Arkadaşlar arasında saygı neden kaybedilir?

Benim için arkadaşlıkta önemli bir kriterdir bu. Samimiyet saygısızlığı değil saygıyı beraberinde getirmeli. Azıcık samimi olunca saygısızlaşmaya başlayan insanla arkadaşlık bağımı bitiririm. Çevremde çok değil az ama öz arkadaşım olmasını tercih ederim. Lise arkadaşlarımla buluşacaktık bir kere, ben bir şey unuttum ve eve geri döndüm, otobüsün gelmesine de daha vardı, otobüs durağı da evin önünde. Arkadaşım mesajla telefonda bir ton laf söyledi. Şimdi net hatırlamıyorum ama bir şey unutup eve nasıl geri dönermişim, onları orada bekletecek miymişim? Diğer arkadaşımın hatrı için gittim buluşmaya ama o saygısızlaşmaya başlayan kişiyle de artık görüşmüyorum. Işyerinde de şaka yollu bana laf sokmaya çalışan birisi vardı. Bence o da kendini değersiz hisseden birisi ve çevresinde kendisinden daha iyi gördüğü birini değersizleştirmeye çalışarak kendini değerli hissetmeye çalışan birisi.. Kimsenin bozuk psikolojisini düzeltmek zorunda olmadığım için onunla da muhabbeti kestim. Ortak arkadaşlarımız da kiminle daha çok konuşmak isterse istesin, aidiyet duygumun eksik olduğu insanlarla olmaktansa yalnız olmayı tercih ederim. Bir noktadan sonra insanların saçmalıklarına ayıracak zamanı olmuyor insanın... Siz ne düşünüyorsunuz?

Arkadaşlar arasında saygı neden kaybedilir?