Söz alışverişine komşusunu çağırması?

Merhaba,

2-3 hafta önce söz olacaktı. Söz ve nişan ayrı yapmak istedi kız tarafı. Tamam dedik. Aile tanışmasında mutfakta anneler ve kız kardeşlerim otururken sevgilim ablamın ve kız kardeşiminde gelmesini istemiş alışverişe. Ben sonradan mutfağa gidip olaya dahil oldum. Annem çocuklar yalnız gitsin demiş ama sevgilim ısrarla kardeşlerimin de gelmesini istemiş. Kız evin tek kızı olduğu için kızın yanında kendi ailesinden başka biri olamayacağı için kızın annesi bizim bir komşumuz var benim kızım onu ablası olarak görüyor o zaman o da gelir dedi. Biz de tamam dedik. Daha sonrasında benim küçük kız kardeşim ben gelemeyeceğim demiş zaten mutfakta, benim sevgilimde hayır sen de gel diye mesaj atmış. Neyse bi gittik alışverişe sevgilimin komşusu kıza sürekli karışıyor. Şu daha güzel, bu giydiğin çok kapalı sana uygun değil. Biz muhafazakar aileyiz ama bağnaz da değiliz. Ailem kızın açık olmasına herhangi bir şey tek kelime dahi etmedi. Sadece ondan istediğim abartılı çok açık, dekolteli giyme oldu. Komşusu ise nerde kısa etekli, dekolteli ya da sırtı açık var onu kıza empoze etmeye çalışıyor. Sizce komşusunun söz alışverişine gelmesi doğrumu? Benim kız kardeşlerim karışmıyor ama komşusu bize orada kaynanalık yapıyor. Sözde de nişanda da ayrı alyans alacağız, komşusu bana diyor ki sen tek yüzük al erkeksin neden hem söz de hem nişanda ayrı alıyorsun. Ben de en son tepkimi verdim. Abla neden her şeye müdahale ediyorsun, kızı rahat bıraksana. Aradan bir gün geçti kız bana yazdı. Sen benim ablama (komşusu) nasıl öyle söylersin, bağırırsın ona ki ben bağırmadım. Sinirlendiğim için tepki gösterdim, dayanamadım çünkü. Ben ablasına (komşusu) öyle yaptım diye söz iptal, beni ne ara ne sor. İstemeye gelmeyin mesajı aldım. Bunların hepsi ortada hiç bir şey yokken yarım saat içinde birden oldu. Ben bu kızla neredeyse 1-2 yıldır beraberim. Üniversiteden mezun oldu diye evlenme kararı aldık. Benden 2 yaş küçük. Ben ondan 3 sene önce mezun oldum. Onun bir dediğini iki etmedim. Her şeyini aldım, değer verdim. Böyle bir olayda beni yarı yolda bıraktı.

Söz alışverişine komşusunu çağırması?