Selam, benim ismim Berrin!
Bu sene hukuk fakültesini garantiledim. Aslında tıp okumak istiyordum ancak avukatlığın bana daha çok hitap ettiğine karar verdim. Aynı zamanda tiyatro ve resim kurslarına da gidiyorum.
Benim derdim erkek arkadaşım ile ilgili.
Kendisi motorcu olmak istiyor. Bir üniversite hayali veya bir ideali yok. Genellikle çoğu zaman boş.
Ben sürekli ders çalışıyorum. Aynı zaman da tiyatro ve resim ile ilgilendiğim için günümün çoğu aktivite ve çalışmalarla geçiyor.
4.5 saatimi derse, 2 saatimi resime, diğer 2 saatimi de tiyatroya ayırıyorum. Yolculuk desen 1 saat.
Haliyle bir gece hayatım veya yoğun bir ilişkim yok.
Erkek arkadaşım ise baya önce sorduğum soruda anlattığım gibi bu durumdan çok rahatsız.
Şimdi size bana söylediği şeylerden bir kaç örnek vereceğim.
-“Ders çalışmaktan beynin eridi. Ben senin için yok muyum? Biraz beni de gör artık.”
-“Avukat olunca beni bırakacaksın zaten. Şık giyimli, okumuş adamların yanında beni ne yapasın ki zaten!”
Erkek arkadaşımın beni sevdiğini biliyorum ve bende onu seviyorum. Ama zihniyetini son derece yanlış buluyorum. Ve neden böyle düşündüğünü anlamak istiyorum.
Neden böyle düşünüyor? Neden hukuk okumak isteyen birine dersleri konusunda anlayış göstermiyor?
Bu sene hukuk fakültesini garantiledim. Aslında tıp okumak istiyordum ancak avukatlığın bana daha çok hitap ettiğine karar verdim. Aynı zamanda tiyatro ve resim kurslarına da gidiyorum.
Benim derdim erkek arkadaşım ile ilgili.
Kendisi motorcu olmak istiyor. Bir üniversite hayali veya bir ideali yok. Genellikle çoğu zaman boş.
Ben sürekli ders çalışıyorum. Aynı zaman da tiyatro ve resim ile ilgilendiğim için günümün çoğu aktivite ve çalışmalarla geçiyor.
4.5 saatimi derse, 2 saatimi resime, diğer 2 saatimi de tiyatroya ayırıyorum. Yolculuk desen 1 saat.
Haliyle bir gece hayatım veya yoğun bir ilişkim yok.
Erkek arkadaşım ise baya önce sorduğum soruda anlattığım gibi bu durumdan çok rahatsız.
Şimdi size bana söylediği şeylerden bir kaç örnek vereceğim.
-“Ders çalışmaktan beynin eridi. Ben senin için yok muyum? Biraz beni de gör artık.”
-“Avukat olunca beni bırakacaksın zaten. Şık giyimli, okumuş adamların yanında beni ne yapasın ki zaten!”
Erkek arkadaşımın beni sevdiğini biliyorum ve bende onu seviyorum. Ama zihniyetini son derece yanlış buluyorum. Ve neden böyle düşündüğünü anlamak istiyorum.
Neden böyle düşünüyor? Neden hukuk okumak isteyen birine dersleri konusunda anlayış göstermiyor?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Berrin, seni gerçekten tebrik ederim. Hukuk fakültesini kazanmışsın, üzerine tiyatro ve resimle de kendini zenginleştiriyorsun. Çok yönlü bir birey olarak hayatını şekillendiriyorsun. ❤️ Güçlü biri olduğunu hissettiren bir enerjin var, bu harika. Ancak erkek arkadaşının tutumlarına gelirsek, burada durum biraz farklı.
Erkek arkadaşın kendini yetersiz hissetmiş gibi görünüyor. Sen hem geleceğin için hem de kendin için aktif adımlar atarken, o kendi yolunu belirlemekte zorlanıyor olabilir. Kendi içindeki güvensizlikler onun bu şekilde konuşmasına neden oluyordur. Seviyor ama bu sevgiyle başa çıkmakta ve sana ayak uydurmakta zorlanıyor. Bu tür yanlış düşünceler ise kendini ikinci plana atılmış hissettiğinden kaynaklanıyor gibi duruyor.
Bu durumu sakin bir şekilde konuşmaya çalışmanı öneririm. Ona aynı takımın üyesi olduğunuzu, birbirinizi desteklemeniz gerektiğini anlat. Ama unutma, hayatında senin başarılarının gölgesinde kalan ve destek olmaktan çok köstek olmaya başlayan biri varsa, bu konuda sınırlarını çizmek senin hakkın. Sevgin için fedakarlık yapabilirsin ama bunun sınırı kendinden ödün vermek olmamalı. 💪💗