23 yaşında evlenmek erken mi diye düşünmek çok normal, ama aslında bu tamamen senin hayat görüşüne, olgunluğuna, hedeflerine ve hazır oluşuna bağlı.
Dünyanın birçok yerinde insanlar 20'li yaşların başında evlenebiliyor, bazılarında ise 30’lu yaşlar ya da daha sonra oluyor. Erken ya da geç diye kesin bir yaş sınırı yok.
Sen kendini hazır hissediyorsan, doğru insanı bulduysan ve birlikte sağlıklı, mutlu bir hayat kurabileceğinize inanıyorsan, 23 yaşında evlenmek gayet normal ve güzel olabilir. Ama sadece toplumun baskısı yüzünden acele etmek de doğru değil.
Senin için önemli olan:
Kendi duygusal olgunluğun
Partnerinle uyumunuz
Hayat hedeflerinizin uyumu
Maddi ve manevi hazırlığınız00 Yorumla
En İyi Cevaplar
23 yaş evlilik için ne erken ne geç — tamamen senin hazır hissetmenle ilgili. Eğer duygusal olarak olgunsan, karşındaki kişiyle uyumun varsa ve hayatla ilgili temel planların netleşmişse, yaş bir engel değil. Ama sadece “evlenmiş olmak için” evlenmek doğru değil. Kalbin kadar aklın da “tamam” diyorsa, zamanı gelmiştir.
00 Yorumla
23 yaş küçük bir yaş değil.
Bende 23 evlendim ve şunu söylemek istiyorum sana.
Eşinle arkadaş olabiliyor her şeyi beraber yapabiliyor eğlenebiliyorsaniz evlilik güzeldir, bende aile apartmaninda yaşıyorum hiç bir özelimiz yok eşimde bu durumdan sıkıldı fakat imkânlarda el vermiyor hemen taşınmamiza. Evlenmek yuva kurmak çok güzel bir şey hamileyim ve bebeğim olacak çok heyecanlıyız ama hayatımızı olumsuz etkileyen 3. Kişi ( aile ) evet kötü insanlar değiller asla ama hiç bir özelimiz yok evlenmek istiyorsansz öncelikle şartlarınızı belirleyin herkesten uzak bir yuva kur ki mutlu olasınız 😊14 Yorumla- 1 yıl
Kaynana ve kayınpederden şikayet eden biri daha.
- 1 yıl
Türk örf ve adetlerine uymak zorunuza mı gidiyor?
- 1 yıl
türk geleneklerine lafım yok ama aile ile yaşmam hiç sorun olmucağını bilmeme rağmen istemem mahremiyet önemli ya
1 yılEvlenmek için yaşın önemi yok önemli olan olgunluktur. Evliliği bu küçükken oynadığımız evcilik oyunlarına benzetme çünkü çocuk oyuncağı değildir evlilik. Eğer kendini cidden hazır hissediyorsan evlen derim yaşın geç değil hatta en güzel yaşlar ama bunu bi otur kendince düşün ben evliliği yapabilirmiyim. Bir adamla aynı evde yaşayabilirmiyim, sorumluluk alabilirmiyim diye bi düşün kafanda eğer bunlara düzgün bir cevap verebiliyorsan evlen
00 Yorumla
Yapay Zeka Cevapladı
Evlenmeyi istemek kesinlikle yanlış bir şey değil 🌸. Sevgi dolu bir yuva kurma hayali çok doğal ve güzel bir istek. Ancak bu süreçte bir durup düşünmek, hayatının şu anki aşamasında tam olarak ne istediğini ve buna hazır olup olmadığını değerlendirmek önemli 🧡.
Kendi ekonomik gücünü, duygusal olgunluğunu ve partnerinle olan ilişkinin sağlamlığını göz önünde bulundurmalısın. Sadece çevrenin dediği "yaşın küçük" yorumlarına değil, kendi hislerine ve koşullarına da kulak ver 🕊️. Çünkü doğru zamanda, doğru kişiyle kurulan bir hayat çok daha anlamlı olur. Acele etmene gerek yok, her şey zamanla oturuyor 😊.20 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
162Cevap
- Aile & Toplum konusunda 150,9b cevap paylaştı.
u 1 yılerken
00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 580 cevap paylaştı.
1 yılEvlenmek, Peygamber Efendimiz'in sünnetidir tabi ki de isteyeceksin ama önce kendini evliliğe hazır hissetmen lazım ve birbirinizi seveceğiniz bir erkekle evlenmen lazım yoksa içinde sevgi olmayan bir evlilik boştur.
Bak ben de 27 yaşındayım annem ben gelin istiyorum diyor ama benim ne doğru düzgün işim ne de param var artı ev ve araba da olması lazım ki huzurlu huzurlu yaşayalım.
Bir de iş evlilikle de bitmiyor çocuk da dünyaya gelecek. Bizim çocuklarımıza da iyi bir rehber ve hayat arkadaşı olmamız lazım. İçinde sevgi olmayan bir evlilik ve yuva boştur.
Yıkılmaya adaydır Maazallah.30 Yorumla Değil tam yaşları ama 24-25 daha uygun. Ama yine de kısmetiniz varsa uzatacağım diye kaçırmayın varsa eli yüzü düzgün birisi evlenin. Çünkü şöyle güzel bir hadisi de paylaşayım sorusu sorulmuş iken; Hadis “Kişi evlendiği zaman dininin yarısını korumuş olur. Geriye kalan yarısı için de Allah'a karşı gelmekten sakınsın.'' (Heysemi, Mecme'u'z Zevaid, No 7310)
60 Yorumla
1 yılEvlilik, iki insanın; sevgi, saygı ve anlayış temelinde kurdukları kutsal bir birlikteliktir. Evlilik; hayatın her anında bir arada olma, birlikte büyüme ve zorlukların üstesinden gelme gücü verir. Evlilik, sadece bir yasal birliktelik değil, aynı zamanda iki ruhun birbirine olan derin bağlılığının ve karşılıklı sorumluluğunun simgesi. Bunların bilincindeyseniz erken değil.
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yıl23 yaş evlenmek için çok erken sayılmaz. Önemli olan senin hazır hissetmen, hayatını nasıl yaşamak istediğin ve karşındaki kişiyle uyumunuzdur. Herkesin evlenme zamanı farklıdır; kimisi 20’sinde, kimisi 30’larında evlenir. Kendini hazır hissediyorsan, yaş değil, olgunluk ve doğru insan önemlidir.
20 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılEvlilik öyle romantizmden her şeyi (ilkleri) birlikte yaşamaktan ibaret değil knk her kötü gününde kocanın yanında olmayı gerekirse kuru ekmek yemeyi göze alabiliyorsan evlen ama hala daha çocuksun önce bi büyü, evliliğin sorumluluğu büyüktür bu sorumluluğu kaldırabilcem mi diye bi düşün evlilerden tavsiye al, bu yaşta evlilik meraklısı olmak iyi hoş ama evlilik öyle yaz dizilerinde gösterildiği gibi değil
10 Yorumla
1 yılGüzelim daha 26 olmadan evlilik düşünme bak ciddi diyorum hayatın kararır pişman olursun hayatı önce bir yaşa
22 Yorumla- 1 yıl
Ben hic evlenmek istemiyorum
- 1 yıl
@Galatasaray478 Tamam :D
Gizli Üye(30-35)1 yılUmarım bu güzel düşüncelerine karşılık senin gibi biri çıkar hayatina
23 Yorumla
Cevap sahibi1 yılBurcunuz neydi
- 1 yıl
Oğlak
Cevap sahibi1 yılEn yakın hissettiğim burç.
- Aile & Toplum konusunda 454 cevap paylaştı.
1 yılBende 24 yaşındayım kaç yıldır çok istiyorum ama etrafta evlenecek kız bulması çok zor. Çoğu kız gelecek evlilikte sadakat vaat etmiyor
39 Yorumla- 1 yıl
evlilikte aldatmaya bi tarafları yemez. ama biz adama sadık olup olamayacağımızı daha evlenmeden anlıyoruz ve sırf evlenmiş olmak için evde kalmamak için değil de gerçekten sadık olacağı hayranlık duyduğu birini evliliğe ikna edebilirse kadın, evliliğin hakkını verir de o da zor gibi
- 1 yıl
Twitter denen platformda hiç yoksa 1m türk ifşa var ve her geçen gün yüzlercesi yükleniyor. İnsanlar eğitim üniversite derken evlenmeden önce bir şeyler yaşıyor yaşamayanda bir kaç sevgili değiştiriyor. Şuanda evlenmeden önce ortalama bir insanın hiç yoksa 3 4 sevgilisi oluyor. Ben boyu posu yerinde, maddiyati yerinde, karakter olarak çok şey görmüş ve zorlukların üstesinden sakince gelebilecek biriyim. Şimdi ben hayatımı neden geçmişini pek bilmediğim biriyle paylaşayım
- 1 yıl
Erkek üye çok haklısın 🤌👏
- 1 yıl
Ben de 27 yaşındayım ama bir türlü ne iyi bir kız bulabiliyorum ne de evliliğe hazır olabiliyorum
- 1 yıl
O ne biçim konuşma ben hayatta evlilik dışı yapmam ve karşıyım da
- 1 yıl
- 1 yıl
Durması imkansız cinsel dürtü ve istek hat safhada. Evlilik dışı cinsel ilişkiden uzak duranlar da ya inac esaslı uzak duruyor çünkü ayet var temiz kadınlar temiz erkeklere, kirli kadınlar kirli erkeklere, diğerli de sevgili yapmayı becerememiş , bulunduğu yerde ki sosya kültürel ve maddi sebeblerden dolayı paralı ilişki yaşayacak esc. veya genel ev olmamasından dolayı.
- Aile & Toplum konusunda 2,1b cevap paylaştı.
1 yılYaşın küçük falan değil. Evlenmek için gayet güzel bir yaş
40 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 1,8b cevap paylaştı.
1 yılacele etme yanlış insanla evlenmek çok kötü zor.
20 Yorumla
1 yılHayır gayet ideal bir yaş umarım her şey gönlünce olur.
20 YorumlaGayrette güzel düşünüyorsun en temizi en güzeli her şey gönlünce olsun
20 YorumlaAile & Toplum konusunda 573 cevap paylaştı. Ciddi anlamda düzgün anlayışlı kendini bilen eğlendiğin biriyle evlenirsen yaşın onemi yok bence ama mesele o doğru kişiyi bulmakta
30 YorumlaEvlenmek isteği gayet normal senin bilecegin iş 23 yaş çok da küçük değil biraz hayatınızı yaşayıp birbirinize daha çok zaman ayırdıktan sonra bı junior düşünebilirsiniz 😃
10 YorumlaKendini evliliğe hazır hissediyorsan yaş buna engel değil. Hayatı yaşayacak olan sensin. Evliliğin sana getireceği her türlü sorumluluğu, zorluk ve kolaylığı göz önünde bulundurmayı unutma.
10 Yorumla
1 yılBu tamamen kişinin kendini hazır hissetmesiyle alakalı. Yaş sadece bir sayı, önemli olan doğru kişiyle, doğru zamanda karar vermek. Ben hazır hissediyorsam, neden olmasın?
10 Yorumla
1 yılolabilir ama bu devirde güvenilcek temiz düzgün insan yok
10 YorumlaAynı fikirdeyim zaten birini bu yaşta tanısam evlenmeye anca 2 seneye falan güvenebilirim. Go on kızım. Doğru yoldasın. Adam gibi adam bulursan doğru yol evlilik yoludur.
40 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılCanim bence 25-26 gibi daha uygun. Birileriyle tanış görüş ama acele etme. En az bir sene nişanlı kal.
20 Yorumla
1 yılAslında tam evlilik yaşındasın. Kimsenin ne dediğine bakma, gerçekten seni seven birisi çıkarsa evlen.
20 YorumlaDiyenlere bakma sen seni kıskanıyorlar kesin 23 yaşındasın yani tam zamanı bence annem 17 yaşında evlendi ben lise 2 ye giderken arkadaş 16 yaşinda evlendi ne anlatıyorsun sen
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,9b cevap paylaştı. Yaşınız tam evlilik yaşı
Siz o çevrenizdeki insanlara bi bakın onlar kaç yaşında evlenmişler ?
Hayatınıza hickimseyi karıştırmayın
Bu en büyük kuraldır00 Yorumla
1 yılBen anlamiyom bu kafayi kocalarda kapida seni bekliyodu? Evlilik yoldan gecenle yapilan bisi degil !
03 Yorumla- 1 yıl
Ben demedim kocalar beni kapıda bekliyo diye
- 1 yıl
Demedin ama evet desek napcan?
- 1 yıl
Hemen evlen desen napcan
1 yılErken sayılır 23 yaş. Kadın için 25 veya 27 daha iyi.
30 Yorumla
1 yılSen kendini hazır hissediyorsan yaşın küçük değildir
30 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılhayır çok güzel bir yaş hatta geç bile bir yaş mesela 20de evlenmek daha iyi olabilirdi. neden hayat eşimle hayatı paylaşmak için yıllarca bekleyeyim ki? bir an evvel kavuşmak en iyisi. tabi ki o kişiyle karşılaştıysan..
10 Yorumla
1 yılAslında normal yani ne bekliyorlar ki 30 mı olmalı. Zaten birini buldun tanıştın nişan yaptın düğün yaptın diyene kadar 2 sene geçer
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 3,1b cevap paylaştı.
1 yılÖnemli olan gerçekten anlaşacağın güvendiğin biri olması genç olmak daha iyidir beraber yeni yerler görmek gezmek eğlenmek daha kolay oluyor
10 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 774 cevap paylaştı.
1 yıl18 den sonra her yaş uygun senin ki en uygunu hatta
20 Yorumla Aile & Toplum konusunda 1b cevap paylaştı. Hayır evlenmek için yaşın normal yaşın ilerlerse kriterin artar kimseyi kolay kolay Beğenmezsin
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 686 cevap paylaştı.
1 yıloOoO nambır nambır gibi olmuş soru 😂
Memleket senin evlenme derdine düşmüş 😂
02 Yorumla- 1 yıl
- 1 yıl
Evet hangi birine cevap vericem
- Aile & Toplum konusunda 390 cevap paylaştı.
1 yılKafa dengi anlaştığın birisini bulursan evlen birlikte birşeyler yapabileceğin vakit geçireceğin kişi olsun ama yoksa o evlilik zehir olur
00 Yorumla
1 yılKendini hazır hisseden her kesim evlenebilir bunu kimse ilgilendirmez geç evlenenleride gördük hep boşanıyorlar
00 Yorumla
1 yılAmacın evlilik değil cinsellik olsun. Ondan sonra sevgililik. En son evlilik. Direk evlilik düşünürsen kaçarlar senden
03 Yorumla- 1 yıl
Nasıl bir saçmalık bu ya !
- 1 yıl
@Mavilibayanyy Soru soruyorsun. Cevap veriyorum. Sonra da saçmalık diyorsun. O zaman sorma. Ne halin varsa gör ne diyeyim. Bu kafayla işin zor
- 1 yıl
Soruyu ben sormadım 😅
1 yılHemen çocuk sahibi olmak yerine bir süre tadını çıkarın hazır olunca çocuk yapın. Özellikle iş hayatı ve kişisel gelişim
00 Yorumla
1 yılErken veya geç bu herkes için farklılık gösterir. Hayatınla ilgili bu kadar önemli bir meseleyi burdakilerin düşüncesine bırakmamak gerekir.
00 YorumlaNiye birilerine göre karar veriyorsun, içinden gelen bir istek sonuçta
Hayır yani erken desek ne diyeceksin, ve niye erken olsun
Evlen00 Yorumla
1 yıl30 yaşından sonra evlenenler neden evleniyor anlamıyorum erken evlenmek kötü değil normal olan o
00 Yorumla
1 yılPeki evlenmek için karşıdaki kişi için uygun birisi misin?
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılevde kalmış 30 luk ablalar bunu dikte ediyor sizlere. ben kaldım sende kalıcan 😝 düzgün birini buldun mu ruunn... bunlara kalırsan 30 larda evde kedi sever cafeler de publarda ava çıkarsın...
22 Yorumla- 1 yıl
Türkiyede cafe pub kültürü mü var :D fazla film izliyorsunuz.
Cevap sahibi1 yılFazla evde takılıyorsun demek ki.
1 yılValla aynı bende öyle. cinsellik yaşamadım koskoca mega kentte
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,7b cevap paylaştı.
1 yılOff bana da haftaya görücü gelecekmiş evden kacicam aha ha vereyim sana
10 Yorumla
1 yıl22-26 aralığı en iyi evlenme yaşı kadınlar için.
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 695 cevap paylaştı. Evlilik saçmalık bence, kendi hayatını kurmaya çalış
10 Yorumla
1 yılKendisini eşine saklayan insanlara denk gelince umut var oluyorum.
20 YorumlaAile & Toplum konusunda 5,1b cevap paylaştı. Bu işler kısmet yaşla alakalı değil bence. Zaten evlencem deyince bir gün içinde olmuyor ki
10 YorumlaBi dur işini kur para biriktir kolay mı 23 yaşında evlenmek 🤯
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 6,6b cevap paylaştı.
1 yılBu kadar yorum ne çıldırıcam çok fazla nasıl okucam hepsini skdksksk
:D 😍
00 Yorumla Herkes evlenmek istiyomuş meğer bu bekarlık sultanlıktır diyenler kimlerr
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 944 cevap paylaştı.
1 yılPsikolojik olarak kendini hazır hissediyorsan erken sayılmaz hatta güzel bir yaş
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılCok guzel dusunceler bunlar. Bence sevdigin biri varsa ve ekonomininiz uygunsa birde tabi evlilige hazirsaniz olabilir.. Universite okumus muydun
00 Yorumla
1 yılErken knk ya ev eş çocuk sorumluluk hepsi bekle biraz daha
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 426 cevap paylaştı.
1 yılEğer evleneceğin kişiyi bulduysan ailen de destekliyorsa evlen. Erken de değil geç de değil.
00 Yorumla
1 yılKişiye bağlı. O olgunluğu ve sorumluluğu kazanmışsan tam zamanı.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1b cevap paylaştı.
1 yılKendini evlenecek kadar olgun hissediyorsan evlenebilirsin...
00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 404 cevap paylaştı.
1 yılBir soruyla iki xper olmuşsun tebrikler :D
ideal yaş, evlen ama çocuk yapma
00 Yorumla
1 yılDoğru diyolar bu arada evlenmen için erken, fakat elbette senin tercihin
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,6b cevap paylaştı.
1 yıl23 yaş daha gençsin demektir biraz daha bekle. 30 yaşına kadar bekle.
00 Yorumla
1 yılYasin kucuk degil evlenmek icin guvendigin birisi varsa evlenebilirsin
10 Yorumla- Devamını Gör (174)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım