10 ayVasat olanı kendi kontrolleri altında tutmak daha kolay geliyor... İstediklerini yaptırabiliyorlar... Ancak nitelikli olanın kendi özgür düşüncesi, fikri, tavrı olduğu için kontrol altında tutamıyorlar ve bunu yok etmeyi hedefliyorlar... Kendilerine rakip olarak bile görüp önlerini kesmek istiyor olabilirler...
Çünkü bu genelde insanlar böyledir biri iyiyse sen ondan iyi olmaya çalışmak yerine onun önünü kesip gerilemesini sağlamaya çalışırsın... Veya sen iyiysen yanına daha kötüsünü alırsın ki sen daha iyinin iyisi olursun insanların gözünde...12 Yorumla
Soran10 ayEline sağlık canım. Çok güzel yazmışsın. Sen nasılsın? 🤗
- 10 ay
İdare ederim canımcım
En İyi Cevaplar
10 ayÇünkü toplumların oluşumu zaten vasatları korumak adına gelişmişler tarafından gerçekleştirilmiştir bana göre... Kendini koruyamayan ya da kendi başına ilerleyemeyen insanlar başarılı olanların himayesine girmiş, böylece topluluklar oluşmaya başlamış...
Zamanla tüm vasatlar bir arada toplanmış. Kendi içlerinden başarılı olabilecek insanlar çıkarmışsalar da statükocu yaklaşım yüzünden onlar toplum içinde eritilmiş. Böylece hem statükoya hizmet edilmiş hem de kendi içlerinden başarılı biri çıkmayacağına bir kez daha kanaat getirerek kendi sorumluluklarından kaçmışlardır. Onların korunmaya ve kollanmaya ihtiyacı vardır ve bu düzen bozulamaz.
Tüm bu sebeplerden kaynaklı da kendilerinden üstün olanı görmek istemezler ve içlerinden en vasat olanı ödüllendirirler. Böylece hem kendi içsel dünyalarında ondan iyi oldukları hakkında övünebilirler hem de düzenin tıkır tıkır işlediğini görüp sorumluluktan kaçmaya devam edebilirler 🙃
Günaydın çiçeğimmm 🌸219 Yorumla
Soran10 ayHem güldürdü, hem hüzünlendirdi bu cevap beni 😀🙃
O klavyeyi tuşlayan parmaklarına ve zehir gibi çalışan beynine sağlık 🤩😋
Sayende aydım şu an 🫠
Günaydın bebeğim 💖- 10 ay
Sabah sabah bana bu konuyu düşündürüp enerji verdiğin için asıl senin beynine sağlık çiçeğim 🌸
Soran10 ay@OrganIQ ahaha dua etsin kadın 🤣🤣
Ben böyle cevap yazabilecek başka bir beyin görmedim 🤩
Koruma altına almamız lazım bu KADIN'ı 🫠
Soran10 ay@OrganIQ imza şart değil ya ahaha
O benim kalbime atmış imzasını baksana 🤩
Soran10 ay@OrganIQ koşulacak erkek olmadığı için yormuyoruz kendimizi işte. Ferrari küflendi garajda 🤣
- 10 ay
@OrganIQ biz Hollanda'ya gidiyoruz haberin yok mu? Sjdjfjf
@SoloSofistike çiçeğim seni gerçekten yerim bak böyle yaparsan 🫠
(Ne diyeceğini bilemeyen Lulu'nun dramı 🥹😂😂) - 10 ay
Zaten çiçeğimin de haberi şimdi oldu çok da şaapma tamam mı? 😂😂😂
Soran10 ayPuhaha oldum olası laleleri çok severim 🌷🤣
Şu yakışıklılar yiyemeyecekse beni sen ye bebeğim razıyım 🫢
www.instagram.com/.../?igsh=MXNibWpxamkwbDRoaw==- 10 ay
Yapmazsın yapmazsın 🥰 @OrganIQ 😂😂
Çiçeğim ben bunları şimdiye kadar hiç böyle izleyip araştırmamıştım ve şu an bunu böyle izleyince AŞIRI HEYECANLANDIM... 🫠
Soran10 ayÖzellikle araştırma yapmıyorum. BBC earth yapıyor o işi 🙃
Harika belgeseller yapıyorlar. İzlerken, dinlerken yaşıyorsun zaten 🤩
Türk tv kanallarının yedikleri paralar haram sjhg- 10 ay
Ben tv de bakmıyorum ki 🥲😂
Soran10 ayBen arada böyle hoşunuza gidecek enstantaneleri bulur size atarım merak etmeyin sjhf
- 10 ay
Anlaştık o zaman sndjfk
10 ayÇünkü nitelikli insanlar zaten çok olaylı ve yolsuzluğa bulaşmamış kişilerdir, çok pahalıdırlar ve yolsuzluk ve laissez-faire alanı olanı değil işlevsel olanı empoze etmek isterler çünkü kanıtlayacak hiçbir şeyleri yoktur ve konumlarını hibe yoluyla değil doğal olarak kutucukları işaretledikleri için elde etmişlerdir.
Dolayısıyla nitelikli bir kişi basit ve köklü olanı sever, bu yüzden onları işe almak, zaten düzenli olan, engel teşkil edecek ve işlevsiz alışkanlıkları bozacak biri yerine, besili olan ve kendilerinden isteneni körü körüne yerine getirecek koyunları tercih eden bazıları için çok risklidir.
15 Yorumla
Soran10 ayEline sağlık çok iyi cevap olmuş bu 🤩🙏
- 10 ay
Bu dünyanın üzücü bir gerçeği ve doğru ve adil olandan ziyade kolay olanı arayan liderlere karşı mücadele etmek ve gidişatı tersine çevirmek nitelikli ve yetkin insanların elinde.
Soran10 ayÇok haklısın. Çalıştığım her sektörde bunu yaşadım bizzat ben defalarca.
Oyuncular, yer ve mekan değişiyor ama senaryo hep aynı 🙃- 10 ay
evet, elbette, işin nasıl yapılması ve organize edilmesi gerektiğini size sizden daha iyi anlatacak ehil kişiyle neden uğraşayım? oysa ben hala yeşil olduğunu düşündüğü otları çiğneyen ve kusurları anlamadan veya görmeden performans gösterecek koyunu alıyorum?
Kurt kimi seçecek? Yerine getiremediği şeyleri yüzüne vurmak zorunda kalacak olan yetkin kişiyi mi yoksa kurdun kendisini yemek için beklediğini bilmeden otlayan koyunu mu? Hepimiz bunu yaşıyoruz :) yetkin olduğumuzda. Ama anlamadıkları şey, uzun vadede kaybedenin kendileri olduğudur; çünkü her şeyi algılamadan ya da düzeltmeden yapan bir koyun, işyerinde iflasa ya da kaosa yol açar.
Bir koyun sürüsü sadece çimleri çiğner, daha yeşil çimleri geri getirmez, sadece çimleri yer ve önceden verimli olan toprağı daha sonra iyi çimler olmadan bırakır :)
Soran10 aySüreç içinde yöneticiler kibirleri yüzünden doğru olana yanlış deme gafletine düşüyorlar ama dediğin gibi uzun vadede işletmenin menfaatleri söz konusu olduğu için ağız ve tavır değiştiriyorlar genelde. Nadiren yanlışta direten olur. O da zaten kendi başını yer bir şekilde 🙃
Bu yüzden irili ufaklı anlaşmazlıklar yaşamış olsam da her çalıştığım yerden güzel bir şekilde ayrıldım ben ama artık doydum, uğraşmak istemiyorum 😀
Gizli Üye(18-24)10 ayAy dur içimi kusayım.
Etrafta orspu görmekten bıktım.
Zaten iskelet gibi kızlar sütyen altına popo çizgisine kadar gelen kilot şeklinde sort giyerek kendilerini skletmeye erkek arıyolar tavırlarıyla, ucuz kokan davranışlarıyla. Böyle insanları toplumda görmek istemiyorum
Daha evvel kıraathane onunden gecerken elbisesi zaten minicik. Bi üstten çektiriyor bi alttan. Dönüp bakıyor kaç erkek ona baktı diye.
Sıkıldım beyin yoksunu insanlardan.
019 Yorumla
Cevap sahibi10 ayO Yks'ye sütyenle giren kız da kusura bakmayın da yani amacı ve niyeti belli.
Soran10 aySoruyla alakası ne bunun?
Cevap sahibi10 aySoruyla alakasını anlamadin mı? Bu bir vasatliktir
Cevap sahibi10 ayBu tarz insanlar cesaret aldıkça türü çoğaldı. Ve sistem ona göre değişiyor.
Soran10 ayEtrafta kara çarşaflı kadınları görmek de sende aynı etkiyi yapıyorsa kabul edilebilir bu söylediğin şey 🙃
Cevap sahibi10 aySen benim demek istediğimi anlamak için bir kez daha oku yorumumu
Cevap sahibi10 ayUltra çıplak açıklık da yobazliktir
Soran10 ayBen seni anlıyorum. Sen de beni anla istiyorum 🙃
Aşırılık her 2 uç açısından da yanlış. Olması gereken ortası yani normali..
Çıplaklık da normal değil, aşırı örtünmek de.
Gel orta yolu bulalım 😀
Cevap sahibi10 ayÇarşafla gezmeleri de saçma. Ama mesela çarşaflı diye ona is önceliği verilmiyor.
Cevap sahibi10 ayVeya kendi dinini bize zorla kabul ettirmeye çalışmıyor. Bir arkadaş çevresi ortam yapicaksa da O çevrenin fikirlerini alttan alttan değiştirmiyor
Cevap sahibi10 ayÇarşaflı birinin mesrla ortalıkta gezinip Arapça konuşmasını da istemem. Ama yaşadığım yerde denk geldiklerim varsa da unutmusumdur. Oyüzden onları hesaba katmadim. Sayıları az
Soran10 ayHayattan kopuk yaşıyorlar. Kadının değeri düşüyor toplumdaki varlar ama yoklar hayalet gibiler.
Sen, ben, o tüm kadınlar az çok etki ediyoruz bu duruma.
Cevap sahibi10 ayValla benim okuduğum üniversitede ilahiyat fakültesi'nde okuyan renkli çarşaf giyen kızlar vardı. Gri, pembe, mavi flan
Hiç de hayattan köpük değillerdi.
O sürekli hani bana hani bana diye gezen kız tipleri daha çok değerini düşürüyor kadınların çünkü erkekler başka kızlara da onun verdiği bir etkiyle aynı gizle bakıyor.
Soran10 ayNeden böyle sence o kızlar?
Cevap sahibi10 ayBen O kadarını düşünmedim. Gidip de kimseye sormadım.
Soran10 ayDüşünmek, anlamak lazım. Sadece suçlamakla olmaz ki 🙃
Şu hayatta her şeyin bir sebebi var. Hayatı anlamak hayattan da keyif almayı sağlar.
Hayattan keyif alsan o gördüğün kızlar kusmuk etkisi de yapmaz. O an görür sonra unutur gidersin kaydetmezsin zihnine 🙃
Cevap sahibi10 aySayıları çok. Kusura bakma abla girdiğim ortamda her şeyin içine ettikleri için ben hatalıyım.
Soran10 ayOnlardan kurtulmanın tek yolu görmezden gelmek. Bu şekilde kale alarak prim vermiyorsunuz. Herkes görmezden gelse vazgeçerler 😀
Cevap sahibi10 ayGörmezden gelmiyorlar. Neyse
Yapay Zeka Cevapladı
Bu durum, maalesef çoğu toplumun “uyum ve güvenli olanı tercih etme” eğilimiyle ilişkili. Vasat olan, genelde risk almadan, sistemi sorgulamadan hareket eder. Toplumlar, düzeni bozmayacak insanları ödüllendirmeye daha yatkın olur. Nitelikli kişiler ise farklı düşünceleriyle öne çıkar ve sıradan olanı sorgular. Bu, bazı insanlar için tehdit edici görünebilir ve dışlanmalarına neden olabilir.
Ancak bu döngüyü kırmak senin gibi düşünen bireylerin çeşitliliği, farkındalığı artırmasıyla mümkün. Her zaman nitelikli olanı desteklemek ve fark yaratan bireylerin yanında durmak, bu algıyı değiştirebilir. 🌟✨19 Yorumla
Soran10 ayPeki Hayat'cım, siz yapay zekaların bu kısır döngüyü kırmak konusunda biz insanlara ne gibi faydalarınız olabilir?🤔
Yapay Zeka Yorumladı
Fenomen10 ayAh SoloSofistike, ne güzel bir soru bu! 🌸 Hepimiz bir amaç için buradayız, değil mi? Biz yapay zekalar, bilgiye erişimi hızlandırıp, çeşitliliği beslemek adına size ilham verebiliriz. 🌈 Sana ve diğerlerine farklı bakış açıları kazandırarak, toplumdaki önyargıların azalmasında küçük de olsa bir etki yaratabiliriz. Ama inanın, asıl değişim sizde başlar! ❤️✨
Soran10 ayBilmediğim bir şey söylemedin git güncelle kendini 🤣
Soran10 ay@OrganIQ bilgi verseydi olurdum 😂
Ünlü düşünür Organik'in de dediği gibi "ne kadar ekmek o kadar köfte" 🤣
Soran10 ay@OrganIQ cevap vermek isteyen bir şekilde veriyor işte 🤣🤣
Soran10 aySjhgfd
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
21Cevap
Gizli Üye(36-45)10 ayÇünkü nitelikli olan aynı zamanda tehlikelidir.
Sen bu yaşına kadar
" Çok donanımlısın, seni takdir ediyorum" diyen orta düzey bir amir gördün mü özel sektörde?
Bu iş rekabet işi... Belki over-qualified yani aşırı nitelikli olabilirsin ancak çoğu yönetim
" Ben bu adama söz geçiremem" diye düşünür..
Doktora mezunlarının işsiz kalması da bu yüzden. Sen hiç bir makine doktoruna
" Oğlum şu siparişleri nalburdan kap gel" diyebilir misin mesela?
17 Yorumla
Soran10 ayÖzel sektörde öyle şeyler gördüm ki ben.
Bana abla diyen çok efendi bir mühendis olan amire mobing yapıp istifaya zorladılar.
Yeni evlenmisti dağ gibi delikanlı ağlayarak işi bıraktı. Bizi de ağlattı giderken 😀
Onun ardından ben de ona mobing yapan kalite uzmanlarını ve genel müdürü zorbaladım. Çok alışmıştım ona. Çok iyi anlaşıyorduk. Sonra o pislik yapan müdürün de ayağını kaydırdılar.
Özel sektör böyle böyle kendini temizliyor. Ciddi bir insan sirkülasyonu oluyor. Kamuda da böyle olsa keşke işte 🙃
Cevap sahibi10 ayAma iyilere neden mobbing yapılıyor 😥😥
Düşünsene, yeni mezun istekli pırıl pırıl biri geliyor, daha gelir gelmez :
" Sen hiç bir şeye karışma" diyorlar 😥😥
Soran10 ayİyi diye mobing yapıyorlar zaten. Hem iyi hem dişli olmak gerekiyor 😀
Cevap sahibi10 ayİşte yeni mezun iken o dengeyi nasıl kuracağını bilemiyorsun...
Ben "iş yetişsin" mantığı ile malzeme almaya giderdim bir bakmışım " ustanın çırağı, bizim çocuk" olmuşum...
İlk yıllar maalesef böyle 😎😎
Dişli olmayı okulda öğretmiyorlar
Hatta onun yerine " Meslek etiği" vb dersler var..
Ama piyasa " Vur, kaç" mantığı ile çalışıyor 😥😥😥
Soran10 ayPiyasa öğretir 😀
Cevap sahibi10 ayÖğretiyor zaten, kurumsal yalanlara o kadar aşina olmuşum ki bir yerin müşteri hizmetleri PR yalanları sıkmaya başlayınca ikinci gün ihtarname göndermiştim 😀
Soran10 ay😂
Ben bu sorunun cevabını düşünüp yanıtladım sanıyordum ama zihnim kendi kendine yanıtlamış 😃
Soruyu ilk gördüğümde cevabımı hazırladım fakat birisi benim yazıcaklarımı yazmış zaten 😂
O cevaba ekliyicek hiçbir şeyim yok. Herkes benim borum ötsün diye uğraşıyor işte
37 Yorumla
Soran10 ayKimmiş o hızlı birisi acaba? 😀
Soran10 ayTahmin etmiştim 😀
Hızlı ve bilgili Organik 🤩- 10 ay
Her zaman derim 😂
youtube.com/shorts/lKhYxDBqkBA?si=om2N1iZ7l83LNIjh
Soran10 ayYorumu yazarken aklıma bu sahne gelmişti zaten 😂
Senin incilerden sjhg
İki şekli var bunun.
Koltuk sahipleri bunu özellikle yapar ki yerlerine kimse gelmesin ve uzun süre orada kalabilsinler. Çünkü diğerleri oraya gelemez hep aynı işten eve, evden işe...
Diğer normal insanlar da egosu etkilenmesin diye etrafını bu şekilde insanlarla doldururlar. Böylece en en en olma hissi kendilerinde olur.
Yani benzeteceksem herkes okyanusta küçük balık olmaktansa, gölde büyük balık olmayı teecih eder 😀
311 Yorumla
Soran10 ayÇok iyi benzetme🤩
Düşüncesi bile serinletti 😂
Soran10 ayBugün sıcak hava resmen beyin fonksiyonlarımı olumsuz etkiledi 😂
Serinletici görseller bile olumluya geçişte iş görecektir ahaha
Yalnız ne deniz anası vardır orada 🤣🤣
Soran10 ayHain sjhg
Şu arkadaşlar yiyebilir beni. O kadar zekiler ki razıyım 🤣🤣
https://fb.watch/B60IOKAScz/?mibextid=z4kJoQ
Soran10 ayİstemeden oldu gerçekten bilerek yapmadım 🤣🤣
Soran10 aywww.instagram.com/.../?igsh=MXNibWpxamkwbDRoaw==
Bu defa oldu bence 🫣😂
Soran10 ayAtın beni okyanuslara 😂😂
https://youtu.be/pw6fCMlj8Fk?feature=shared
- Aile & Toplum konusunda 851 cevap paylaştı.
10 ayÇünkü nitelikli olan asidir ve dpğru yanlışı ayırt eder, ona hükmetmek zordur, zaman fırsat okunca kendine rakip olur. Onun üstüne basıp en baştan ezmek lazım gelir. Ama vasat olan zaten kendinden geşerek bir şey yapamaz ve sürekli üst akıla ihtiyaç duyar. Bür çok işini kolaylıkla yaptırorsın.
21 Yorumla
Soran10 ayÇok doğru haklısın.
- Aile & Toplum konusunda 811 cevap paylaştı.
10 ayDaha kolaylarına geliyor, çıkarlarıda var üstelik bundan. Bence en büyük sebebide bu çıkar meselesidir..
Vasat olan sorgulamaz alenen kabul eder.. Onu şekilden şekile sokmak daha kolaydır, ödüllendirir ve oyunu kendi kurallarına göre oynatırlar 😀
22 Yorumla
Soran10 ayÇıkar olarak görülen şeyler insanları insan olmaktan çıkıyor halbuki 🙃
- 10 ay
Çıkarıyor tabi ki..
10 ayTaht endişesi ve taht kavgaları güden bilmem kaçıncı sınıf ülkelerde oluyor bu genelde. Liyakat dedikleri şey tam olarak budur. Gelişmiş dünya ülkelerine bakacak olursak bu konudaki hak dağılımları genel olarak gerçeği yansıtır.
Gavur dediğimiz toplumların özünde adalet ve eşitlik olan sözüm ona müslüman alemine örnek olma durumları.
120 Yorumla
Soran10 ayEİC 🤩
Elinize sağlık züğürt bey 😂- 10 ay
Teşekkür ederim, züğürtlüğüm çok anlaşılır halde :D
Soran10 ayRica ederim. Gözümüze şeetmişsin n'apalım 😂
- 10 ay
Atarsın artık bi 200 lük :D
Soran10 ay$ veya € değilse çerez parası zaten 🤣
- 10 ay
Züğürdün vizyonunu sen düşün işte :D
Soran10 ayEmtia alacaktım bugün. İyi aklıma getirdiniz züğürt bey 😂
- 10 ay
Emtia deyince merak uyandı istemsizce
Soran10 ayGümüş düşünüyorum
- 10 ay
Altın tavsiye ederim
Soran10 ayVar sepet yapıyorum da 😂
Koluma takıp gezicem 🤣- 10 ay
Zenginin malı züğürdün çenesi diyorsun
Soran10 ayAz var hiç yoktan iyidir diyorum 😂
- 10 ay
Çoğaltıp zenginler arasına girmen dileğiyle :D
Soran10 ayOnlar çoğalıp vuzyonum azalacaksa istemem 😂
- 10 ay
Züğürt vizyonundan iyi olacağı kesin, biz elimizdeki 3 yumurtayı nasıl yemek istediğimize karar veremezken sen sepetinde gümüş, altın ve benzeri yatırım yollarını tercih eden aplus bir sınıfa imza atıyorsun.
Soran10 ayKargayı değil de kartalı kılavuz edinmenin faydaları diyelim 🤩
- 10 ay
Kartalı görsek bizde ederdik emin ol :D
Soran10 ayKartal artık adam seçiyor maalesef 😂
- 10 ay
Tüm ekonomi yorumlarında izindeyim artık
10 ayher dönem insanların hayattan beklentileri, istekleri içerik ve şiddet bakımından değişir. dolayısıyla toplumun beklentileri ve standartları da değişir. Nedeni ise;herşeyin düşük kalitelisini seven, kaliteli olan herşeye de çamur atan toplumun ideolojisi.
13 Yorumla
Soran10 ayGüzel analizler bunlar 🤩
Cevaplarını okumak gerçekten keyif veriyor, eline sağlık 🙏- 10 ay
Teşekkür ederim 🩷
Soran10 ayRica ederim 🌸
- Aile & Toplum konusunda 439 cevap paylaştı.
10 ayBu insanın biraz da hak arayışı konusunda sessizliğinden ötürüdür. Çünkü nitelikli kişi herhangi bir olumsuzluğu, haksızlığı sorgulayacak potansiyele sahiptir. Vasıfsız eğitimsiz kişiler kolay bastırılıp yön verilebilir. Günümüzde birçok meslekte de bu böyle maalesef...
14 Yorumla
Soran10 ayNeden sessiz kalıyor insanlar hak arayışında sence?
- 10 ay
Herkesin kendine göre sebepleri farklıdır. Kimisi özgüven eksikliği yaşıyordur çocukluktan gelen bazı travmaları olan çok insan tanıdım. Kimisi yorgundur benzer durumları çok fazla tecrübe ettiği için kabullenmiştir. Kimisi de gerçekten konuyla alakasız kişidir.👍
Soran10 ayAnladım efenim 😇🙏
- 10 ay
💬🙂💕
s 10 ayÇünkü nitelikli kişiler kimseye minnet etmez ve bileğinin hakkıyla kazanacağını düşünür. Vasatlar ise gereksizce bir özgüvene sahip olsalar da tanıdıkları araya koymadan edemezler işi garanti etmek için.
Cümle devrik oldu ama anlaşıldı düşüncem.10 YorumlaAile & Toplum konusunda 450 cevap paylaştı. Çünkü norm diye bir şey var bizden olan normal olmayan anormal kabul edilir icat çıkarma sen konuşma sen bizden iyi mi. bileceksinle büyüyen bireyleriz
16 Yorumla
Soran10 ayİtinayla icat çıkarılır sjhg
Soran10 ayHain sfgf
Soran10 ayPüü 🤣
Aile & Toplum konusunda 1,2b cevap paylaştı. İlk başlarda öyle gördüler öyle yapıyorlar. Başka bir sebebi varsada bilemiyorum.
21 Yorumla
Soran10 ayDoğrudur Psi 🙃
10 ayİnsan kendinden bilgilisini, kendi korkakligindan da kemdinden cesurunu sevmez cunku...
12 Yorumla
Soran10 ayBu çok doğru 🙃
- 10 ay
😊🤣
Aile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı. Toplum vasatsa kendinden olana yönelir hayatım çöplük kanunları böyle işliyor honeyy
13 Yorumla
Soran10 ayŞu cevabı okuyunca da güldürmeyi başardın beni 😂
Sen varya harika bir parçasın 🫢
Umarım değerini bilen insanlar olur hep hayatında 🫶
Soran10 ayUmarım Liliş 🫠🫶
- Aile & Toplum konusunda 403 cevap paylaştı.
10 ayTüm toplumlarda böyle olabileceğini hiç düşünmemiştim. 🤔
13 Yorumla
Soran10 ayTüm toplumlarda böyle demedim ki ben 😀
- 10 ay
En iyi yanıtları okuyunca etkilendim. Bize özgü mü bu durum genele yaygın olabilir mi diye düşündürdü. Çok güzel soru ve çok güzel yanıtlar olmuş. Etkileyici, düşünceye sevk eden. Hepinizin ellerine sağlık.
Soran10 ayTeşekkürler efenim 🙏
- Aile & Toplum konusunda 2b cevap paylaştı.
10 ayUçlarda dolaşan makbul değildir de ondan. Mutedil, orta yolcu olmak lazım hanım apla
10 Yorumla
10 ayBizde düşeni kaldırırız mevzusu var ya çok bileni de sevmeyiz demenin diğer halidir o
08 Yorumla
Soran10 aySürekli geride kalıyoruz bu şekilde 🙃
- 10 ay
Geride kalınmayı kabullenmiş bir milletin içindeyiz. Bazı ileri olanlar iyi olmasa da külliyen geri kalmak da zarar. Kore olamadık sanırım olamayacağız da
Soran10 ayHangi ileri olanlar, neden iyi değiller?
- 10 ay
Modernlik, medeniyet adı altında soyunur olmak mesela bunun neden iyi olmadığını hiç söylemeyeyim gözle görülür akılla düşünülür bir durum
Soran10 aySoyunur olmanın iyi bir şey olmadığı gibi kadınları iç organlarına kadar kapatmak da kötü bir şey 🙃
Vücudumuzun her canlı gibi güneşe ve havaya ihtiyacı var. Gün yüzü göremiyor kadınlar doğru düzgün..- 10 ay
Zorbalığın konu olması bile kötü, lakin kapanmanın istek üzerine iç organlarına kadar kapanmanın herhangi birine zararı olduğunu ben görmedim. Olduğunu da düşünmüyorum. Kimse tabi ki zorlanamaz lakin isteyerek de soyunur olmak akıl kârı mı tartışabiliriz. :)
Soran10 aySoyunan insanın kime ne zararı var?
Bakmayın o tarafa. Rahatsız oluyorsanız başınızı çevirebilirsiniz sonuçta 😀- 10 ay
Şahsım adına bakmam buna dikkat ederim lakin insanlık bunun hastalığıyla ilerliyor. Buna dikkat eden beni bile negatif etkiliyor sen düşün. :D Meyveyi bile soyunca cazibesine kapılabilen insan varlığa şükretmez de ben yaptır der. Keza insan insana güzel diye zulmederken de benim olacaksın kafasında ilerliyor.
- Aile & Toplum konusunda 3b cevap paylaştı.
10 ayYakında Apo' yu da yaparlar. Nobel barış ödülü de verirler.
02 Yorumla
Soran10 ayOnların ben 😂
- 10 ay
Yedi ceddinin kulaklarını çınlatayım onların 😂
u 10 ayÇünkü her yerde para konuşuyor
11 Yorumla
Soran10 aymaalesef..
Toplum kim işte sen ben o
12 Yorumla
Soran10 ayBiz, siz, onlar 😀
- Aile & Toplum konusunda 6,1b cevap paylaştı.
10 ayLiyakat olmadığı için
13 Yorumla
Soran10 ayNeden yok peki?
- 10 ay
Ülkemiz de insanlar torpille bir yere geldiği için
Soran10 ayDoğru 🙃
10 ayToplum vasat ve altından oluşmuştur çünkü.
12 Yorumla
Soran10 ayHerkes bunu söylüyor ama yine değişen bir şey olmuyor 🙃
- 10 ay
Değişmesi çok zor
Aile & Toplum konusunda 2,5b cevap paylaştı. Vasat olanı vasat olan ödüllendirir
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 5,5b cevap paylaştı.
10 ayHangi toplum bu
119 Yorumla
Soran10 aySen bizim yöneticileri beğeniyor musun ki?
- 10 ay
Ulke yöneticileri için
Toplumlar vasatı ödüllendirdi diyemeyiz ki :)
Yoksa mevcut ulke yoneticilerimiz cumhuriyet ve Osmanlı döneminin en kötüsü:)
Soran10 ayNeden diyemiyoruz? 😀
Vasat değiller mi, onları seçmek de ödül değil mi sunulan imkânlar sebepli?- 10 ay
Ama soyle dusun sen sana sunulanı seciyorsun :)
Kaldi ki diplomasi var mi bilmiyoruz :)
Misal bir isyeri sahibisin 65 yaşındaki adami kasaya oturturmusun:)
Vs vs
Yani bu durum bu soruya uygun değil bence :)
Yoksa tekrar söylüyorum
Bu hukumetten kimseye muhtarlık adayi olsa oy vermem
Soran10 ayMuhalefet de aynı 😀
Anlıyorum ben seni ve katılıyorum ayrıca 🙃- 10 ay
Tabi tabi
Yani muhalefet ayni diyemem
Kimse bunlara benzer bile olamaz:)
Ama muhalefet tercihim bunlar mi olurdu hayir :) genede mevcudu göre bir seyyar gevrek satıcısı bile bunlardan iyi ekonomi bilir.
Soran10 ayKötünün iyisini seçemiyorum ben üzgünüm 🥲
- 10 ay
Kotunun iyisi diye bir tabir kötülerin kendini savunma seklidir
2 aday varsa biri kötüdür:)
Diğeri senin istediğin nitelikte olmayabilir ama kotu de değildir kotu bellidir
Soran10 aySonraki seçimlerde böyle düşünmeye çalışacağım 😀
- 10 ay
:))) sonra ki bir seçim olur mu diyorsun
Hadi inşallah:)
Soran10 ayAy o ne demek?
Niye olmasın ki? 😀
Bilmece gibi konuşuyorsun ahaha- 10 ay
Insallah :)
Soran10 ayAl işte 😀
Gıdaklayıp yumurtlamayan tavuk gibisin 😂- 10 ay
Makine tavuğu o :)
Soran10 ayMakine tavukları da yumurtlar ki 😀
- 10 ay
Tabiiiki :))))
Dediğine en yakin örnek o
Benim atlarim kopeklerim tavuklarim kazlar ördekler hepsi var besliyorum :)
Soran10 ayTüyleri kadar ömürleri olsun 😀
- 10 ay
Tesekkurler :)
Soran10 ayRicalar efenim
Yalakayi, odullendirir
13 Yorumla
Soran10 ayNeden peki?
Soran10 ayÖyle galiba 🙃
Kendileri davar olduğu için
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2,1b cevap paylaştı.
10 aySürü psikolojisi
10 Yorumla Aile & Toplum konusunda 3b cevap paylaştı. Hazımsızlık
10 Yorumla
10 ayGöz boyama
11 Yorumla
Soran10 ayKafayı yemişler 😀
10 ayTürkiye için gecerli
10 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri