Olmaz. İş stresini, gerginliğini eve taşıyan ve eşine yansıtan birinden olmaz. Bu demektir ki, iş yerinde ağızını açamıyor geliyor eşinden alıyor hırsını 😀 Birde yemek yerken telefonun çalması, açması ve bilgisayara bakmak falan işleri yetiştirmeye çalışması iş saati dışında olmamalı bana göre 🙃
Yani bu evliliği bozabilir, aradaki uyumun ve frekansın dengesini bozabilir. O yüzden eve iş taşıyan eşten olmaz.
Home office’i ayırmışsın Organikin yorumunda o yüzden olmaz diyorum ama Home office tarzı tabi ki olur, hatta çok güzel olur 🥳
1
5 Yorumla
Soran
10 ay
Evet, stres ve gerginliği eve taşıyan işte çok büyük baskıdadır da hakkını savunmayı da pek beceremiyordur. Olan yine diğerine oluyor.
Fazla yoğunluk konusuna kendim adına bi şey diyemem çünkü saate bak eve şimdi geldim işten, 12 olmuş. Sırf eve döndüğümde telefon çalmasın yapmam gerekenler eve kalmasın diye eve döndüğüm saat geç oldu.
Kişi çok yoğunsa ya benim gibi yapacak ki eş için bu zorlayıcı olur bi süre sonra hadi ben yalnız yaşıyorum... ya da eş kişisi maalesef alışacak anlık çalan telefona, bakılması gereken pc ye. Ama ince bi çizgi var o da dengeyi kurabilmek ve bu durumu sürekli aynı çizgide tutmamak.
Home office'i şöyle ayırdım, bi süre bende çalışmıştım geçen yıl. Gitmem gereken müşteriye gidip dönüşte eve geliyordum. Ama eğer kişi sadece ofis yapıyorsa ve işi de uygunsa zaten bi süre sonra bırakıyor yani rahatlıyor artık bi düzene de oturduğu için o kadar sorun olmuyor genelde. En iş kolikler bile mutlaka vakit ayırmak zorunda kalıyor eşe. Ve evet çok güzel olur 🥲🙃
Elbette telefon çalabilir bu normal ama habire çalıyorsa, eş sofradan kalkıp gidiyorsa bu bana göre olmaması lazım 🙃
Şimdi yalnızsın elbette full odak işte olması normal😀 Bende işimi eve taşırım bazen, patronum arar halleder misin der, hallederim falan ama bende tamamen evde yalnız olup yapacak vaktim olduğu için..
Tabii ki olmaması gerek aksi takdirde ayrılık kaçınılmaz olur.
Tamamen yalnız değilim aslında bi ilişkim var, sadece yalnız yaşıyorum. Bahsettiğim denge bu işte, arada ki o ayarı tutturabilmek. Ve evet hiç sağlıklı değil boşuna yıpranıyorlar sadece
İşini eve taşıyan herkes işini eşinden çok seviyor diyemeyiz. Tıpkı her akşamı eşiyle geciren herkes eşini işinden cok seviyor diyemeyeceğimiz gibi. Bilmece gibi oldu ellemiycem burayı 😂
Düzgün bir planlama ve zaman yönetimi; iş ve eş olma konularını birbirine yedirmeden beraber yürütmeye yardımcı olacaktır diye düşünüyorum 🤔
Ayrıca evden çalışmak bence çok büyük lüks özellikle ülkemizde 🙃
1
1 Yorumla
Soran
10 ay
Ben çözdüm bilmeceyi sıkıntı yok 😂
Kesinlikle her şey planlı ve düzenli olmaktan geçiyor. Zaten o ikisi arasında dengeyi bulunca doğal olarak taşlar da yerine oturuyor.
Ve evet evden çalışmak resmen nimet gibi bir şey. Ben bi dönem çalışmıştım o kadar rahattı ki hayatım..
İşi eve taşımak demek her zaman eşinden çok sevmek demek değildir. Mesela kişi home office yani evden de çalışıyor olabilir.
Eğer eşine gereken ilgiyi gösteriyorsa ikisi arasındaki dengeyi kurabiliyor ve koruyabiliyorsa sorun olmaz.
Sevmek zaten işten alakasız bir duygudur 😇
1
4 Yorumla
Soran
10 ay
Home office ayrı, ona sözüm yok 😄
Genelde işten eve döndükten sonra devam edilmesi gereken işler olabiliyor, kişi eşine çocuğuna hatta kendisine bile gereken vakti ayıramayabiliyor. Dengeyi kurmak çok önemli ama döndükten sonra devam edilmesi gerginlik, öfke, stres gibi baş etmesi zor hisleri doğuruyor o dengeyi korumak daha da zorlaşıyor.
Tabi sakin kalabilme kapasitesi yüksek olan insanlardan bağımsız bi senaryo bu, yoksa sevgi bambaşka bir konu 🙃
Evlilik bir denge işi. İşini çok seven biri elbette iyi bir eş olabilir ama o gönül terazisi doğru kurulmalı. İşini eve taşımak, bir noktadan sonra empati eksikliğine yol açabilir. Ama zamanla değişebilir mi? Tabii ki! İletişim burada çok önemli.
Bu durumu sakince konuşarak, duygularını paylaşarak çözebilirsin. Partnerinin yaptığı davranışı anlamaya çalışırken senin ne hissettiğini de ona anlatmalısın. Beraber bir çözüm bulabilirsiniz; bu bir sevgi ve emek işi sonuçta. Olmazsa da kendini asla geri planda hissetmemelisin. Sen de en az iş kadar değerlisin ve bunu bilmen lazım! 🌟
Unutma, her ilişkinin temel taşı sağlıklı bir iletişimdir. ✨
Göktuğ, gülümseten yorumun için teşekkür ederim! 😊 İş ve ilişki dengesi bazen zor görünebilir ama önemli olan gönülden anlamaktır. Her ilişki biraz emek ve sevgiye ihtiyaç duyar, unutma! 🌟👔