolayısıyla muhafazakarım diyemeyiz
- 10 ay
Anladim. Evet herkes farklı anlamlarda kullanıyor sen de haklısın. Kültürel olarak muhafazakar değilim. Muhafaza sınırlarım İslami ölçüde
- 10 ay
Teşekkür ederim
Yapay Zeka Cevapladı
Herkesin hayat görüşü, tercihleri farklıdır ve hepsi kendi içinde değerlidir. Muhafazakâr ya da seküler olmak bir kalıba sığmak değildir; senin kendini nasıl ifade ettiğin ve nasıl hissettiğin önemli 🦋. Kendi rengini bulman ve ifade etmen en doğrusu. Kimseyi memnun etmek ya da bir gruba uymak zorunda değilsin. Önemli olan senin huzurlu ve mutlu olman 🌸.
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
35Cevap
- Aile & Toplum konusunda 148,6b cevap paylaştı.
u 10 ayikisi de değilim
00 Yorumla İzmirliyim muhafazakarım ama insanlar hakkında hüküm verip yargılamak yerine anlamayı seçerim. İzmir'de insanlar bir arada yaşama kültürünü en sonunda çözdüler. Geçmişte sorun çıkaran bazı tipler vardı hâlâ daha örtülüye AKP'li ya da yobaz diyen bir kesim var. Ben ne Ak ne gök partiliyim insan gibi iletişim kurmayı severim. Seküler olan insanlara da bazı yönlerden hak veriyorum. Yaşadığımız coğrafyada din en çok sömürülen konu
18 Yorumla- 10 ay
Hemşerim hoş geldin. Evet söylediklerine katılıyorum. Ama şehrimizde maalesef dine alerjisi olanların oranı hâlâ çok fazla
- 10 ay
Onlar bana bulasmazlar artik düşük frekanstan çıktım. Bana bakıp gülümseyen insanalr denk geliyor. Kavga gürültü frekansını geride bıraktım. 20lerimde görürdüm onları sık sık. Haksız değil bazıları örtülü olup çok garip davranışları olan insanalr var. Onalri bende sevmiyorum ama örtüyle değil beyinle alakalı sorunları. Açık olanlarda da var aynı sorun. Kafa yapisi sıkıntısı bence.
- 10 ay
Yok özellikle örtüyle ilgili sorunları olanlar da var. Denk geldim çok kez karşılaştım yani
- 10 ay
Ona nasıl oluyormuş ilginç
- 10 ay
Tamam bakacağım. Teşekkür ederim
Muhafazakarların yanında seküler , sekülerlerin yanında muhafazakarım.
Sanırım muhafazekülerim hahayt
Uç noktaları sevmiyorum.
Denge ve ölçü şart.31 Yorumla- 10 ay
Doğru
10 ayMuhafazakar bir çevreden geldim ve büyüdüm ama ben de ikisi de değilim ben genel de sürekli farklı taraflardan bakmayı severim …
12 Yorumla- 10 ay
Güzel bir şey
- 10 ay
Hıhımm (:
Aile & Toplum konusunda 2,9b cevap paylaştı. Seküler değilim deyince sanki muhafazakarım demek gibi oluyor öyle bir iadiyet hissetmiyorum bu kelimeye karşı ben benim
23 Yorumla- 10 ay
Evet katılıyorum. İnsanları kategorize etmek doğru değil zaten ama kategorize olmaya çok meraklı bir grup var ya da bu algı insanları o yöne çekiyor
- 10 ay
Ben de
Aile & Toplum konusunda 348 cevap paylaştı. Seküler olmadığıma eminim.
Muhafazakarlıktan kasıt dindarlıksa evet yenilik karşıtlığı ise hayır38 Yorumla- 10 ay
Hayır muhafazakarlık kültürdür. Din inançtır. İkisi farklı şeyler. Bunu düşünerek sordum
- 10 ay
Pek sayılmazsın. Muhafazakar kültürün içinde İslam inancına uygun olmayan davranış ve unsurlar da var mesela. Şahsen ben İslam'ın koyduğu sınırlar içerisinde olan şeyleri kabul ediyorum. Bunun dışına çıkan ve gereksiz bulduğum şeyler önemsiz bana göre
- 10 ay
Değilsin o zaman
- 10 ay
İkisi de değilsin yani
- 10 ay
:)
10 ayİkisi arasında gidip geliyorum. Ama manevî değerlerime sıkıca bağlıyım.
21 Yorumla- 10 ay
Ne güzel :)
- Aile & Toplum konusunda 1,3b cevap paylaştı.
10 ayMuhafazakar ortamlarda seküler seküler ortamlarda muhafazakar kalan o kisiyim
11 Yorumla- 10 ay
😂
Aile & Toplum konusunda 893 cevap paylaştı. Ben muhalifim hep iki tarafıda eleştiririm. Ortada kalırım o yüzden
11 Yorumla- 10 ay
Mantıklı
İkisi de değilim ama muhafazakar hiç olmak istedim bir şey değil
11 Yorumla- 10 ay
Kültür olarak benim de sevdiğim bir şey değil
Aile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı. İkisi de degilim. Kimse beni kalıplara sokamaz ldld
12 Yorumla- 10 ay
Doğru cevap 😂
10 ayMuhafazakarın yanında seküler, sekülerin yanında muhafazakarım dndhd
13 Yorumla- 10 ay
Düşündüm de galiba ben de böyleyim dhsjsjdb
- 10 ay
😅🙏🏻
- 10 ay
:)
Gizli Üye(36-45)10 ayBir insan seküler olamaz ki...
Devlet seküler bir yapıya sahiptir. Bazıları kabul etmese de...
23 Yorumla- 10 ay
İnsan da olabilir. Oluyorlar işte
Cevap sahibi10 ayYani ":İnanmıyorum" dediğinde bile bir din seçmiş, bir ideplojinin peşinden gitmiş oluyorsun o yüzden dedim
- 9 ay
Ben inanç sormadım yalnız farkındaysanız. Hayat görüşü soruyorum
Aile & Toplum konusunda 1,4b cevap paylaştı. Muhafazakar değilim, kafama göre takılıyorum, bir gruba ait olmak için can atan birisi değilim
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 844 cevap paylaştı. Muhafazakarlara göre sekülerim, sekülerlere göre muhafazakarım
20 Yorumla
10 ayOrtasındayız diyebilirim, ben sekülerliğe biraz daha yakınım ama muhafazakar tarafımda var
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 3,6b cevap paylaştı.
s 10 ayMuhafazakara göre fazla seküler, sekülere göre fazla muhafazakarım
10 Yorumla Ortasındayım her kesimede hitap ettiğimi düşünüyorum
11 Yorumla- 10 ay
😂😂
- Aile & Toplum konusunda 920 cevap paylaştı.
10 ayMuhafazakarim ama yasam stilim dusuncem istejler sekuler oluyor
10 Yorumla
10 ayMuhafazakar değilim. Muhafazakar insanlar ile mesafeliyim
03 Yorumla- 10 ay
Hristiyan olduğun için mi yoksa muhafazakarlığin dinden farklı bir şey yani kültür olduğunu bildiğin için mi
- 10 ay
Hristiyan olduğum içinde.. muhafazakar insanların özellikleri İslamcı olmaları doğal olarak böylelerini çevremde tutmuyorum
- 10 ay
Kültürel İslamcılar İslam'ı bilmeyen ve çoğunlukla yanlış uygulayan kesimdir bilgin olsun. Kulaktan dolma kültürel yaşantı öyle oluyor. Her dinde olduğu gibi
Aile & Toplum konusunda 529 cevap paylaştı. Muhafazakar olmaya çalışıyoruz
14 Yorumla- 10 ay
Olmaya çalışmak nasıl oluyor ki ya öylesindir ya değilsindir :)
- 10 ay
Haklısın ama ben olmaya çalıştığın değil şu anda olduğun durumu sormuştum :)
- 10 ay
O yüzden yani
İkisinin arası, dengeyi tutturmak önemli
11 Yorumla- 10 ay
Katılıyorum
Aile & Toplum konusunda 1,2b cevap paylaştı. senin gibi diyelim
19 Yorumla- 10 ay
Sağlık neden?
- 10 ay
Hiçbir zaman turizm yazmadım. Yanlış hatirliyorsunuz
- 10 ay
Hemşireyim
- 10 ay
Açıktan bu kadar kişisel bilgi paylaşmıyorum. İyi günler
- 10 ay
İyi günler tekrar
Gizli Üye(30-35)10 ayNe olduğumu bilmiyorum
110 Yorumla- 10 ay
30-35 yaş araligindasin şimdi onu bilmelisin bence artık
Cevap sahibi10 ayYani şöyle, ibadetlerimi yapamıyorum, o yüzden muhazakarlikla zerre alakam yok. Çağdaş da değilim, kızlar geçmişte sevişti diye bu yaşa dek kımseyı hayatıma almadım mesela.
- 10 ay
Muhafazakarlığı kültür olarak sordum. İnanç ve ibadetler farklı şeyler. Başkalarıyla nikahsız yatan insanları hayatına almak da çağdaşlık değil onu da belirtmek isterim. Bu bir tercihtir. Hatta bence bu zamanda temiz kalıp hayatında temiz insan istemek çağdaşlık
Cevap sahibi10 ayÇağdaş derken doğru olandan bahsetmiyorum. Çoğunluk neyse çağdaş olmak o aslında. Çağdaş değilim derken aşağılama vs değil
Cevap sahibi10 ayMesela muhafazakar kültür ne sence
- 10 ay
Toplumumuzun çoğunluğunda yer alan, bir çok algı, düşünce ve davranışlardan oluşan bir kültür
Cevap sahibi10 ayTamamen yanlış da değil öyleyse muhafazakar kültür. Yanlısı kadar doğruları da var
- 10 ay
İnancın da etkilediği ama tamamen İslam'a uyan bir kültür değil. Sadece etkilenmiş ve bir kısmı ona göre, bir kısmı onunla alakasız olarak oluşmuş bir kültür. Yani tamamen İslam ile bağdaşıyor diyemeyiz. İnsanlar her ne kadar öyle sansa da öyle değil.
- 10 ay
Evet tamamen yanlış değil ama tamamen doğru da değil. Bir çok şeyde olduğu gibi doğru yanları da var yanlış yanları da. O yüzden ben bu kültürün tamamını benimsemiyorum. Benim benimsedigim direkt olarak İslam'ın söyledikleri. Ona uygun olanı kabul ederim, uymayan eğer mantıksız geliyorsa kabul etmem kültür de olsa umursamam yani
Cevap sahibi10 ayZaten İslam'ı hiçbirimiz bilmiyoruz adamakıllı:) öyle şeyler duydum ki İslam'da normal ama toplumda anormal. Özelden yazar mısın bahsetmek istiyorum, burada insanların günahına girmeyelim okutup 😆
10 ayMuhafazasekuler
410 Yorumla- 10 ay
😂
- 10 ay
Hadi size 100 puanlık soru: Muhafazaseküler ile sekümuhafazakar arasındaki farkı söyleyin
- 10 ay
@Astroneer çok mantıklı sjsjshs
- 10 ay
Ama bunu kadınlar için söyleyebiliriz. Erkeklerde kapanma durumu yok onu napıcaz? 50 aldın otur😂
- 10 ay
@Astroneer ideolojinin cinsiyeti olmaz. Herkese uygun bir genelleme yapman gerekirdi bu olmadı djdhdb
- 10 ay
@Astroneer ben bilmem. Çalıştır saksıyı😂
- Aile & Toplum konusunda 810 cevap paylaştı.
10 ayİkisindende biraz
20 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 419 cevap paylaştı.
10 ayİkisinin arası bir şey
10 Yorumla
10 aySeküler tabiki oldum olasi muhafazakar insanlardan nefret ettim
10 Yorumla
10 aySanırım ben arada kalıyorum.
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,5b cevap paylaştı.
10 ayben muhafazakar görünümlü bir heidi’yim.
10 Yorumla
10 ayMuhafazakar bir aile ve sülale de büyüdüm.
10 YorumlaKafama göreyim hahahaha biraz din, biraz zevk
10 Yorumlaİnsanım sadece
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,6b cevap paylaştı.
10 aymuhafızım :ÇÇD
10 Yorumla
10 ayGünümüzde mıuhafazakarlar bile seküler...
10 Yorumla
10 ayMuhafazakar
129 Yorumla- 10 ay
Senin muhafazakar olduğun çok belli. Bunun başınıza açtığı şeyleri de geçen gün başka bir sorumda konuşmuştuk
- 10 ay
Maalesef aynen kız kardeşim için dua et
- 10 ay
İnşallah ama kızı rahat bırakın artık
- 10 ay
Rahat bıraktım zaten
- 10 ay
Çabuk sinirleniyor
- 10 ay
Haklı maalesef
- 10 ay
Zorlayıp dine düşman etmişsiniz. Açık gezseydi ama Müslüman olsaydı daha iyiydi. O yüzden sevmiyorum şu dinde yeri olmayan mhhafazkar kültürü
- 10 ay
Şu aşırı gereksiz baskıcılığı
- 10 ay
Maalesef anne tarafım kızıyor açık giymesi kızıyor anne tarafım muhafazakar köylü
- 10 ay
Bize emredilen güzellikle örnek olarak sevdirmek. İlla şunu yapacaksın, bunu yapacaksın diye zorlamak değil. Bi herkes anlasın bunu artık
- 10 ay
Maalesef umarım anlarız bu konuda cahiliz
- 10 ay
Sadece senin değil bütün ailenin anlaması lazım. Sadece senin kenara çekilmenle olmaz. Annen baban da karışmicak. Yapacağınız en büyük kötülüğü yapmışsınız zaten. Bir insanın baskı ile dinden çıkmasına nasıl sebep olunur örneğisiniz yani. Artık daha fazla uğraşmayın
- 10 ay
Hatta size tavsiyem konusunu bile açmayın. Siz doğru yaşayın ve sadece örnek olun bu kadar. Tek kelime bile etmeyin din konusunda
- 10 ay
Yani kardeşine iyilik yapmak istiyorsanız tabi
- 10 ay
Babam karışmıyor ama annem karışıyor sinirleniyor namaz kıl kapan diyordu annem ev hanımı okuma yazması yok köylü
- 10 ay
İlla bişey diyecekseniz kendi hatanızın farkında olduğunuzu gösterin. Yanlış yapan sizsiniz çünkü. Kız en azından bunun farkında olduğunuzu bilebilir
- 10 ay
Güzelim dini baskıcı din olarak aşılamışsınız yaa
- 10 ay
Maalesef toplum problemi baskıcı aileler gençlikte ateist deist sayısı arttı
- 10 ay
Fark etmez. Annen bilmiyorsa eğer al karşına oturt, konuş. Baskı ile olmaz bak daha kötü oluyor diye söyle öğrensin
- 10 ay
Diyorum ama işte anlasa annem aynı şeyleri sürekli tekrarlıyor maalesef
- 10 ay
Tutucu baskıcı yetiştik şımarık korumacı yetiştirdiler
- 10 ay
Annen böyle devam ederse daha da uzaklaşacak. Kötülük yapıyorsunuz iyilik değil
- 10 ay
Kız zaten deist oldum demiş daha ne namazından bahsediyor
- 10 ay
İmanını kurtarsın önce
- 10 ay
Onu da bu şekilde yapamazsınız
- 10 ay
Bilmiyorum umarım bir gün farkına varır geç olmadan tövbe yaşı yok
- 10 ay
Anneni durdursan eğer mümkün olabilir
- 10 ay
Tamam teşekkür ederim
- 10 ay
Rica ederim
İkiside değilim
14 Yorumla- 10 ay
İzmirli misin sen de? Neymiş ki bunun standartı
- 10 ay
Bu şahsi bişey bence. İzmir ile ilgili olduğunu sanmıyorum.
10 ayKarışık😅
40 Yorumla
Gizli Üye(36-45)10 ayMuhafazakarım tesettürlüyüm
47 Yorumla- 10 ay
Sen ciddimisin
Cevap sahibi10 ay@Uluocakerem yok ciddi degilim
- 10 ay
😂😂😂😂
Cevap sahibi10 ay@Uluocakerem öyle
- 10 ay
Neyse bisi demiycem hanimefendi 🙏🏽🙏🏽
Cevap sahibi10 ay@Uluocakerem tamam
- 10 ay
Hoscakal mizaci sert muhafazakar tesetturlu kapali feraceli imanli hanimefendi
- Aile & Toplum konusunda 382 cevap paylaştı.
10 ayBöyle güzel kardeşim kimin puşt kimin bişe
00 Yorumla
10 ayİki taraftan da bir şeyler var
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)10 ayMuhafazakar sayilir
121 Yorumla- 10 ay
Sayılır hmm 🤔
Cevap sahibi10 ayYani oylemiyim degilmisin 100% emin değilim. Namazlarimi kiliyom ibadetlerimi yapiyom evliliği bekliyom öyle şeylerim olmadı sevgilim dahi. Gunahlara dikkat ederim ama dört dörtlüm tabiki de değilim herkesin yanlışı hatası gunahi olduğu gibi benim de var ama benden de daha dikkatli olanlar var o yüzden tam muhafazakar denilebilir mi denilemez mi emin olamadim…
Cevap sahibi10 ayYani oylemiyim degilmiyim 100% emin değilim. Namazlarimi kiliyom ibadetlerimi yapiyom evliliği bekliyom öyle şeylerim olmadı sevgilim dahi. Gunahlara dikkat ederim ama dört dörtlüm tabiki de değilim herkesin yanlışı hatası gunahi olduğu gibi benim de var ama benden de daha dikkatli olanlar var o yüzden tam muhafazakar denilebilir mi denilemez mi emin olamadim…
- 10 ay
Şöyle ki insanlar muhafazakarlık ile inancı aynı görüyorlar ama aslında değil. Muhafazakarlık bir kültürdür. İnanç ise inançtır. Muhafazakar kültürün içerisinde İslam'a uyan şeyler de var uymayan şeyler de var o yüzden muhafazakarlığı ayrı, inancı ayrı değerlendirmek gerekiyor
Cevap sahibi10 ayBu durumda ben neyim peki abdv
- 10 ay
Onu bilemiyorum ama bildiğim bişey var ki bence inanç hakkında konuşurken gizlenmemelisiniz. Yanlış veya kötü bir şey konuşulmuyor veya bu gizlemeyi gerektirecek bişey değil bence
- 10 ay
İnsanlar inanç konusunda görüş ve fikirlerini söylemekten neden çekiniyor onu da anlamış değilim
Cevap sahibi10 ayÇekindiğimden değil benim bütün soru ve yorumlarım gizlidir şarkı film öneri sorularin da bile senlik veya sorunla ilgili bir durum değil yani rahat ol.
Bu arada seni de takip ediyorum sanirsam uzun zamandır ilk takip ettiklerimdensin sende ben gibi burdan uzun zamandır varsın- 10 ay
Kimsin belirt kendini
Cevap sahibi10 ayBak
- 10 ay
Neye bakayım?
- 10 ay
Nasıl anlicam
Cevap sahibi10 ayKapattım geri yazmayınca
Cevap sahibi10 ayBurdaysan acicam
- 10 ay
Görmedim
Cevap sahibi10 ayBurdaysan acicam tekrar
- 10 ay
Şu an yorum yazdığıma göre?
- 10 ay
Ya Allah Allah ne kastın bu kadar ya
Cevap sahibi10 ayDemin de yazıyordun ama 2dk içinde nereye kaybolduysan..🙄
- 10 ay
Kardeşim hadi vazgeçicem şimdi. Bu bu kadar zor olmamalı yani
Cevap sahibi10 ayNeyden vazgececen?
ortası
20 YorumlaMuhaseküzakar
20 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2,1b cevap paylaştı.
10 ayİkiside değilim
10 Yorumla İnsanım
10 Yorumla
10 ayFifty fifty
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2,7b cevap paylaştı.
10 ayMuhafazakar
10 Yorumla
10 ayOrtası diyelim
10 YorumlaYarı yarı😅
10 YorumlaMuhafazakar değilim
10 Yorumlasekülerim
10 YorumlaSeküler
10 Yorumla
10 aySekülerim bence 😀
10 Yorumla
10 ayİkisi de değil 😊
10 YorumlaSeküler
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 410 cevap paylaştı. Dini kavramlardan hiç hoşlanmam
03 Yorumla- 10 ay
Muhafazakarlık dini bir kavram değil bir kültürdür
- 10 ay
O sizin kararınız
Net seküler 😀
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 621 cevap paylaştı.
10 ayOrta yol
00 Yorumla Bilmiyorum ki
10 Yorumla- Devamını Gör (3)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler