Ablam 15 senelik evli bende 1 yıllık evliyim.
Ablam ben bildim bileli borç ödüyor. Eniştem evliliği boyunca düzgün çalışmayan işe gidiyorum diyip gitmeyen bir adam oldu.
Şu an ablam 40 yaşında eniştem de 45 yaşında.
İkisi de tekstilde çalışıyorlardı. Ablam çok istikrarlı bir kadındır zor da olsa o işte çalışırı sesini çıkarmaz ama eniştem her girdiği işten bir sorunla ayrıldı en son tamamen iş bulamadı ve arabasıyla Tag yapmaya başladı. Son batışları da böyle oldu. Bir kere yakalandı arabası bağlandı , ceza aldı.. sonra cezayı ödediler sanırım ( pek bilgim yok ödememiş de olabilirler) arabasını çıkardı ve yine Tag yapmaya devam etti ve tabii ki yine yakalandı. Şu an bildiğim kadarıyla arabanın muayenesi geldi ama arabanın üstünde ceza olduğu için onu ödemeden muayaneyeden de geçiremiyor.
100.000 tl araba ceza borçları var, anneme 200.000 tl kadar bir borcu var, kardeşime 2 gram altın borcu var, çevresine bir akrabasına 7000 tl ablasına yeni almış 4000 tl , bir kişiye çeyrek , bir kişiye cumhuriyet altını borcu bulunmakta..
üstüne kendi kredileri ( arabanın hâlâ kredi var) esnek hesap borçları var, kredi kartı borçları da var.
şimdi eniştem normal taksicilik yapıyor ama bu işten de yakınıyor. Her gün eve gelip iki bira içmeden uyuyamıyor.. eşine param yok diyip borcuna içki alıp dolaba koyabiliyor.
eşinin ne anneler gününde ne evlilik yıl dönümünde hiçbir şey almamış.
ablam da bu duruma çok üzülmüştü. Sonrasında da küsmüşler konuşmamışlardı. Neyse barışmışlar falan bana da olan biteni anlattı. Bende gayet normal bir şekilde hem dinledim hem de bütün bunların eniştemin yüzünden olduğunu anlattım. fakat ablam giderken hiç yorum yapmadın bana dedi ve ben tabi ki bu yorum karşısında şok oldum. Nasıl bir yorum bekliyordun abla dedim. Her şekilde seninle sohbet ettim konuştum dedim.
bir ablamın sürekli şu lafına uyuz olmaya başladım “ kimse benim ne yaşadığımı bilmiyor” yani kimse zaten bilmek zorunda değil ki..
evlerine 80-90 bin aylık kazanç giriyor ve borçlardan ötürü yetmiyorsa bunun sorumlusu biz miyiz sanki.
ne yapsın bu insanlar seni anlamak adına borç mu üretsinler..
benim annemin de borçları var eve giren maaşı 23-24 bin civarı bu kadın da hiçbir şeyini ödemeyemiyor ama hiçbir zaman bu lafları etmiyor.
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer