Yengemi aile yemeğine davet etmedim ve yinede kalkıp geldiğinde onu kovdum haksizmiyim?

Geçtiğimiz günlerde kendi evimde bir aile yemeği verdim. Uzun süredir maddi olarak bağımsızım, kısa süre önce hukuk fakültesinden mezun oldum ve hayatımda her şey yolunda gidiyor diyebilirim.

Babamın kardeşinin eşiyle (yani yengemle) hiçbir zaman iyi bir ilişkim olmadı. Anneme karşı hep saygısızdı, benim odama izinsiz girerdi, eşyalarımı izinsiz kullanırdı, misafirliğe geldiğinde ev işleriyle ilgilenmediği gibi anneme emir verip yemek yaptırırdı. Annemle babam zaten görücü usulü evlenmişlerdi ve aralarında gerçek bir sevgi hiç olmamıştı. Ve yengem sürekli zaten iyi olmayan aralarına girmekten baska bir ise yaramıyordu. Annem sürekli onu evde istemediğini söylesene babam hep karşı cikiyordu (cogu zaman amcam olmadan gelirdi bize ve hatta aksam yemeğini yiyip amcama eve gotururdu). Ben de büyürken annem ve babamin sadece çocuklar için birlikte kaldıklarını bilerek büyüdüm. Bu yüzden hep anneme daha yakın oldum ve onu korumaya çalıştım.

Yemeği planlarken amcamı davet ettim ama yengemin (eşinin) gelmesini istemediğimi açıkça söyledim. Amcam da bunu anlayışla karşıladı ve saygı duydu. “Bu bizim ilişkimize zarar vermez, gelirim,” dedi ve kendiside biliyor esinin ne kadar saygısız olabildiğini.

Ama babam bu sınırıma katılmadı. Ona da aynı şekilde, annem zaten evde olduğu için eğer yengemi getirirse içeri alınmayacağını söyledim. Hatta güvenliğe de bilgi verdim, çünkü bu konuda ciddi olduğumu bilsinler istedim.

Ama babam yine de yengemi getirip kapıya dayandı. Güvenlik bana haber verdi, ben de dışarı çıkıp durumu tekrar açıkladım. Yengem, “Kocam içeride, ben de senin yengenim, aile yemeğine katılmaya hakkım var,” dedi. Ama ben de ona bu durumun daha önce konuşulduğunu ve herkesin neyin ne olduğunu bildiğini söyledim.

İstersen kendi isteğinle gidebilirsin, istersen güvenlik eşlik eder dedim. Kendi isteğiyle gitti ama babam çok sinirlendi. Onu rezil ettiğimi ve bugüne kadar bana yaptığı her şeyden pişman olduğunu söyledi.

Sizce yengemi eve almamakta ve bu konuda net bir duruş sergilemekte haksız mıyım?

Yengemi aile yemeğine davet etmedim ve yinede kalkıp geldiğinde onu kovdum haksizmiyim?