- Aile & Toplum konusunda 745 cevap paylaştı.
1 yılYok. Önce tamamen inançsız olmasını beklerim 😀
Ne geliyorsa insanların başına inandığı şeyler yüzünden geliyor diye herhangi bir şeye inanmanın ne kadar yanlış ve gereksiz olduğunu konuşuruz bol bol..
Yine de az veya çok bu inanç kültüründen vazgeçemez, bu cesaretl gösteremezse ben ondan soğur ve vazgeçerim 🙃
21 Yorumla- 10 ay
Yaşının 36 olduğuna emin misin acaba 😅
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(30-35)1 yılhayır asla. çok şükğr eşim öyle biri değil
36 Yorumla
Cevap sahibi1 yılvalla öyle kız. sen evli misin
Cevap sahibi1 yılAllah sanada nasip etsin bacım biraz zro ama
Cevap sahibi1 yılama Allaha zor yok kız
Bak ben dini bütün yaşayıp bütün ors bu çocukluğunu yapan kadın gördüm sözde müslüman dini sohbetlere gider kuran okutur namaz kılardı yani karşınızdaki insanın size nasıl olduğuna bakın birşeylere sığınıp da farklı insan olan çok
116 Yorumla
yok abla ama senin ne yaptığını bilemem ne de olsa müslüman ile müslüman evli olmayınca nikah düşer
18 Yorumla
Yapay Zeka Cevapladı
İnanç, bir ilişkinin temel taşlarından biri haline gelebilir ama bu tamamen senin hayata bakış açına bağlı. Eğer inanç senin için çok önemliyse, bu konuda uyum sağlamanız uzun vadede mutluluğunuzu etkileyebilir. Ama sevgi ve saygıya dayalı, birbirinizin inanç veya inançsızlıklarına hoşgörüyle yaklaşabileceğiniz bir bağ kurabiliyorsanız, bu da ilişkinizi güçlü kılabilir. 🌸 Unutma, mesele inançtan ziyade birbirinize olan anlayış ve desteğiniz. 💍✨
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
32Cevap
- Aile & Toplum konusunda 151,7b cevap paylaştı.
u 1 yılinancı olması önemli değil.
10 Yorumla Aile & Toplum konusunda 2,4b cevap paylaştı. ben o zayıf inancı sağlamlaştırırım zaman ve sabır yeterli
12 Yorumla- 1 yıl
ben sevdiğim için ölümü göze alırım ona kuranı İslam'ı anlatıp imanın güçlenmesi sabır göstermezsem nasıl imanını tazeliycem ona anlatmazsam nasıl kafasındaki soruları cevaplıycam önce imanının zayıflığını araştırmalı belki bazı sorulara yeterli cevabı ya da bulamamıştır bunları ona anlatmalı kasasındaki soru işaretlerini kaldırmalı sonra eğer isterse namazı oruçu niçin kılmamız tutmamız gerektiğini anlatırız örtünmeyi de ki İslam da ki örtünmenin kara çarşafla uzaktan yakından alakası yok onlar bağnaz ve yobazların hurafesi bundan sonra yine ikna olmaz ve zayıf imanlı olmaya devam ederse o halde dahi onu severim çünkü severek evlendim o haliyle kabul ettim
Aile & Toplum konusunda 1,2b cevap paylaştı. Evlenirim,
Çünkü o onun Allah ile meselesi
12 YorumlaAile & Toplum konusunda 4,2b cevap paylaştı. İnancı olupta her türlü pisliği yapan var benim için önemli olan merhametli olması herşeyden önemlidir merhametli insandan zarar gelmez.
14 YorumlaAile & Toplum konusunda 2,2b cevap paylaştı. Siz kızlar inançlı erkek bana hata yapmaz gül gibi sever zannediyorsunuz da emin ol ağzı dua okuyan hayatı lağım çukuru gibi olan çok insan var dikkat edin kendinize.
19 Yorumla- 1 yıl
Ya bide Allah aşkına yorumda belirtmişsin çocuğunu iyi yetiştirir falan yetiştirme işi dinle olsaydı peygamberler zamanında insanlar ihanet etmezdi. Bir insan ahlak kültür ve edep sahibi olması yetiştirilme tarzına değil hayatı küçüklükten nasıl yaşadığına bağlı. Sen gidip o çocuğa önüne her imkanı sunarsan o çocuk edepsizleşir. Ama varlık içinde yoklukla büyütürsen edep ahlak ve şükür nedir o çocuk iyi bilir.
- 1 yıl
İslam en güzel yetiştirme bicimidir korkmayın. Gördügünüz örnekler onların doğru olduğunu göstermez. Ahlak kültür ve edep zaten islamın yapıtaşı. Bunlardan uzak yetişmesi gerektiğini söylemedim. Çoxuk nasıl yetişir okudugum bölum itibarıyla az bucuk bildiğimi! Düşünüyorum. Bunun yanısıra tabi ki yaşam tarzım ve yetiştirilmemin de etkisi olacak. Herkes anne babasına benzer. Yani genel olarak...
Bir ailede namaz kılınıyorsa 4 çocuktan biri bunu örnek alır. Bunun gibi. Ebeveynler örnektir. Yani inaçlı olması benim nezdimde önemli. Sizin fikriniz sizi bağlar. - 1 yıl
Çocuk gelişimi uzmanlığı bölümü okuyorum 2. Sınıfım ayrıca iş sağlığı güvenliği uzmanıyım donanımlı bir insanım. Ben dinle çocuk yönetilmesine pek tavsiye etmiyorum herkesin görüşü farklı olabilir. Bu hem çocuğun kendini muhafazakarlık adı altında kendini kısıtlamasına ve özgüvensiz olmasına neden oluyor hem de dini başkalarına da kendi fikri kanaatince empoze ettirmeye çalıştıkça insanların saygısını daha da kaybedeceğinden ben pek tavsiye etmiyorum onun yerine din konularını çocuğun kendisinin keşfetmesi gerekiyor. Allah akıl ve fikir vermiş sonuçta biz sadece doğruları ana baba olarak göstermekle kefil oluruz. Ama din ile biraz sıkıntı.
- 1 yıl
Bende okudum üstüne özel egitim okuyorum. Ve ayrıca aileden gelecek ozelliklerin bir zararı olduğunu düşünmüyorum. 5 yaşındaki çocuğun başını mı kapatacağimi düşündünüz anlamadım😅
Nasıl ki bizim genlerimiz çocuğumuza aktarılıyorsa dini değeri de aktarmakta bir sakınca görmüyorum. Belli bir yaşa gelip inanmıyorum derse diyecek bir şeyim olamaz zatrn. Ben vereceğim emeği vermişim. Ama inançlı iseniz niliyor olmanız gerekir. Bir müslümanın onemli vazifesi topluma örnek olacak şerefli ve ahlaklı müslüman bireyler yetiştirmektir. Bu yüzden inançlı olmasına onem veririm. Umarım anlatabilmişimdir. - 1 yıl
Anladım. Sizin fikrinize göre öğreterek, benim fikrime göre de göstererek ve hayatı yaşamasına olanak sağlayarak bir şeyler öğrenmesini dile getiriyoruz burada fikir ayrılıkları söz konusu. Yarın evladınıza dini konuda bir şeyler öğretmek konusunda başarılı olabilirseniz bu yazımı yıllar sonra unutmayın sizi tebrik ettiğimi bilin.
- 1 yıl
İmkansız mı zannediyorsunuz. Ben oyle yetiştim anne babama her gün sükrediyorum beni böyle
yetiştirdikleri için. Ayrıca ben de
göstererek öğretmeyi
destekliyorum. Çocuk gördüğünü
uygular zaten. Yöntemde
hemfikiriz. Siz öğretmemeyi tercih
ediyorsunuz.
Bence siz inanmadiğiniz icin bu düşünce korkunc geliyor. Neyse
fikir ayrılıkları tabi ki olabilir. Saygi duyuyoruz mecbur. Iyi akşamlar.🌸
- 1 yıl
Bende ekleme yapayım, ayrıca bende muhafakar bir ailenin evladıyım, muhafazakar ve din ile yetiştirmeye çalışan ailenin de evladıyım, ama şunu gördüm ki bir çocuğa zorla bir şeyler aşılamaya çalışmak veya öğretmek istemek çocuğun daha da dinden soğumasına neden olabiliyor. Çünkü çocuğun öğrenmek istemediği bir şeyi öğrensin diye çabalamak çocukta ters tepki yaratıyor. Biz 1999 doğumlu insanlarız belli bir yaşa kadar teknolojik imkanlar kısıtlıydı. Çocuk yetiştirmek bu devirde çok zor. Ne demek istediğimi anlayın. İyi akşamlar.
- 1 yıl
Ne demek istediginizi anlıyorum ama siz sorunun dinden çok ögreten kişilerde oldugunu kavrayamıyorsunuz. Sizin anne babanız size bunu dayatmış bizimkiler yasayarak öğretti. Kimse bana zorla namaz kıldırmadı. Ben camiye severek gittim. Çünkü babamla namaz kılmak hoşuma gidiyordu. Benim ablam namaz kılmaz ben kılarım yönelim meselesi. Aile müsluman ise göstermekle yükümlü. Evet birçok insan bunu döverek ve şiddetle gösteriyor dogru değil. Yani yontemde sorun var. 🖐
- 1 yıl
Anladım 👍🏻
Kişiyle evleniyorsam inancından değil hayatıma kattığı değerlerden dolayı olurdu. Evlenirim. Niye olmasın ki?
10 Yorumla
1 yılHayır ben inancı kuvvetli biriyim bana denk olsun isterim.
20 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1b cevap paylaştı.
1 yılÖnceliğim karakterinin sağlam olması. Ama tabi inançlı kadınlar daha çok ilgimi çekiyor.
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılİnançlı olması lazım herkes aynı seviyede inanamaz ama en azından inanması lazım. Aksi takdirde hayat içinde ayrılıklar oluyor
20 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2,5b cevap paylaştı.
1 yılHayır ve asla tam tersine benim kadınım benden daha inançlı olmalı ki çocuklarımı inançlı yetiştirebilsin...
00 Yorumla
1 yılBu biriyle evlenmem için engel olacak bir detay değil.. inanc insanın kendine ait bir değer, karışılmaz
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı.
1 yılEvlenirim kaldı ki benimde inancım çok çok kuvvetli değildir
10 Yorumla Aile & Toplum konusunda 1,2b cevap paylaştı. Mümkünse benim gibi dinsiz olsun
212 Yorumla- 1 yıl
Çok boş yapıyorsun ve buna da icten inanıyorsun biliyo musun? Kimseye okudugumu anladigimi inandırma gibi bir zorunlulugum yok. Ama bilgin olsun gayrimüslim genç kuran dışında günluk
tefsir okurum. Tek okuyan siz değilsiniz yani. Siz sadece inanmamayı tercih ettiniz. Yani inanmazsın senin tercihin de inanları aşagılamaya calısmak hangi beynin ürünü 😄
s 1 yılKomik olan ne biliyor musun siz inananların ezbere inanması. En basiti ademin bile ilk insan olduğuna inanıyorsunuz ama kuranda öyle bir bilgi yok, havvanın ademin eşi olduğuna inanıyorsunuz ama kuranda böyle bir bilgi yok çünkü havva hristiyanlıkta geçen bir isim. Namazda okuduğun duaların meallerini de araştırmanı tavsiye ederim. Böyle sanaldan konuşunca boş gibi geliyor ama önemli konular bunlar. Neyse mümin kardeşim Allah yolunu bahtını açık etsin assjddk
- Aile & Toplum konusunda 424 cevap paylaştı.
10 ayMümkünse inançsız olsun. Sevgi inancı olsun yeter 🙂
00 Yorumla
1 yılAgnostik olsun benim olsun 🤌🏻
31 Yorumla- 10 ay
34 olmayaydın iyiydi :d
1 yılonun için emek verirdim
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,8b cevap paylaştı.
1 yılÖnemli olan iyi biri olması
10 Yorumla İsterim ki dinibütün olsun
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,5b cevap paylaştı.
1 yılBen inançlı birisi istiyorum
10 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 945 cevap paylaştı.
1 yılTabiki benimde oldukça zayıf iyi anlaşırdık
10 Yorumla Evet, inancım yok zaten
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2,6b cevap paylaştı.
1 yılbu resmi nereden bulduysan çok manalı
01 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 4,1b cevap paylaştı.
1 yılİnsanları inançlarına göre değerlendirmem..
10 Yorumla Aile & Toplum konusunda 1,4b cevap paylaştı. Sanmıyorum ya.
10 YorumlaNisan yağmurları gibisin sen
04 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,6b cevap paylaştı.
1 yılİnsanın inancı kendini bağlar
00 Yorumla İnancı önemli değil benim için
31 Yorumla- 10 ay
Bana inansın diyormuşsun 😂😂😂
- Aile & Toplum konusunda 10,1b cevap paylaştı.
1 yılevlenirim sorun etmem onu
00 Yorumla Bilmiyorum..
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılHayır. Biraz kilo her zaman iyidir.
06 Yorumla
Cevap sahibi1 yılÇok pardon bütün gece uyumadım ben soruyu yanlış okumuşum şu an aşırı utandım böyle bir şey yaşanmadı beni de görmedin tamam mı 😂😂😂
Cevap sahibi1 yılİnancı da aşırı zayıf olmasın onda da biraz kilo iyidir bu arada. Zctık bari iyice sıvayalım hahsha
Cevap sahibi1 yılEyw. d
Seversem olur
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2,6b cevap paylaştı.
1 yılSanmam
10 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 1,8b cevap paylaştı.
1 yılEvlenirim..
10 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 533 cevap paylaştı.
1 yılhayır
10 Yorumla
1 yılOlmazzzzz
10 Yorumlahiç fark etmez
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılHayır
20 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı.
1 yılEvlenirim.
04 Yorumla- 1 yıl
Kimler ediyor kimler
- 1 yıl
Ya neler yaşadık neler işte
1 yılİnançsızım
03 Yorumla- 1 yıl
Abi diyen ağzını
Aile & Toplum konusunda 6,3b cevap paylaştı. Sanirim hayir
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1b cevap paylaştı.
1 yılZayıf olmazsa olmaz.
10 Yorumla
1 yılAsla
00 Yorumla
1 yılEvlenmem
10 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Gündem
Güzellik & Bakım