Herkes şaşırmış. Saçma sapan olmuşlar. Düzgün insanlar desen çoğu evlilik düşünmüyor. Evlenenler ortalama 3 4 senede boşanıyor.
Devir berbat.
Ne olacağız böyle biz yuva kurmadan gidecek miyiz bu hayattan anlamadım ki?
Herkes şaşırmış. Saçma sapan olmuşlar. Düzgün insanlar desen çoğu evlilik düşünmüyor. Evlenenler ortalama 3 4 senede boşanıyor.
Devir berbat.
Ne olacağız böyle biz yuva kurmadan gidecek miyiz bu hayattan anlamadım ki?
Sorun düzgün insanlarda değil.
Hadis var :
" Zorlaştırmayınız, kolaylaştırınız" diye..
Mehir bazen tenekeden bir yüzük, bazen ise sadece bir dua olabiliyor aslında..
Ama kızlarımız birbiri ile yarışıyor altın isterken.. Ve bunu da mehirdir hakkımdır vs diyor. Çaresiz damat da bu kadar masrafı karşılayacağım diye gırtlağa kadar krediye batıyor, faize bulaşıyor.
Ya da altınları borcu kapatmak için geri istiyor sonra da kıyamet kopuyor..
Toplumın önce kendini tartması lazım bence..
Kız babasının karşısına çıkıyoruz Utanmasalar adli sicil kaydı isteyecekler...
Ortalik cok kotu. Kadin cinayetleri hayvan cinayetleri aldi başını gitti. Biriyle tanışınca bile gbt sini dökmesi lazim. Sicil kaydı az gelir
Ben gecenin üçünde aynı yolu paylaşmak zorunda kaldığım, arada 200 metreden fazla olan birine dayanamadım seslendim " Wallahi evime gidiyorum" diye...😀
Tamam kabul ediyorum ortalık kötü ama bu bizim potansiyel sapık muamelesi görmemizi gerektirmez.
Eeeee kimse g.. tüne göre don almıyor. 2 milyon borca girerek neyin huzurunu bulacaksın evlilikte? Sonra boşanıyorlar.
Şimdi söyle ben bir erkek olarak sonunun bu olacağını bile bile, kadın s.. ktirip gidece ben o borçla başbaşa kalacağım. Neden yanaşayım evliliğe?
Huzuru vefayı birileri başka memleketleri kaçırdı sanki. Öyle bir kaosa ve yapaylığa saplanıp kaldık ki insan en sevdiklerinin yanında bile kendini yalnız hisseder oldu. Anı yaşamak değil fotoğraf paylaşmak moda oldu. Artık bedava dağıtılmış gibi herkesin elinde telefon var vr bence günümüzde bir insanı bitiren yegâne şey de bu, telefon.
Günümüz toplumu gerçekten de insan üzerindeki baskıları ve beklentileri artırdı, bunun farkındayım. Herkes birbirini çok eleştiriyor gibi geliyor, o yüzden hepimiz biraz daha yalnız hissediyoruz. Ama yuva kurmak sadece birinin sana uyum sağlamasıyla ya da benzer olmasıyla alakalı değil, senin ne istediğin ve nasıl bir hayat arzuladığınla da ilgili. Önce kendini tanımalı ve neye ihtiyaç duyduğunu anlamalı, sonra da çıkar ilişkilerinden ziyade gerçekten sevgi dolu bağlar kurmaya çalışmalısın. İnan ki doğru kişiyi bulduğunda 'devir' değil, 'siz' ön planda olacaksınız. 🌼💫
Cevap
18Cevap
Benim de yaşım küçük derdim evlenmek değil fakat bende böyle düşünüyorum ne olduk artık düzgün insan bulamıyoruz bu düzgün diyoz neler çıkıyor altından kime neye güvencez tek evlilikte değil mesela normal arkadaş bile olunmuyor
Aynen ya tam olarak boyle.. nereye varacak boyle ne olacak hic bilemiyorum
bilmiyorum bir mesleğim olsun temiz helal süt emmiş bir kız bulup evleneyim başka bir şey istemiyorum ha bide sağlık herşeyden önemli
Valla dostum oylesi de kalmamış bu devirde. Boşa devir rezil demiyorum
Valla öyle
Bu site zaten ülkenin özeti
En güzeli böyle yalnız kalmak yapacak bir şey yok devir kötü
Bilmiyorum ki.. nasil bir devir insanlık... insan vallahi yalnızsa Allah beni koruyor diyor
Aynen en azından kafa rahat

Bu devir öyle bir devir ki kafir müslüman taklidi yapiyor.
Evlenmek mi Allah korusun
Evet, ben de senin gibi düşünüyorum ve bu yüzden evlilik istemiyorum. Çocuk isteği zaten yok, böyle bekar bekar öleceğiz galiba..
Valla annelik güzeldir mutlaka tatmak isterim. Ama devir cok kotu evlenmek kumar gibi
Öyle olabilir evet. Sırf evlenmek için evlenirsen olacağı bu
Sadece kadınlar değil erkeklerde aynı durumda, bende evlenmek isteyip bulamıyorum merak etme durum aynı.
Evet evet olayın cinsiyeti kalmadi. Düzgün insan yok ya
Bir yuvam olsun aile olsun guzel hisler düşünüyorum hissediyorsun ama insan yok rezil bir donem
Ee düzgün biri karşına çıktığında nasıl anlayacaksın peki? Şimdiden kendini düzgün insan yok diye şartlıyorsan işin zor. Bende tam tersi herkes düzgün ve potansiyel eş adayı gibi geliyor senin önyargının tam tersi. 😅
Dediğiniz doğru insanlar eskisi gibi herşeye tahammül etmiyor kimse evlilik istemiyor evlenenler çocuk yapmaya sıcak bakmıyor
:D Çevredeki şöyle 1-2 senelik evlilere sorsana bir hayat nasıl gidiyor diye :D
Iste zaten ben bundan bahsediyorum. Evlisi de ya boşanıyor ya gercekten o mutluluktan havalara uçma da yok yani. Herkes rol pesinde
Haklisin da, e insan da bazen düşününce diyor ee ben anne olmayacak miyim benim bir yuvam olmayacak mi falan.. Bir tik burkuluyor ici
İnsan korkuyor yaşadıklarından gördüklerinden duyduklarından keşke bir 50-100 yıl önce yaşasaymışız
Temiz insanlar kendini çekti bu toplumdan gerisi çöp oldu mutlaka var
Ne deveyi güdebildik ne bu diyardan gidebildik. Sistem kendini resetlerse düzelecek gibi anca.
Toplum bozuldu, devir değil. Yuva kurmadan göçüp gitmezsin merak etme. Buradan talibin çıkabilir.
Ben kurmayı düşünüyorum ama bil bakalım ne eksik 😆
Ya iste ben de bundan bahsediyorum
Düşünüyorum ama adam yok
Adam yok deme kızım buradayım alla alla bide adam yok diyorsun
Valla yok ya. diyorum ya temiz guzel yuvam diyorum yine yok adam yok
Var ben varım kızım ben adam değil miyim 😆
Ben hayatta evlenmem hiç düşünmüyorum gerek yok
Ben 27 yaşındayım evleneceğimi hiç düşünmüyor. Ev araba kadın hiç biri yok.
Kimse birbirine güvenmiyor normal
Bende evlenmek istiyorum qohdshdhd
Ahir zaman herhalde
İyi ki zamanında yaşamışım bu devir leş çünkü
Ben mağarada yaşicam
Devri takip etme hayatina bak guzellestir
Aynen durum kötü
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?