Eşim benim için niye bu kadar endişeleniyor?

4 yıl sevgililik sürecimiz oldu. Uzak mesafe ilişkisi yaşıyorduk. Bana ulaşamayınca çok endişelenirdi. Uzun yolculuğa çıkacağım zamanlarda çok huzursuz olurdu ona canlı konum atıyordum gece otobüste ben uyurken arayıp beni uyandırmamak için konumdan bakardı. Şimdi evliyiz ve çok mutluyuz ama hala benim için endişeleniyor. Mesela bir keresinde oturmuş sohbet ediyorduk hapşırasım geldi ama hapşırık geri gidecek gibiydi ben de hiç hareket etmeden durdum hapşırmak için. Beni öyle hareketsiz ve nefes almadığımı görünce bana bir şey oldu sanıp çok korktu. Bazen ben uyurken yaklaşır nefes alıyor muyum diye kontrol eder. Bir keresinde çok sessiz uyuyordum bana bir şey oldu sanmış birkaç kere seslendi uyandığımda çok korkmuştu. Depremden sonra bir süre artçı depremler oluyordu. Bir gün ben evde uyuyordum o dışarı çıkacaktı arkadaşı bekliyordu. Üstümde bir ağırlık hissettim. Gözümü açtığımda evde ne kadar yastık varsa üstüme koymuş deprem olunca bana bir şey olmaması için. Depremden değil de havasızlıktan ölecektim 😂. Beni sevdiği için endişesini anlıyorum ama bazen bu durum bana kendimi çocuk gibi hissettiriyor. Onu bu halde görünce de üzülüyorum. Her ne kadar ben iyiyim bana bir şey olmayacak desem de yine de endişeleniyor. Bu durumu nasıl düzeltebilirim, onu bu durumdan nasıl kurtarabilirim?

Eşim benim için niye bu kadar endişeleniyor?