Kaç yıllık eşim. var ama ev işlerinde hiç yardimci olmuyor. ne yapmaliyim?

Çocuktan beter. A. kolü var s.. garasi var bağımlı gıda varmış onuda sonradan öğrendim o. t içiyor. var masaya geçer sabahtan akşama kadar esrar içki sigara içer. . ise gider gelir. 16 gün çalışıyor. İşçi. Vardiyalı çalışıyor. bende çalışıyorum. Öğlenciyim. Badanayi ben yaptım yıllarca ilk defa geçen sene o yaptı tam bir sene sürdü. Para biriktiriyorum laminantalari değiştiir diye aylardır bekletiyor çocuk gibi. Yani terk derdi sanırım psikolik şiddet. Daha önce ayrıldık bir kaç ay annemin evine gittim orada barıştık ama aldatmisi beni komşumla es.. cortlarla Beş yıl sonra öğrendik sonra soğudum. Hala evliliği yurtmeye cakisyorum ama bittim.. bende insanım. Emek verdim heerseyi yaptım yaranamiyorum cinselligi kestim cunki isteğim kalmadı. Başkasına aşık oldum cunki. Ama yinede yaklaşmiyorum içimde kaldı. Onca yıl gel böyle bir adama sadakat besle sonu ihanet oldu. Üstüne sorumsuz. Evdeki tüm işler bana bakıyor. Kaç kez kavgalarimiz oldu bugün bana canım istemiyor yapmicam dedi. Düşünün tüm laminat işini Ocak bağlama işini lamba takma işini falan benim yapmamı bekliyor artık gırtlağına kadar boğuldum

Kaç yıllık eşim. var ama ev işlerinde hiç yardimci olmuyor. ne yapmaliyim?