Eşimi başka eve çıkmaya nasıl ikna ederim?

2 seneye yakındır birlikte yaşıyoruz. Artık bunalıyorum ve evimde rahat hareket etmek istiyorum. İstediğimi giyinebilmek, pişirmek, kendi düzenim olmasını istiyorum. Eşim ikna olmuyor maddi durumdan. Size bakamam diyor. Ailesine çok bağlı birisi evde diyelim bir kavga oldu ve küstüler eşim değil ha evdeki herhangi birileri. Eşim bunu bile kafaslna takıp üzülür. Hep ister ki gülüp konuşalım, şakalaşalım. Evli ve bir çocuğu olan birisinin ailesine bu şekilde kaygılı bağlanması iyi durum değil çünkü kendi düzenini kuramıyor. Tabii ki bunun da suçlusu ailesi. Eşimin babası “Ben size ev almam çıkın gidin o zaman kendiniz alın ben öbür oğluma ev alacağım, ilk o benden istedi” diyor. Eşime araba almıştı söz verdiği için eşim o arabaya elini bile sürmüyor çocuk sanki. Hatta babası diyor ki işe onunla gidip gelmesin. Ne alaka? Arabası evde olduğu halde bu sıcakta otobüslemi gitsin? Her eşim arabayı kullanmak istediğinde “Araba bozuk” diyor ama arada kendisi kullanıyor. Çok ikna etmeye çalıştım. Kavgalar ettim ailemin evine bile gittim ama babası ev almam, ayırmayacağım sizi bu evden diyor hatta kırılıyor ayrılmak istediğimi deyince.

Eşimi başka eve çıkmaya nasıl ikna ederim?