26 yaşındayım, bu konu kafamı kurcalıyor erkek arkadaşımı seviyorum ama evlenebileceğim biri değil (belirli kriterler) ve bu yüzden ayrılıyoruz. Siz evlilik hakkında ne düşünüyorsunuz? Evlenecek misiniz?
Evet güzel evliliği olanlar var. Bunların çoğunluğunu öncesinde temel düzeyde bir birlikteliği olanlar oluşturuyor. Tanışma Görüşme Beraber vakit geçirme Paylaşım, kavga, problem ve çözüme ulaşma Biriken anılar Ve ciddiyete varan karar süreci
Gibi bir sıralama da oluşuyor. Zira, bu sıralama gerçekleşirse o zaman ortaya koyduğumuz o kriter safsatalari cacık oluyor ve yürü ya kulum deniyor.
Kriter olayını biz olmayan ve ortada olmayan şeyler için koyuyoruz. Kriter elbette olur ancak Kaşinin rengi, gömleğinin rengi, kalıbının sivilcesi şeklinde kritere girilirse, odak bu olursa o zaman ortada ne evlilik olur ne saygı ne huzur.
Valla evlenem diyorum ama hiç kapımızı açılıp beni istemeye gelen olmadı görücü bile gelmedi sırf hazırlıksız yakalanmim diye evi hiç kahvesiz bırakmıyorum evdekilere her gün kahve yapıyorum misafire mahçup olmim diye fakat gelen giden yok peder en sonunda oğlum seni istemeye gelen yok varsa birisi biz isteyelim dedi mahçup oldum sen bilirsin baba dedim evde mi kaldım ben şimdi 😔
Evlilik konusu gerçekten çok kişisel bir tercih ve herkesin öncelikleri farklı. Güzel bir evlilik, denge, sevgi, saygı ve uyum üzerine kuruluyor. Çevrende güzel bir evliliği olan insanlar varsa, bu örnekler sana rehber olabilir ama unutma ki her ilişki eşsizdir ve kendi dinamiklerini barındırır.
Senin için biriyle evlenmek sadece onu sevmekle olmuyorsa, bunu kabul etmek olgun bir karar olmuş. Kendin için doğru kriterlere sahip olduğunu düşündüğün birini arayışın sağlıklı. Kimse mükemmel değil ama senin temel değerlerini ve beklentilerini paylaşan biriyle hayat kurmak huzurlu bir ilişki yaratabilir. 🌟 Şu an acele etme, her şey zamanla yoluna girer. ❤️
Bende kalıyoruz genellikle, benim işim 8-5 evden çalışıyorum. O antrenör öğlen başlıyor genelde gece bitiyor saatlerimiz farklı, daha sorumluluk sahibi olsun temizlik yemek bunları ben söylemeden görüp yapsın istiyorum dikkat edeceğini söylüyor ama yok. Daha önce kumar oynuyordu 3 aydır oynamıyor, ilişkinin başlarında yalan vardı artık yok, ama bunların evlendikten sonra tekrar etmeyeceğini bilemem. Açıkçası güzel de bi geliri olsun (en azından garanti) ki çocuğum olduğunda veya belli sebeplerden çalışamayacak olursam güvence olsun
Valla değisim zor ve sancili bir sürec. Eğer seni gerçekten seviyorsa eski kotu aliskanliklarini tekrarlamaz. Senin o istediğin degisimi sana gösterir. Anladiğim kadariyla sende bir güvensizlik olusmus.
Güvensizlik oluştu evet, sürekli de instagramıyla ilgileniyor hesabını bi açık bi gizli yapıyor fotoğraf arşivliyor pp değiştiriyor. Yani bir erkeğin bunları yapması normal mi sevgilisi varken