10 ayArtan hayat pahalılığı, ev kiraları ve düğün masrafları gençleri evlilikten uzaklaştırıyor.
İnsanlar “önce iş ve maddi güvence” diyor, evliliği erteliyor. Özellikle genç nesil kendi hayatını kurmak, eğitim ve kariyer hedeflerine ulaşmak istiyor. Eskiden 20’li yaşların başında evlenmek normaldi, şimdi 30’a kaydı. Sosyal medya ve hızlı tüketilen ilişkiler, bağlılığı zorlaştırıyor. İnsanlar artık daha seçici; yanlış evlilik yapmak yerine yalnız kalmayı tercih ediyor. Önceki nesillerde “evlenmezsen ayıp” düşüncesi vardı, artık baskı azaldı. Bekâr yaşamak veya birlikte yaşamak daha normalleşti. Boşanma oranlarının artması gençleri korkutuyor. Kendi ailesinde mutsuz evlilik gören biri “ben de öyle olmak istememSenin “toplumun acilen düzelmesi lazım” sözün de buraya bağlanıyor aslında. Çünkü evlilik tek başına değil, tüm sosyal yapıyla bağlantılı. Güven, saygı, ekonomik rahatlık ve aile değerleri zayıflayınca evlilikler de azalıyor...21 Yorumla- 10 ay
Evet işte böyle olmasaydı keşke
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(30-35)10 aySize göre sorumluluktan kaçmak, bize göre kaldıramayacağın yükün altına girmemek.
Sürekli herseyi isteyen, tamah nedir bilmeyen.
Birbiriyle yarış halinde bir toplulukta, borç batağında boğula, boğula yaşamaktansa, tek başımıza kral gibi yaşıyoruz.
Şahsım adına kimsenin kızını da rahatsız etmiyorum. Kullanıp, atmıyorum. Bu bir zorunlu mantıklı seçim durumu. Şu enflasyonda bitmek bilmeyen, istekler durumunda vatanın yüzde 70 i açlık sınırın altında yaşarken bu istatistik normal. Bu Türksüzleştirme projesinin temel ayaklarından birisidir.
Senin şu ortamda hayalini kuramadığın şeylerin, mülteci (savaş mağduru insanın) burada yapabiliyor olmasıda dikkate değer durum. Burdan çıkarılan sonuç bana göre şudur; böl, parçala, yönet modeli Türklerde işe yaramadığı, Kürtlerle (bölücü olanlarla) istedigi sonuca ulaşmadığı için üçüncü bir ırk ile demografik yapıya bir darbeyi Araplarla vurdular. Çünkü onlar da sistemleri tıkır, tıkır işledi. Ortadogudaki durum buna örnektir.
İstedikleri sayıya geldiklerinde, karnını doyurduğunuz. Misafir ettiğiniz insanların size ihanetini de seyredeceksiniz.
Besle kargayı oysun gözünü, ülke bu akılla giderse çok yaşamaz.210 Yorumla- 10 ay
Evet haklı olduğun yerler var ama sonuçta evlilik bireysel ya sen kendin evlenmeyi tercih edebilirsin. Her insan kötü değil sonuçta
Cevap sahibi10 ayYarışmayana karşı kazanamazsın.
Avam ve anlamsız görgüsüzlük yarışında olamam.
Kendi halimde yaşayıp gidiyorum. Huzurum yerinde evlensem çökeceğimi çok net biliyorum.
O eski ev eden kadınlar, yok. Her rengi boyasan lacivert nerde diye soracak asla menun edemeyeceğim bir insan için çaba harcayıp yorulamam. Evlenir ikinci plana düşersin, çocuğun olur üçüncü plana düşersin. Ben bıraktım abi, zenginler için sandalye kapmaca oynasınlar.
Harem kursun herbiri, fazla fazla bekar kadın var zaten. Erkek olduk diye eşşek olmadık. Lafa gelince hayat müşterek, ama lafa gelince...😅- 10 ay
Her kadını aynı kefeye koyamazsin. Herkes memnuniyetsiz ve kötü değil. Siz önce kadın düşmanlığını bi bırakın
Cevap sahibi10 aySamanlıkta iğne, araki bulasın. Tek düze insanların çoğaldığı bir dönemde, polyanna bir cevap. Kadın düşmanı değilim, bana uzak istedikleri tarzda insanlara yakın olsunlar. Sosyal hayatımda nazik ve insanca davrandığım için Kadın düşmanı tanımlamasını kabul etmiyor. Size esenlikler diliyorum.
- 10 ay
Herkes tekdüze değil. Bu hayat tecrübesine ulaşmanızı temenni ediyorum
Cevap sahibi10 ayBenim tecrübelerim benim hayat görüşümü oluşturdu. Herkesin hikayesi ayrı, sadece kendi pencerenizden bakıp, takıldığım taşlara takılmadan yaftadan başka bişey değildir. Hükmü olmayan farazi sözler olarak kabul ediyor.
İyi niyetinizle, sizi başbaşa bırakıyorum. Ama fazla iyi niyet, suistimale her daim açıktır. Buda alması gereken hayat dersidir, konu konuyu açar. Size göre 6 olan bana göre 9 dur. Hangi yönden baktığınla ilgili. 🥱 yukum gelir. İyi geceler efem.- 10 ay
İyi geceler size de
- 10 ay
Tamah değil o, kanaat. Tamah etmek açgözlü olmak demek.
Cevap sahibi10 ayDüzeltme için teşekkürler. Hatasız kul olmaz. 🙋♂️
- 10 ay
😊🖐️
- Aile & Toplum konusunda 878 cevap paylaştı.
10 ayAşka olan inancım bitti. Aşk uğruna debelenmekten bıktım. İstediğim sadece huzurken, huzursuz diken üstünde olmaktan bıktım.
Birine inanmayı tercih bile edemiyorum çünkü çok yanıldım.
Sevmek yetmiyor bunu çoook uzun zaman sonra anladım
Maddiyat olsa yaparsın bir şeyler ufak da olsa eşyanı alırsın iki kişi çalışırsın yuva kurarsın ama ben bunun sadece ekonomik maddi nedenlerle alakası olduğunu düşünmüyorum.
İnsanlar mental olarak cidden bitik, sınandığın şey bir gün nefret ettiğin durum haline gelebiliyor.
Geçici yüzeysel duygular dışında insanlarda derin bir his yok, zamanında buna çok laf ederdim ama onlara dönüşüyorum.10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)10 aySen evlenmeyi düşünüyor musun? Ben evliyim mesela. Evelndikten sonra bile herkes evlenmeli diyemem. Sorumluluk alabilecek sadık kalacaklar evlensin diğerleri zaten kafasına göre bir yaşam tutturmuş gidiyor. Evlilik iyi bir şey ama ahlaksız birinin evkenmesiyle evlenmemesi arasındaki fark birde çoluk çocuğunun günahına girmesi. Zina eden kişilerin çoğu ben inançsızım diye kendini kandırıyor bir kısmı da zina edip evleneceğiz nasılsa diyor iç beş ay daha sık dişini evlenince ne yaşayacaksan yaşa. Doyumsuzluk ve anne babadan gereken sevgiyi özeni görmemekle kişilik bozukluğu arasında paralellik var.
32 Yorumla- 10 ay
Yazdıkların çok doğru ve çok haklısın. Seninle aynı fikirdeyim
- 10 ay
Evliliginizde mutlu musunuz peki?
Yapay Zeka Cevapladı
Evlilik oranlarının azalmasının birçok nedeni olabilir. Günümüzde bireyler artık daha özgür ve farklı önceliklere sahip. Kariyer odaklanmaları ve ekonomik zorluklar da insanları evlilik kararını ertelemeye itiyor. Ayrıca evlilik beklentilerindeki değişiklikler, kimileri için bu kurumu daha geri planda bırakıyor. Bu durumun düzelmesi için toplumun bireylerin tercihlerine saygı göstermesi ve onları zorunluluk hissine sürüklememesi önemli. Evlilik bir seçimdir ve her seçim değerlidir 🌸💜
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
39Cevap
Aile & Toplum konusunda 4,2b cevap paylaştı. Ne yazık ki bu toplum düzelmez...
11 Yorumla- 10 ay
Öyle deme ya düzelir inşallah
- Aile & Toplum konusunda 778 cevap paylaştı.
10 aytoplum cekirdek aıle 100 yıllık cabayla siz arapmısınız gerimisiniz diyerek toplumu medyayla kadınların kızcaklar bana ama is hayatına atılması binlerce erkege hizmet eden kadına özgür sadece kocasına cay götürse hizmetci denılen ortamda birde feminen kadınların cogalması süeklı herseyi erkekten beklemelerı kadın erkegi kılıbık her ise yardım eden son söz benim olsun diye dediklerini dayatmaya calısan kitle oldu erkekte tabi erkek benmiyim yoksa karımmı diye kendini sinmis hissedince evlılıkler fazla yürümüyo bi erkegi hem kadıncı hemde maco yapamassın
120 Yorumla- 10 ay
Bence de hak veriyorum sana ama kadınların çalışması haricinde katılıyorum
- 10 ay
iste yanlısta burada kadın bütün sektorde var bence yanlıs bizzat fabirkada soforlukte sanayide ws makına islerinde kanın olmasından yana degilim cünki erkegin yapacagı bedenen seyler var kadının bedenen yapcagı seyler var kadın ögretmen memur temizlık personelı doktor hemsire siyasetci gibi kurumlarda olabilir ama her iswte olmasın
- 10 ay
Her işte yok zaten. Sanayide çalışan kaç kadın var?
- 10 ay
neticede kac degil var fabrikada oakdar cokkı kimin elı kimin cebinde iste aıle olma yolu tıkanıyo bi sevgili yapıyo herseyi yasıyo sonra bi baskasıylada yasıyo bi bakmıs evlılıge gerek duymuyo bizzat yasadıgım icin biliyorum
- 10 ay
Tamam da bu karakterle alakalı. Ahlak yoksa çalışsa da yapar çalışmasa da ama ahlak varsa çalışan da yapmaz çalışmayan da
- 10 ay
aişe düzeni böyle böyle düzey olmadan calıstıgın yerlerde yıkılıyo zaten
- 10 ay
Aişe düzeni ne demek? İnsanların akılları var adam olsunlar ahlaksızlık yapmasınlar. Çalışmakla ne alakası var bunun
- 10 ay
calısmakla alakası su bi insan erkeklerle ada kadınlarla ne kadar yakın calsırsa aklına girilmesi okadar cabuk olur simdi sen isi namusa dökceksın ahlak felan diycen öyle olmuyo iste
- 10 ay
Olur gayet. İrade diye bişey var demi bizi hayvanlardan ayıran özellik hani hatırlatırım
- 10 ay
valla o zemin hazırlanırsa o senin irade yüz kisiden 10 kiside mevcuttur insan her seyi yapabılcek karakterdedir o yüzden ben bu yasa kadr cok duydum hak yemem diyen aldatmam diyen kötülük yapmam diyen gün gelır degisir insan oglu
- 10 ay
Büyük konuşanlardan korkacaksın. Ben büyük konuşmuyorum. Allah korusun diyorum. 100 kişiden 10 kişide olabilir o irade evet ben o 10 kişiden birini istiyorum zaten. Onlar özel insanlar. Ben de öyleyim. Bana layık olacak olan da onlardan biri
- 10 ay
İSte zpr maalesef ins bulursun
- 10 ay
Sırf fırsatını bulamadi diye yapmayanların gözümde bi değeri yok. Kendine hakim olup özellikle yapmaktan kendini koruyan biriyle hayatımı birleştirmek istiyorum onu o adamı istiyorum ben
- 10 ay
İnşallah bulurum inanıyorum. Allah çıkarır inşallah karşıma
- 10 ay
ins bulursun ama cok zor fırsat olunca uzak durcak adam sayısı cok nadirdir bulursun ins
- 10 ay
Allah korkusu olan uzak durur
- 10 ay
valla bizdede allah korkusu varda o an düsüncek irade lazım
- 10 ay
İradesi olanı istiyoruz.
- 10 ay
ins
- 10 ay
İnşallah
10 ayÇünkü erkekler kız gibi, kızlar erkek gibi davranmaya başladı. Cinsiyet rolleri tersine döndü. Erkekler geç olgunlaşır, kadın yaş aldıkça değer kazanır gibi olgularla evlilik yaşını geciktirdiler. İnsanlar 30 ve üstü olduğunda ise kendime yetiyorum ne gerek var diyerek evlilikten beri durdu.
Yani hedeflerine ulaştılar.
40 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 379 cevap paylaştı.
10 ayToplumun düzelmesi gereken ilk şey evlilik değil ahlak olması gerekir. Eğer ahlak düzeltmeden evlilik olursa yine ahlaksız nesiller olacak bozulma hızlanacaktır
11 Yorumla- 10 ay
Evet önce ahlak tabiki
10 ayAzaldı mı? Sanki pek azalmadı ya. Benim neredeyse tüm arkadaşlarım evlendi, düğünden düğüne koşuyorum. İstatiksel olarak pek bilgim yok ama, azalmış da olabilir şayet.
11 Yorumla- 10 ay
Keşke azalmasa ama maalesef durum böyle
Aile & Toplum konusunda 890 cevap paylaştı. Çoğunluk evlenmeden herşeyi yaşıyor artık.
Kimin eli kimin cebinde belli değil millet ortalık malı olmayı modernlik sanıyor
Evliliğede gerek duymuyorlar o yüzden13 Yorumla- 10 ay
Böyle olmamalı ama
- 10 ay
Evet can yakan kısım bu
Gizli Üye(25-29)9 ayToplumsal yozlaşma artti. Teknoloji ile birlikte evlilik öncesi cinsellik birlikte yaşama kolayca flört bulma artti. Ekonomi sıkıntilar artti. Bir de bizim adetler gelenekler cok ağir ve hepsi maddiyata dayali yapmasi cok zor. Öte yandna eskiden daha genc yaşlarda is ve kariyer hedefleri gerceklesirken gunumuzde artik 30 lu yaşlara yakin veya 35 li yaşlarda gerceklesiyor bu da evlilik yaşinin uzamasina neden oldugu gibi bazilarini surec açisindna çok yoruyor
10 YorumlaÇünkü insanlar artık daha bilinçli, ekonomik zorluklar arttı, özgürlük ve bireysellik ön planda.
17 Yorumla- 10 ay
Bu bilinç değil bilinçsizlik bence
- 10 ay
Aslında bakış açısına göre değişir, kimileri bunu bilinçsizlik olarak görse de kimileri için de kendini tanıma ve doğru zamanda, doğru kişiyle olma isteği diyebiliriz. Herkesin hayat önceliği farklı artık. Yargılamadan anlamaya çalışmak lazım bence Eskiden toplum baskısı ve alışkanlıklarla yapılan evlilikler vardı, şimdi insanlar sorguluyor, kendine yetmek istiyor. Bu bir yandan güzel, çünkü daha sağlıklı ilişkilerin önü açılıyor. Ama öte yandan ekonomik kaygılar, güvensizlik ve beklenti fazlalığı da evlilikten uzaklaştırıyor. Yani mesele sadece bilinç ya da bilinçsizlik değil, çok boyutlu bir değişim aslında.
- 10 ay
İnsanlar doğru zamanda doğru kişiyle olma derdinde değil ki sorun orada. İnsanlar takilmalik ilişkilerin peşinden koşuyor. Bilinçli değiller
- 10 ay
Haklı olabilirsin, gerçekten sadece eğlence peşinde olanlar da var. Ama genelleme yapmak da haksızlık olur. Hâlâ ciddi düşünen, doğru insanı arayan, sağlam bağlar kurmak isteyen birçok kişi var. Sorun, değerlerin karışması ve herkesin aynı anda aynı şeyi istememesi belki de. Bu da dönemsel bir geçiş gibi, zamanla denge oturur diye düşünüyorum Ayrıca artık insanlar daha temkinli, kırılmaktan korkuyor, güven problemi yaşıyor. Bu da ilişkilerde derinlik yerine yüzeyselliği besliyor olabilir. Ama bu herkes için geçerli değil. Toplumun bir kısmı hâlâ sevgiye, sadakate, ortak bir yaşam kurmaya değer veriyor. Sorun sadece “ilişki” kavramının anlam değiştirmesi değil; beklentilerin, rollerin ve sorumlulukların da yeniden şekillenmesi. Belki de bu yüzden bazıları bilinçli gibi görünmeyebilir ama aslında sadece yönünü arıyordur.
- 10 ay
Yani günümüz insanı sadece kaçamak peşinde değil; birçoğu yorgun, hayal kırıklığı yaşamış, belki de defalarca yanlış ilişki tecrübesiyle güvenini kaybetmiş. Bu yüzden de ciddi ilişki yerine daha kolay ve zahmetsiz yolları tercih ediyor olabilir. Ama bu bilinçsizlik değil, daha çok duygusal yorgunluk ve savunma mekanizması gibi görünüyor. Gerçek sevgiye inanan insanlar hâlâ var ama artık o sevginin kıymeti daha geç anlaşılıyor. İnsanlar belki de artık sevilmeden sevmek istemiyor. Kolayca bağlanmak yerine temkinli yaklaşıyorlar. Evet, bazıları sadece geçici heyecan peşinde olabilir ama herkes aynı değil. Bu dönemde ciddi ilişki isteyenlerin de sesi daha az çıkıyor olabilir. Ama bu, onların olmadığı anlamına gelmez. Aslında çoğu kişi gerçek bir bağ kurmak istiyor ama artık daha seçici, daha dikkatli. Bu da bir tür bilinç bence. Ayrıca sosyal medya ve hızlı tüketim kültürü de ilişkileri yüzeyselleştirdi. İnsanlar hep daha iyisini ararken mevcut olanı kaçırıyor. Ama bu da geçici bir dönem olabilir. Zamanla insanlar doyumsuzluktan yorulup daha derin, anlamlı bağlar aramaya başlayacak. Bilinç dediğimiz şey zamanla oluşur; kimileri erken fark eder, kimileri yaşayarak öğrenir. Önemli olan herkesin kendi yolculuğuna saygı duymak
- 10 ay
Bilinçli kısım azınkta bence. Derin bağlar kurmak isteyen insan sayısı benim gördüğüm çok az
- 10 ay
İnşallah dediğin gibi olur da insanlar bu yuzeysellikten, hızlı tüketimden sıkılıp özüne, derin bağlar kurmaya geri döner
Gizli Üye(36-45)10 ayGencler rahata alişti cok boş bölümler açıldı unilerde sacma isteklerle düğünler çok masraflı artık dini hassasiyet azalinca evlilik dışı ilişkiler normalmiş gibi davranan sayisi artti e ne olacak sonuç bu
13 Yorumla- 10 ay
Böyle olmamalıydı
Cevap sahibi10 ayOnuda aileler bilinclenmeli
- 10 ay
Keskee
Aile & Toplum konusunda 2,9b cevap paylaştı. Evliliğin azalmasının temel nedeni öncelikle ekonomik sorunlar. En çokta erkek zorlanıyor. Bir diğer sorun isr Şimdi erkekler kadınlara, kadınlarda erkeklere güvenmiyor. Bi diğer faktör de seçici olmaları kimde kimseyi beğenmiyor
10 YorumlaToplumsal olarak ülke çöküntü içinde o yüzden
12 Yorumla- 10 ay
Evlilik bence çok güzel bir şey ama
- 10 ay
Sevdigin insanla hayatını paylaşıyorsun
Aksine öyle bir toplumdayız ki bu kutsal kurumu bile oyuncak haline getirdik evlilik cok önemli yalnız kalmamaktan ziyade severek insanı ruh eşiyle yapması gerekiyor ama artık insanlar için sadece resmiyet
11 Yorumla- 10 ay
Maalesef
Gizli Üye(30-35)10 ayBu ekonomik şartlar varken acilen düzenlenmesi yetmez. Erkekler olayın büyük kısmının maddiyat olduğunu kabul etmese de herkes biliyor.
110 Yorumla- 10 ay
Bunun nedeni sadece ekonomik değil ama
Cevap sahibi10 ayTabiki. Ama en büyük nedeni ekonomik bence.
- 10 ay
Öyleyse diğer sebepleri düzeltelim
Cevap sahibi10 ayAkademik çalışmalar, devlet politikası gerekiyor. Toplum olarak genel bir katılım olursa halledilmeyecek bir mesele değil. Özelllikle eğitim kurumları kilit noktada.
- 10 ay
Keşke düzelse
- 10 ay
Bireysel olarak da birşeyler yapmamız lazım ama bence
Cevap sahibi10 ayTabi ama bireysel olarak insanları buna ikna etmek zor. Yinede denemeye değer.
- 10 ay
Önce biz kendi üzerimize düşeni yapalım
Cevap sahibi10 ayTabi sonra sırayla gelecektir her şey.
- 10 ay
Evet
Çünkü insanlar arasında güven azaldı geçinmek zorlaştı ahlaki değerler çöktü eskisi gibi tahammül seviyesi kalmadı çok nedeni var bir değil iki değil
20 Yorumla
Gizli Üye(36-45)10 ayErkeklerin üzerine yüklenen çok fazla sorumluluk var bu yüzden bence
110 Yorumla- 10 ay
Erkek de sorumluluk alabilmeli ama
Cevap sahibi10 ayTabiki ama şu kanunlara bi baksana bunları gören her erkek evlilikten uzak duruyor
- 10 ay
Güvendiğinle evleneceksin
Cevap sahibi10 ayÖyle evliyim ben lakin bir boşanmada ne kalıcak elimde birde ömür boyu nafaka hani eşitlik vardı?
- 10 ay
Eşitlik yok beyefendi.
- 10 ay
Erkekler ve kadınlar birbirleriyle iyi gecinsin, mutlu yuvalar sürsün, boşanma olmasın. Evliyseniz boşanma fikri aklınızdan geçmesin yani mutlu olmaya bakın
Cevap sahibi10 ayEvlendikten sonra öyle olmuyor hanfendi istekler bitmiyor
Cevap sahibi10 ayKadının yaratılış gereği hep bir fazlasıni istiyor
Cevap sahibi10 ayYooo zaten öyle bir durum boşanma filan yok lakin gençlerin çoğu bu yüzden evlilikten kaçıyor
- 10 ay
Mutluluklar dilerim size eşinizle abi
10 ayKanunlar yüzünden hep kadını koruyor erkeği kadına finansor yapıyor kadınları korumak için o imzayı atmayinca kim koruyacak kadını bilemiyorum
10 YorumlaZor kardeşim yaşlılsr bozulmuş gençler daha beter bize ahlaklı insan aramak düşer
10 YorumlaÇünkü hem çok pahalı hem de insanların evlilikten bir beklentisi yok
10 YorumlaEvlilik için kimse kafada hazır değil ne de olsa seçenek bol kafası var
13 Yorumla- 10 ay
Seçenek bol falan değil aslında. Düzgün insan sayısı azaldı. İnsan sayısı fazla, seçenek bol olsa nolucak
- 10 ay
Evet öyle
10 ayÇünkü kimsenin kimseye güveni kalmadı. Evliler de rahat durmuyor.
14 Yorumla- 10 ay
Ayrıca bana üniversite zamanı tanıdığım nişan atmış biri “ Niye evleneyim ki? Ben, istediğimi böyle de alıyorum.” demişti. Zaten o kadından sonra da evliliğe giden bir ilişkisi olmamıştı. Yaşça da benden 11 yaş büyüktü. Takılmalık ilişkiler yaşıyordu en son biz muhatapken. Çünkü artık konuşmuyoruz. Nişanlısı da başkasıyla evlenip çoluk çocuğa karışmış.
Dediği bir kadın açısından onur kırıcı. Biliyorum ama o da haklı düşününce. Her şeye bu kadar kolay ulaşabiliyorken biri niye evliliğe gerek duysun ve sorumluluk altına girsin birine eğer ki gerçekten âşık değilse? Sen vermezsen başkası veriyor neticede. - 10 ay
Çok berbat bir durum bu
- 10 ay
Orası öyle.
- 10 ay
:|
10 ayToplumun düzelmesi ekonomiyle olur. Önce ekonomi düzelecek sonra toplum yolunu bulur
13 Yorumla- 10 ay
Evliliğin azalması sadece ekonomi kaynaklı değil ama
- 10 ay
Ekonomi büyük etken
- 10 ay
Başka etkenler de büyük
Türk kızları rahat durmazsa erkekler de evlenmekten korkar kaçar
03 Yorumla- 10 ay
Rahat durmazsa ne demek? Edebimizle yaşıyoruz ne var?
- 10 ay
Ben edebimle yaşıyorum. Kimse bana bu cümleyi kuramaz haddini bil
Gizli Üye(25-29)10 ayEvlilik azaldı boşanmalar arttı ve 19milyon hiç evkenmemiş bekâr var 😃artık ülke için bekâ sorunu olmuş tayip öyle açıklama yapiyo
11 Yorumla- 10 ay
Böyle olmamalıydı. Mutlu aileler mutlu evlilikler mutlu toplum olmalıydık
- Aile & Toplum konusunda 782 cevap paylaştı.
10 ayBu kadar zorluğun içinde normal
13 Yorumla- 10 ay
Keşke olmasa
- 10 ay
Neden
- 10 ay
Bu zorluk olmasa keşke
Curumus toplum duzelmez aile kavramini yok ettiler
12 Yorumla- 10 ay
Keşke böyle olmasaydı
10 ayEkonomi ve güven problemleri evlilikle gelen sorumluluklar başlıca nedenler
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)10 ayToplumsal çürümenin nedeni
16 Yorumla- 10 ay
Evet işte sorun bu
Cevap sahibi10 ayGel gör ki anlatamazsın 😆 anlattığında hain oluyorsun 😆 nifakçı oluyorsun
- 10 ay
Niye nifakçı olasın toplumsal çürüme var gayet. Herkes farkında
Cevap sahibi10 ayHerkes farkında değil kızım herkes farkında olsa böyle olur muydu
- 10 ay
Takip eder misiniz
Cevap sahibi10 ayEvet
10 ayHer kafadan çok fazla istek çıkıyo diye.
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 3b cevap paylaştı. Normal bütünüyle bakarsak
10 Yorumla
10 aySosyal medyalar sağolsun
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,3b cevap paylaştı.
10 ayDaha düzelmez daha da kötü olur maalesef
10 Yorumla Kim kimin Altın’da belli olmadığı için
10 Yorumla
10 ayMaddiyat yüzünden
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 734 cevap paylaştı.
10 aySorumluluktan keçmak
10 Yorumla Sacma ve gereksiz bir şeyi yapmamak toplumun bozulduğu anlamına gelmez
012 Yorumla- 10 ay
Gelir. Evlilik dışı birliktelikler çoğaldı. Bu ahlaksızlıktır ve toplumu bozar
- 10 ay
Ahlaksızlık dimi? Evlenmek eşya almadan 1 milyon lira
Tekirdağ da sıla bebek 2 yaşında üvey babasının tecavüzü ile öldü. Bir sürü kadın kocası tarafından öldürüldü. Boşanamayan bir sürü kadin var. Kaynana damadindan hamile kaldı haftalarca konuştunuz. Bunlar evlilik icinde olan seyler bunlar ahlaki mi?
Kavramın içini doldur gereklerini sağla yeterli. Ben düğün öncesi tıraş olmaya gittiğimde damat tıraşı dersem en az 3 bin abi tepe kalsın yanlar arkalar oldukça kısa der anlatırsam max 300 lira.
Evlendin. Yapamadığın zaman bunun maddi manevi yıkımını biliyor musun?
Bu ülkede 2004 e kadar zina suçtu. Nikah yoksa otelde kalamazdın
Sana cok sey anlatırım 40 yaşında bir abin olarak - 10 ay
Zina keşke suç olarak kalsaydı. O zaman bu halde olmazdı bu toplum
- 10 ay
Ayrıca evlenmeyi zorlaştıranlar da yine toplum. Bir nikahla da evlenilebilir. Tek yapılması gereken ev dizmek
- 10 ay
Ne kadar saçma bi kafa! Kadınlar obje değil. İnsanız biz insan! Erkekler de insan. Duygularımız var, hislerimiz var, seviyoruz seviliyoruz. Hisleri satın alamazsın.
- 10 ay
Her şey cinsellik değil. Tanımadığın kişilerle gündelik ilişkiler yaşamak nedir? Sevdiğin insana sarılıp uyumak, her sabah onunla güne uyanmak varken diğer seçenek ahmaklık
- 10 ay
Evlenmeden bunlar yapılmamalı. Çocuklar bu ahlaki eğitimle yetiştirilmeli ve bu eğitim ailede başlar. Evlenmeden hiçbir cinsel temas asla ve asla olmamalıdır
- 10 ay
Ailede ahlak olacak önce
Ekonomiden dolayı
11 Yorumla- 10 ay
Bence sadece ekonomi değil
10 ayNeden sence
16 Yorumla- 10 ay
Çok neden var
- 10 ay
Kesinlikle hemfikiriz
- 10 ay
Evet
- 10 ay
Aldatma da var hatta içinde
- 10 ay
Bu daha da beter
- 10 ay
Aynen
- Aile & Toplum konusunda 737 cevap paylaştı.
10 ayMaddiyat
11 Yorumla- 10 ay
Sadece maddiyat değil bence sebebi
- Aile & Toplum konusunda 7,7b cevap paylaştı.
10 ayEvlilikler hakkında yapılan olumsuzluklar
10 Yorumla Sizin gibiler yüzünden ☺️
01 Yorumla- 10 ay
Allah Allah neymişiz biz
Gizli Üye(25-29)10 ayOnu erdoğana söyle
13 Yorumla- 10 ay
Konumuz bu değil
Cevap sahibi10 ayHahaha ama sebebi oraya çıkıyorr
- 10 ay
Sebebi sadece ekonomik değil ama bunun onu diyorum
9 aySorumluluk isteyen yok
10 Yorumla
10 ayHerşeye erişim kolaylaştı da ondan
10 Yorumla
10 ayToplum cok bozuldu
11 Yorumla- 10 ay
Evet sorun da bu
10 ayEvlilik pahalılaştı zina ucuzladı o yüzden
05 Yorumla- 10 ay
Zinaninda sonu yok
- 10 ay
@Security_mann zinanın tabiki sonu yok. Baksanıza toplumun haline berbat halde
- 10 ay
Onlara kızmıyorum ben artık adam ewlenemiyorsa cinsel ihtiyacını başka nasıl giderecek? Sonuçta cinsellikte yaratılıştan gelen bir ihtiyaç.
- 10 ay
@Security_mann sabredilebilir
- 10 ay
Ne zamana kadar? Kaç yaşına kadar?
Bende merak ediyorum
10 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem