Evlenme teklifine ailesi ve arkadaşlarını davet etmesi normal mi?

Onu en başından uyarmıştım ben organizasyon sevmem kalabalık sevmem rastgele bi kaldırımda otururken bile yüzüğü versen sevinçle karşılarım çok mutlu olurum ama organizasyon yaparsan hem önceden anlarım sürprizi hem de tanıdığım insanlar olursa ben gerilirim çekinirim anı yaşayamam dedim bakın buraya kadar hiç suçum yok huyum bu ve hoşlanıp hoşlanmadığım şeyler bunlar neyse zaten teklif yapacağını bana belli etti bütün heyecanım öldü yüzüğü aldığını bile söyledi daha doğrusu her şey karşıma çıktı neyse dünden önce de bana teklifi yapacağın zaman lütfen nişan düğün var falan de ki giyineyim dedim o da kıyamıyorum sana gününü söylicem dedi söyleme sakın dedim söyledi ve mangala gideceğimiz gün olduğunu öğrendim yani mangal kombinimle teklif edecekmiş neyse sonra detayları verdi kız kardeşimi çağırmış kendi her yere soktupu ablasını çağırmış benim tanımadığım arkadaşlarını ve onların eşlerini çağırmış bi de diyo ki onlara bildiğini söyleme gerçekten hiç keyfim yok resmen sürpriz yapılan ben değilmişim gibi insanlara rol yapıcam oyun oynicam o gün bu akşam plani iptal ediyorum başka zaman sürprizli yapmıcam dedi ben de az önce net olarak iptal mi dedim o da evet dedi ama yalan söylüyor gizlice kardeşime yazmış geliyorsun dimi demiş ben de dayanamadım patladım sana nelerden hoşlanmadığımı söylemiştim iyi ki iptal ettin aile bireyleri falan olsun istemezdim zaten dedim bana diyo ki onlar organize etmek için geleceklerleri ve anımızı ölümsüzleştireceklerdi kötü biri değilim çok da hassasım ama hayatımın en özel gününe düğüne gider gibi haberli planlı gitmek istemiyorum üstelik oradaki herkes beni bilmiyorum sanacak kız kardeşimin de bana söylediğini bilmiyo kıza seni ablamlar 2 de alacaklar biz ablanla 7 de çıkıcaz demiş kardeşim koca insanlarla 5-6 saat yalnız kalacak

Evlenme teklifine ailesi ve arkadaşlarını davet etmesi normal mi?