Kürtleri (Amed)
Zazaları (Elaziz)
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Cevap
12Cevap
insan olanı severim
Zazalar Kürt değildir anlasınlar şunu Kürt diyenler ya. Akraba halklar. Ama Kürtlere Türk deseler hoşunuza gider mi sonuçta aynı ülkede yasıyorsunuz yan yana? Aynı şey resmen. Benziyorlar ama Kürtleri daha çok seviyorum
Aradaki farkı bile bilmiyorum ama bence önemli değil. Ayrım oluşturuyor bmce. insanın ne olduğunun ne önemi var ki? İyi biriyse iyidir kötüyse kötü ırkı ile ilgili değil bunlar. Bence bunlara odaklanma.
Turkiyede zaza nüfusu en fazla il diyarbakir ve bingol
Elazigda bir tek paluda zaza var
Orta güney ve doğu kısmı hep Zaza Elazığnın, merkezde de var. Gakko Zazaca kardeş demek
Diyarbakır kuzeyi, Bingölün güneyi Zaza
Bir kez ahmed spor kürtleri temsil etmiyor.
Zazalar zaten Kürttür hanım efendi. Sorunuza gelince, Kürtleri daha çok seviyorum.
Zazalar Kürt zaten. Hatalı bir soru olmuş
Zazalar Deylemi, Kürtler Zagrosi
Zazalar kurt değil kardeş dili de farklı kulturude mezhebide
Mezhebi nasıl farklı
Zazalar safi kurtlar sunni
Şafilik zaten bir ehli sünnet mezhebidir. Kürtlerin çoğunluğu şafiidir.
Kürtler sadece zagroslarda değil, zagros çevresinde de yaşam sürdürdüler. Zaten tarihi kayıtlardada zagros dağı ve çevresinde yaşayan halk olarak geçerler. Kürtler. İçlerinde kurmanc, zaza, lur, soran vb. Bir sürü grubu barındırıyor. Bu grupların hepsinin kendine ait lehçesi var. Ve tüm bu grupların ortak ismine Kürt diyoruz.
Kardes sende biliyorsunki zaza ve kurtler ayrı ırk uzatma işte 7 yıl bunun arastirmasini yaptim gitmediğim koy mezra kalmadı
Lehçe olmayacak kadar farklı ve müstakil bir dil Zazaca
Siz şafii misiniz hanefi misiniz
Konumuz burada din değil eğer din olsa Tunceli zazalari alevi
Zazacanın zenginliğini ben biliyorum merak etme. Sonuçta o da benim milletimin bi dili. Zazaların Kürt olmadığına dair görüşler bile son yıllarda, yakın tarihte ileri sürüldü. Bunu sürenlerin kim olduğunu herkes biliyor.
Evet bende biliyorum yıllarca güçlü cok görünmek için zazalarda kürt dediniz artık yemiyor zazalar ayrı millet olduğunu ogrendi
@Bulutsencer Yahu hadi biz böyle dedik diyelim, ya bizden önckiler? Bugün Kürt isyancısı olarak bilinen 2 büyük (şeyht sait ve Seyid Rıza) bunlar zazaydı. Pariste konferansda "Yaşasın bağımsız Kürdistan" diye haykıran Yılmaz Güney zazaydı. Kürt milliyetçiliğin babalarından biri olan Nuri Dersimi Bir zazaydı. Git bi araştır bakalım Nuri dersimi kimmiş? Tarihle konuşuyorum ben
Burasi bunun yeri değil kardeş
Diyarbakırın Kürtlerinide seviyorum Elazığ'ın Zazalarınıda çok seviyorum.
Zaza kürt aynı şey zaten
hiçbirini ikiside aynı
Annem Zaza babam Kürt ne yapıcam şimdi ben
Zazalarda kürttür
İkisinide sevmem
Hicbirini
İkiside birdir
İkisi de Kürt
Elazığ
Ikisinide sevmem
Zaza
bilmiyorum