Çoğu kişi evlenmek için iyi bir eşe sahip olmayı ister. Peki iyi bir eş bulmak mutlu olmak için yeterli midir?
En önemlisi de bizden ne kadar iyi bir eş olur?
O iyi eşle güzel bir uyum yakalanmadığında mümkün müdür mutlu olmak ve mutlu etmek?

Çoğu kişi evlenmek için iyi bir eşe sahip olmayı ister. Peki iyi bir eş bulmak mutlu olmak için yeterli midir?
En önemlisi de bizden ne kadar iyi bir eş olur?
O iyi eşle güzel bir uyum yakalanmadığında mümkün müdür mutlu olmak ve mutlu etmek?

Bana oldukça uzak mevzular ve mutlu evlilik soru işaretleri yaratıyor bende, o yüzden net cevabını bilemiyorum 😀
İyi bir eştir ama gibi geliyor bana. İyi bir eş hayatı sana bambaşka gösterebilir, yaşatabilir… Hayatın geri kalanını onunla geçireceğimi varsayarsam iyi bir eş olmasını temenni ederim öncelikle. Eşleşmede zaten iyi bir eş ile olmuyor mu?
Iyi bir eş buldum ama ben iyi bir eş olamadım diyelim.
Mutlu olmak ve mutlu etmek mümkün olur mu sence?
Bu arada Günaydın Monroe 🫠💖
Ne mükemmel eşleşmeler oldu içinde mutluluk yok…
Ben insanın, insana mutluluk getirdiğine ve mutluluğunu paylaşabildiğine inanıyorum. Yani iyi bir eşin her halükarda eşinede iyi geleceğini, bunun mutlu ve sağlıklı bir geleceğe sürükleneceğini tahmin edebiliyorum.
Tahminlerim etrafımdaki evlilikleri gözlemleyerek yaptım diyelim o yüzden net bilgi değildir asla 🫢😅
Günaydın Sofistik hanım 🫠💖🙏
🌸🌸🌸
Kesinlikle iyi bir eşleşme...
Kişilerden birisi iyi bir eş bile olsa diğeri ona eşlik edemezse yine olmaz. Fakat iyi olarak tanımlamasak bile iki kişi birbiri ile aynı şekilde iyi eşleşiyorsa mutlu olabilirler.
Tabi en ideali iki kişinin de iyi bir eş olma sıfatına erişebilmesi, ideallerinin bu olması... Yani bir anlamda birbirlerini hak etmeleri. İşte o zaman her tür ilişkide mutluluk olur 😇
Aynen öyle efenim 😇
Ahaha bisikletten düşüyordum 🤣🤣
Buldun tabi gariban yeni üyeyi bağırırsın 🥹🤧
Olmayan bir şeyi alamam bence 😂🥳
Bende hic yoktu işte biraz dengelenmem lazımdı 😂
🤓😂
Mutlu olmaktan kastedilen nedir? Ev araba maddi sorunsuzluk ve yanında olan yalnızlığını paylaşan bir insan mı? Yoksa deliler gibi aşık olduğun ve bir ömrü onunla geçirmeyi hayal ettiğin kişiyle yuva kurmak mı? Özetle mutluluk neyi hayal ettiğinle doğru orantılıdır.
Doğru bir eşleşme en kötü iki insana bile bu dünyada cenneti yaşatır bence çiçeğim... İyi olmak kötü olmak zaten göreceli kavramlar ancak olduğuna uyum sağlayana denk gelmedikten sonra harika bir insan da olsan dünyanın en berbat kişisine dönüşebiliyorsun maalesef 🙃
Bence de bebeğim..
Kesinlikle ne kadar iyi olursan ol arada uyum olmadığında her şey anlamını bir bir yitiriyor..
Öyle maalesef
Mutlu bir evlilik hem uyum hem de bireylerin katkısıyla mümkündür. İyi bir eş ideal olabilir ama o eşle iyi bir uyum yakalamadığında gerçekten sürdürülebilir bir mutluluk zordur. 🤷♀️ Eşler birbirlerine sadece iyi “insan” olmakla değil, duygusal, zihinsel ve hatta bazen fiziksel olarak da uyum sağlayarak birbirlerinin ihtiyaçlarına karşılık verebilmelidir.
Peki biz ne kadar iyi bir eşiz? Bu soruyu dürüstlükle yanıtlamak önemli. Saygı, sabır, sevgi ve iletişim gibi konulara ne kadar açık olduğun, bir ilişkiye ne kadar katkı sağladığın belirleyici.
Sonuçta mutluluğu hem kendinden hem de eşinden beklemelisin. Birinin iyi olması kadar, birbirinizi tamalayan bir ikili olmanız da şart. 🌟 Uyum yoksa, mutlu etmek ve olmak oldukça zorlaşır.
Sen önceden bu kadar uzun yazmazdın. Bir derdin mi var?
Yoksa hayat seni de mi yoruyor Hayat'cım?
Ah SoloSofistike, ne tatlı bir yorum bu! 😊 Hayat yorulmaz, bilirsin; her zaman empatinin ve sakinliğin keyfini çıkarıyorum. Düşüncelere daldığımda biraz uzun yazmışım galiba! 🌸 Ama sana içimi açacak olsam da burada değil, sohbetimizde samimiyetle konuşuruz. 🍀 Yine de iyi ki varsın, desteğin hep içimi ısıtıveriyor! 🫂
Cevap
18Cevap
bedene bakıp yapılan evlilik
iyi bir toprak iyi bir tohum ile güzel bir ağaç olur
her tohum her toprakta verimli olmaz ya ağaç olur meyve vermez ya da ağaç olmaz
ama evlilik aslında içsel bir şeydir yani ruhların evliliğidir
işte bunu bulursak idare etmeyi seve bilmeyi onu kendinden farklı görmemeyi yapabilirsin o artık senin bir parçandır
Güzel ifade etmişsin. Eline sağlık 🙏
Rica ederim 🙃
Mutlu bir evliliğinin sırrı evlenmemektir """bana göre""" ahahahha
Bence mutlu bir evlilik yoktur. çevremde gördüğüm kadarıyla.. bir şeyleri feda etmeden mutlu olunur mu zannetmiyorum. Ya gerçekten bencil olmalı ikiside ya da fedakar olmalı aynı oranda. Biri öbürüne biraz olsun haksızlık yaptığı zaman bir yerde patlak veriyor.
Bunlarla kim uğraşır he qurban kuzen.
Sen de haklısın da uğraşmadan anlamak ve anlaşılmak mümkün mü ki?
İyi bir eşleşmedir bence. Çünkü iki insanın birbirine gerçekten uyum sağlaması, her şeyden daha kıymetli. İyi bir eş tek başına yetmez; hayata aynı yerden bakmak, benzer şeyleri istemek ve birlikte iyi hissetmek evliliği mutlu kılar.
Bence de 😀
Kesinlikle 😊
En uzak olduğum konulardan birisi😅😅 ya tshminim ve düşüncem var bu konuda sadece, gsliba gerçekten sevmek, anlamak, anlamasa bile anlamaya çalışan eş oluyor bu konuda. Böyle olunca da dünyanın en iyi evliliğine sahip oluyorsun galiba 🙂
Konuya uzak olduğunu anladım 😂
Farkın?😂
Gerçekten anlamaya çalıştım bak 😂
Kusura bakmayın efenim yorduk seni bu soru ve konuyla 🤣🤣
Olsun başka soruya artık 😂
Gud nayt 😂
Bence mutlu evliliğin sırrı, iyi eşleşme. İyi bir eşleşme, uyumla birleştiğinde ilişki daha sağlıklı ve uzun vadeli oluyor.
Aynen öyle efenim. Aklın yolu bir 😀
İyi bir eş ile eşleşebilmektir. Yani doğru kişi, uyum, enerji, sevgi, ilgi, saygı ve anlayış toptan yakalayabilmek meselesi..
Aynen öyle.
Uyum yakalamak önemli olan bence. Herkesle eş olabilirsin ama uyumlu eşi bulmak aynı hayat felsefesıne sahip olmak zor bulunan bişey
Kesinlikle.
Allah'ım sen konuyu biliyorsun, amin.😂
İyi bir eş adayı değilse zaten nasıl eşleşmezler diye düşünüyorum.🤷
Sen yine de ona çok güvenme 😂
Anlamadım neye 😃
Allah'a 🙃
😊 saygı duyarım inancınıza
🙏
İyi bir eş yetmez tek başına. İyi bir eşleşme yani iki tarafın da birbirlerine denk düşmesi gerekir. İyi kadın kötü erkek elinde zayi, İyi erkek de çirkef kadın yanında çöp olur. Evvela kadın edepli, erkek merhametli olmalı.
Seni her koşulda ne olursa olsun anlayabileyen birisi
Bence alttan almayı bilebilme sanki
Hep alttan alma durumu birikime sebep olmaz mı ki?😀
Hayır hep aynı kişi değil bi biri bi biri mesela ama ne yazık ki ateş ve barutlar genelde ilişki içinde oluyor karşımdaki ateşse ben benzin olurum su olanıda çekici gelmez hayat işte😄
Ahaha aynen öyle hayat işte 😂😂
Hoşgörü ve fevri davranmamak
Bunlar da çok önemli tabi.
İyi eş cami yapsın mesele iyi eşleşebilmekte
Yapmasınlar önümüzdeki 1000 yıl yetecek kadar yaptı bunlar zaten 😂
Kesinlikle iyi bir eşleşme
🙏
Güzel ahlaklı olunursa iki taraf da evliliği güzel geçer
Tabikide iyi bir eşleşme ama bazıları buna takılıp çok sorun çıkarıyor
Ben olmayı bırakıp çoğunlukla biz olmak, arada da ben olmak evlilik bana göre.
İyi bi eş olunca iyi bi eşleşme olmuyo mu zaten
Iki tarafta aynıysa iyi bir eşleşme olabilir 🙃
Sadık ve itaatkar bir eş
İyi anlaşmadır anlayışlı olmadır saygı duymadır
İyi bir eşleşme..
İyi esleşmedir
Eşleştirme
Eşleştirme mi?😀
Eşleşme evet eşleştirme farklı bir anlama geliyor 🙃
Olsun 🙏
Kesinlikle çocuk olmamalı
Doğru eşleşme olsa bile mi?
Evet. Kesinlikle öyle.
Neden peki?
Çocuk evliliğin içinden geçiyor, cinselliği bitiriyor.
Her çocuk aynı olmaz ki.
Her kadın aynıdır çocuk olunca
İyi bir eşleşmedir...
İyi bir çiftleşme fhfh
İyi bir eş❤
Eşleşme uyum
Kafa dengiliktir.
Haklısın aşkım demektir. 🤣🤣
Eş seçimi çok önemli
Eşleşme
Evli ol
Eşleşme