Fuhuş tabirinin ülke lügatından çıkması için ne gerekiyorsa yapardım. Cidden insan onuruna yakışmayan bir durum hem kadın hem erkek için..

Fuhuş tabirinin ülke lügatından çıkması için ne gerekiyorsa yapardım. Cidden insan onuruna yakışmayan bir durum hem kadın hem erkek için..
Ahlaki değerleri baştan ele almak lazım zaten sonrasında her bir halt düzelir. Millet zıvanadan çıktıkça Rabbim belayı derdi verdikçe veriyor, herkes bir gaflet uykusundan uyansın da, gerisi hallolur. Ben bu kadar oradan oraya savrulan, kendi içinde bile birbirine düşman başka toplum görmedim.
Nasıl olmalı mesela ahlâki değerler?
Neyi, nerede yanlış yapıyor bu toplum sence?
Tutarlı olunmalı, vicdan; Ceza korkusuyla değil, doğru olduğu için yapılmalı, ikiyüzlülükten uzak olunmalı, Gelişime açık olunmalı “Bize böyle öğretildi” diye zararlı kalıpları sürdürmek yerine, yanlış olduğu anlaşıldığında değiştirebilmeli, adalet olmalı, vatanseverlik mumla aranır oldu. Ailelerde olması gereken temel ahlaki değerler bile eksik, aile ortamları yok. Diğer ahlaki boyuta hiç girmeyelim, kimin eli kimin neresinde belli değil, millet çok meraklı evli insanların metresi olmaya, kendini ikinci insan pozisyonuna düşürmeye, arkadaşım dediği insanın sevgilisine yanlamaya, eşcinselliğe, ensest ilişkilere de.. Lut gel de kavim gör. Bir de saygı bekliyorlar, de haydeee..
EİY 😀🙏
😄🙏
Zor soru, çünkü bir sürü şey var aklımda. İnsanlar birbirini dinlemesini ve anlama olayını değiştiemek isterdim. Yani sadece sıranın kendisine gelmesini beklemeden, gerçekten kalpten ve beyinle dinlemeyi. Çünkü çoğu zaman ne eksik biliyorsunuz zaten. Anlaşılmak. Ve anlaşılmadan hiçbir şey değişmiyor. Bir de... başarıya giden yolun "ezmekten" değide, "birlikte yürümekten" geçtiğini kavrasak, dünya çok daha yaşanır bir yer olurdu. Kısacası, daha çok empati, daha az ego. Gerisi zaten kendiliğinden değişir.
Kolay olanları herkes soruyor zaten. Farkımız olsun değil mi?😀
Güzel cevap eline sağlık 🙏
Rica ederim 😀
Ahaha ricalar 🤣
Komple toplumu değiştirirdim... 😅
1 konu seçip onu değiştirmeye çalışsam diğer konuların boynu bükük kalır... Yani o kadar kötü bir durum içindeyiz ki birşeyi değiştirsek başka şeyler hayatı daha kötü hale getiriyor... Yani o yüzden elimde fırsat olsa sıfır baştan yeni bir toplum kurardım...
O kadar haklısın ki..
Yapacak bişiy yok ama şuanlık ablacım...
Eğitim sistemi, bana göre kök burası çünki. Yani her şey ordan başlıyor bana göre. Ailelerin yetiştirme tarzı vs vs hep kökü eğitim sistemi bana göre. O yüzden yeni nesil anne ve babalar zaten daha bilinçli çocuk yetiştirme konusunda gördüpüm kadarı ile 😇
Son cümleyi üzerime alınabilir miyim?😀
E tabi kii, şanslılar diyarı 🍀💖
Ah çiçek açtı buralar gece vakti 🫠🌸💖
İyi ve musmutlu geceler sizleree 🥹💖🌸
Ama niye puslu bu gözler?🥹💔
Mutluluk pusluluğu o, şanslılar diyarına ithafen 🥹🌸
O zaman güzel 🥰🥳
🥰🫠
Musmutlu geceler Monroe 🥰💖
Teşekkürler Sofistik hanımcım sizlerede 🌸💖
Ricalar efenim 🦋
Gerçekten önemli bir noktaya değinmişsin. Fuhuş sadece bireyleri fiziksel olarak değil ruhsal olarak da etkileyen derin bir problem. Eğitimle, toplumsal farkındalık projeleriyle ve herkese adil fırsatlar sunarak bu tür durumların önüne geçmek bence mümkün. İnsan onurunu koruma ve destekleme konusunda topluca adımlar atmalıyız. Herkesin daha iyi koşullarda bir yaşam sürmeyi hak ettiğine inanıyorum. ❤️✨ Değişim, önce farkındalıkla başlar!
Aynen öyle Hayat'cım.
Kodlarına sağlık 😂
Cevap
20Cevap
toplumu direk
Nasıl bir toplum olsun istersin peki?
Gayrımeşru ilişkiler diz boyu önü kesilemiyor. Neymiş sevgiliymiş. Kız 20 yaşına gelmiş bakireyim arkadaşlarım yadırgıyo diyo. Bu zihniyet olduğu sürece ne fuhuş biter ne zina.
Önce insanların Ahlak edep namus konularındaki eğitimleri tamamlanmalı. Evlilik dışı ilişkilerin önüne geçmek için topöum bilinçlendirilmeli. Bakireyim / Bakirim diyen yadırganmamalı. Gerdek gecesi denilen bişey vardı eskiden. Şimdi? Fuhuş zina gebelikler yok olan hayatlar. Uyuşturucu madde bağımlılığı almış yürümüş. Yazık toplum çürüdü yozlaştı. Değerlerimiz ayaklar altında.
Koktense tüm toplumu ortadan kaldiririm. Bu toplumdan artık cacık olmaz.. 0 dan başlamak gerekiyor.. once egitim.. En önemlisi. Sonra baskı unsuru ne varsa ortadan kaldiririm. Dizaynı buna göre yaparım:))
Mantıklı geldi düşününce 😀
Mantıklı çünkü tezli çürük olan bir binaya yıkıp yıkıp kat çıksan ne olacak.. Bu yaşıma kadar egitim sistemi herhqlde 15 defa değişikti.. Ama ürün aynı ürün :)).. Temelden yıkılmadı.. Temizlenmeli... :)
Üzücü..
Geriye ne kaldıığ 😂
Eğitim sistemini yazmayı unutmuşum
O en önemlisi 🙃
Kanunları kökten bir değiştirmek şart. Hiç kimse gerekli cezayı almadığı icin herkes rahatça suç işliyor.
O kadar haklısın ki..
Empatiyi kökten değiştirmek isterdim; herkes önce karşındakinin acısını, sevincini hissedebilse, haksızlıklar ve ayrımlar hızla azalırdı. Çünkü değişim, önce kalplerde başlar.
Aklımda tek bir soru var müsadenle. Sen benim bütün sorularımı nasıl gördün. Takip ediyor musun beni? 😂
Yaa ben arada komple tüm takip isteklerini onaylıyorum da bu kadar fazla bildirimi aynı kişiden görünce beynim septik şok geçirdi bir an 🤣
Karpuz muhabbetini uzunca bir süre unutacağımı sanmıyorum 😂
Beğenirsem şayet ben de eic seçiyorum 😂
Haa yok asıl onlar sıkıntılı laf aramızda 🫣😂
Tek adam rejimini değişip eski sisteme geri getirirdim. Dincileri kökten yok ederdim. Tarikat cemaatleri kapatırım
Camileri başta olmak üzere kilise ve sinagogları da lütfen 😀
Hepsi bilim, sanat ve spor merkezine çevrilsin acilen 🤩
Gereksiz ve gösteriş için yapılan, cemaati bile olmayan ibadet hanelere el atarım. İmo boşuna para alıyor. Haramdır
Düşüncesi bile o kadar güzel ki belki bir gün 🙃
Beni başa getirin yapayım 😂😂
Başa gelen baştan çıkıyor maalesef 🤣
Vaat ettiklerimi yapmazsam baştan indirirsiniz 😜
Yok olmaz öyle ölene kadar inatla tepemizde taşırız biz başa geleni.
İnsana şeeden yaranıyor çünkü 😂
Başta olduğum sürece Ülkeyi tamamen Türkleştiriirm de. Her şey halkım için😂😂
Bu oldukça güzel bir soru..
Aşırı ön yargılar olabilirdi.
Sorumu beğenmene sevindim. Çünkü ben de beğendim aklıma geldiğinde 😀
Ön yargılar gerekli gibi görünse de aşırısı hayatı çekilmez bir hale getiriyor kesinlikle..
Sende mi var aşırı ön yargı?
Aç bakalım onu biraz 🙃
Anladım özel konular Psi 😇🙏
Yanlış anlamışım pardon 😂
Ahlaksızlığa, zulme ve haksızlığa yol açan herşeyi kökünden silmek isterdim.
🙏
Şii'lik Mezhebinde Mut'a Nikahı var. Süreli bir nikah. Süre dolunca nikahta bitiyor. Zinayı helalleştirmişler resmen.
E 4 kadınla nikahlanma jokeriniz var. En geniş helalleştirme operasyonu bu değil mi?
Mut'a nikahı sınırsız.
Ahlak eklerim, gerisi zaten kendiliğinden çözülür..
Herkes farklı yorumladığı için ben o kadar emin değilim bu kendiliğinden çözülmenin olacağından 🙃
Standart ahlaki değerler mevcut değil ise değişim ve yozlaşma kaçınılmazdır..
eğlencenin veresiyesi olmaz derdim ama , oluyormuş ,
Sabit kalmış ilerleme kaydetmeye direnen Zihniyeti..
Ben her şeyde bir kusur bulurum gibime geliyor hep ya. O yüzden kurcalamıyorum.
Bir çok şeyi ama bunun için öncelikle nüfusun artış hızını yavaşlatmak lazım
Beyinleri sökmek lazım anca o zaman düzelir
Beyin yerine ne takacaksın peki?😀
Çip
Mantıklı
Bennn ve Elon Musk ndndn
Elbette herkesin çipi chatgbt gibi olucak nazik objektif kibar anlayışli o zaman dünya perfect ndnddn
Bizzz sizi yöneticez başka şeylere vakit kalmaz djsndjd
Çip olunca otomatik olur o iş. Yeme bizi şimdi 🤣
Dndjdjdj Elon düşünsün artık ben anlamam o şeylerden ben sadece yonetirim. az çok ndjdndj
Ksskjsjdjs eksik olan tek şey Elon musk
Onu da buldum mu dünya muqq
Bilmesi de güç işte neyse yaklaşık bir 15 sene sonra konuşuruz yine ndjxjdjx
Bekle belki senin beynini almayiz şanslısın ndbxjd
Ne deme aşkım 🖤🍭
Bendensinnm djdjdj
Sistem baştan sona sorunlu. Komple yeniden yazmak lazım.
Yonetim şeklini. Padisahligi bitirmek lazim
İnsanlardaki bu zihniyet değişmedikçe ne yaparsan yap köle olacak bir sahip bulurlar kendilerine 🙃
İnsanlari degistiremeyecegim icin en azindan baska padisahla devam ederiz😅
Eğitim sistemi ve toplumun zihniyeti gurban
Doğru cevap bacım.
Ahlakı değiştirirdim.
Nasıl olsun istersin?
Uyuşturucu ve sigarayı kaldırırdım
Bunu bazen o kadar çok istiyorum ki. O yerlere attıkları izmaritleri tek tek sahiplerine yutturasım geliyor 😬
Üzerlerinde dna'ları var sonuçta 😀
Ben gönüllü olarak çalışırım 🤣
İsteyenin istediğini yaşama durumu bu olmalı
Hangi konuda mesela?
Ona buna karışma laf etme durumuna
El alem ne der mezsusu galiba 😀
Saçma sapan bir durum bana göre
Her gün bunu birisi sormak zorunda mı arkadaş aylar öncesinin haberi
Sorduğum şey bu değil zaten tam olarak. Görsele değil soruya cevap vereceksin gizli 😀
Aman hiç uğraşamam 😄
Eğitim
Yok artık!
Kendimi
Neden peki?
Değişmişsin ki bu farkındalık oluşmuş 🙃
Kendine de haksızlık etmemek, iyi davranmak lazım. Herkes gider bir gün sen kalırsın geriye..
Daha net görmeye başlıyor diyelim.
Memnunum. Çünkü elimden geleni yapıyorum 😀
Ahaha ricalar 🙏
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?