Annemin bu tutumu hakkında yardıma ihtiyacım var?

Merhaba 18 yaşındayım liseden bu sene mezun oldum ve kız arkadaşımla neredeyse 1 senedir tanışıyoruz birbirimizi seviyoruz ben namazımı kılarım imanın zorunluluklarını yerine getiririm fakat son derece muhafazakar değilim annem çarşaflı dini bütün bir insan keza ablamda öyle babam da annemin sürekli söylemesiyle namaza başladı ailem böyle içimin rahat olması için kız arkadaşım olduğunu anneme anlattım o da güzel karşıladı aslında ona gönlümü eğlendirmek için değil bu kızla ciddi olduğumu söyledim kız arkadaşımı anlattım bu arada kız arkadaşımda açık ama dinden uzak birisi değil bazen beraber teheccüde kalkıyoruz 1 ay boyunca da 5 vakit kendisi namaz kılıyordu bir ara ona tekrardan başlamasını tavsiye etmiştim ama tekrar bırakmak istemediği için başlayabilirim inşallah dedi o kadar durum şu ki tahmin ettiğiniz gibi annem kapalı gelin istiyor ve bu konuda son derece ciddi sebebi ise şu evlilikte kadının günahlarından erkek de sorumluymuş yani bu yaşta bunları düşünmenin yanlış olduğunu biliyorum fakat kafam çok karışık ne yapmam gerektiğini bilmiyorum.

Annemin bu tutumu hakkında yardıma ihtiyacım var?