Dindar olmakla Allah inancına sahip olmakla yanlış mı yapıyoruz?

Benim gözlemim başarılı çoğu kişi ya inançsız ya da alkol yani haram şeyler tüketen insanlar. Hatta başarılı olana kadar dindar bildiğim tanıdığım bile alkol kullanmış parayı kariyeri bulunca öncesinde iddia oynayıp yemiş. çok ilginç anasını satayım. Böyle bişi olabilir mi ya Allah bunların haram yola sapacağıni bilmiyor mu da her şeyi nasip ediyor. Tamam emek olabilir ama aynı Allah emek versede bı çok kişinin düzgün hayat yaşamasını nasip etmiyor. Veya o haram tüketenlerin bulunduğu konuma kariyere ulaşmak için emek vermek isteyip de emek vermesini bile nasip etmiyor işte psikolojik sorunlar yaşatıyor yalnız bırakıyor. Allah haram yiyenlerin yanında resman. Alkol kullanipta hayatı aman aman çok kötü kimse görmedim ben alkol kullandığımi düşününce bile carpiliyorum. Ama adamlar dışardan bakınca dindar biride der onun için emek vermiş diye ulan emek verebilmeyi bile nasip etmiyor bazen Allah. Anlamıyorum neden böyle. Kim paraya iyi kariyere ulaşmışsa en Dündari da haram yemiş içmiştir Garanti. Yazıklar olsun benim vicdanıma vicdanlı olmama
Dindar olmakla Allah inancına sahip olmakla yanlış mı yapıyoruz?