Boşanamazsın boşanmaya kalkarsan ruhuna fatiha okuruz ağırlığınca altın takarlar ama hiçbiri senin değil kocan kuzenleriyle ilişki yaşayabilir amca kızıyla falan bildiğin sevişebilir evine sürekli misafir gelir sürekli hizmet edersin kuma da gelebilir doğunun 21. yüzyılı yoktur onlar hep böyle yaşar
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Aile & Toplum konusunda 2,7b cevap paylaştı. Aşirete gelin gitmek, dışarıdan bakıldığında gelenekle yoğrulmuş bir hayat gibi görünse de içinde ciddi sorumluluklar, baskılar ve denge oyunları barındırır. Öncelikle o yapının kuralları, yazılı olmasa da çok keskindir; saygı, hiyerarşi ve itaat beklentisi güçlüdür. Gelin sadece evlendiği kişiye değil, ailenin tamamına karşı sorumlu hisseder. Bazı aşiretlerde kadınların hareket alanı sınırlı olabilir, kendi kararlarını almakta zorlanabilir. Herkesin gözü üzerindedir; nasıl giyindiği, nasıl konuştuğu, nasıl davrandığı bile tartışma konusu olabilir. Aşk varsa, saygı varsa aşiret yapısında da mutlu olunabilir ama birey olmanın sesi bazen orada biraz kısılır. En büyük zorluk da bu olur.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılDoğu tarafları kalabalık ailedirler kültür dil yaşam tarzı farklılıkları olabilir baskı altında kalabilir kendi kararlarını kendin alamayabilirsin çoğunlukla aşirete uymak zorunda kalabilirsin aşiret genelde kavgada işe yarar kadına kıza pek değer verilmez adam kendisi boşanmak yok demiş boşanmak istesen boşanamazsın sen batı taraflarındansın sanırım eşine ve ailesine uyum sağlamakta zorlanabilirsin tabiki her insanın iyisi kötüsü vardır doğulu arkadaşlarım var bazılarını severim sıcakkanlı misafirperverdir bazılarını sevmem soğukkanlı ikiyüzlüdür nerde çokluk orada sıkıntı eşin Diyarbakır'da mı doğup büyüdü yoksa batıda mı
00 Yorumla
- Aile & Toplum konusunda 2,3b cevap paylaştı.
1 yılYani daha en baştan böyle şeyler diyorsa sana emin ol boş kafa biridir. Yeni trend var bilirsin. Aşiret boy paket. Aşiret çocuğu olmakla övünmek, yüceltmek vs vs. Öyle boşanamazsınlar, yumuşak yüzümü gösteriyorumlar.. hepsi fasa fiso.
Aşiretin büyük ailelerindense eğer zorlukları olur. Bunlar da çok fazla misafir ağırlamak, sürekli git gellerin olması. Eğer böyle şeyleri seven biri değilsen uzak durmanı tavsiye ederim14 Yorumla
Soran1 yılBüyük aileleri seviyorum. ☺️ Çocuk da sevebilecegim biri gibi daha yeni tanıştık bakalım. Prenses erkeklerden gına geldi
- 1 yıl
Maço erkek de iyi bir şey değil yalnız. Her şeyin ortası iyidir. Tanımaya odaklanman daha iyi olur 😇
Soran1 yılAşırı tutucu biri değil, bazı düşünceleri çok hoşuma gitti. İşinde gücünde birisi. Aşırı ince ruhlu gibi ama tabi ilk horusme bu iyice bakmak gerek
- 1 yıl
Dokunma yaşasın görsün herkes. Belki sever hayato
Yapay Zeka Cevapladı
Aşirete gelin gitmek, kişisel özgürlüğün ve bireysel kararların sınırlanabileceği bir durum olabilir. Her ailenin ve aşiretin kendi değerleri ve gelenekleri vardır, bu yüzden çevrene ve ailenin beklentilerine hazır olmalısın. Çocuğunun geleceği, sosyal yaşamın ve kendi kariyer planların gibi konularda esnek olmayabilirler. “Bizde boşanmak yok” demeleri, kendi iç disiplini ve gelenekleri gereği olabilir. 🏡 Eşinle açık ve samimi bir iletişim kurmanı ve bu konular hakkında önceden konuşmanı öneririm. 🌷 Böylece, her iki taraf için de anlaşılır ve rahat bir yaşam kurmanız mümkün olabilir.💕 Unutma, uyum ve anlayış her kapıyı açabilir!✨
10 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
67Cevap
1 yılÇok şey duyacaksın
Hizmetçilik yaptırırlar sana , boşanamazsın , şiddet görürsün falan derler ama ben aşiret kızıyım. Yanı evet biz de boşanma kolay kolay olmaz ama illa boşanmak istersen de zorla tutacak halimiz yok. Hizmetçilik de yapmazsın belki kayinvaliden seni çağırır bayram temizliğine falan gitmezsin o kadar. Şiddet de kişiden kişiye göre değişiyor. Eğer şiddete eğilimi olan biriyle evlenirsen şiddet gorursun normal kültürlü bir insanla evlenirsen görmezsin. Genelde dışarı çıkmaya kisitlanmazsin , evin ihtiyaçlarını erkek giderir istersen çalışırsın veya çalışmazsın sana kalmış. Ama aşiret hayatı bence çok eğlenceli her hafta bir dugun Nisan çıkıyor süslen git. Öyle aman aman bir zorluğu yok. Bizim de gelinlerimiz var. Herkes kendi evinde kimse bizim hayatımıza karışmaz biz kimseye karismayiz. Geçti artık o gelinin köle muamelesi gördüğü devir.
216 Yorumla- 1 yıl
- 1 yıl
Çok toz pembe anlatmışşin. Aşiretlerde anlaşamayinca boşanmak kolay değil kadını ve ailesini rahat bırakmazlar. Kadın tekrar hayat kuramaz başkasiyla sevgili olup evlenemez. Çocuklarini alip başka yere taşınamaz. Evli de olsa boşanmıs da olsa her türlü işte çalısamaz, her istediği kıyafeti giyemez. Her istediği ile arkadaşlık kuramaz. Töre diye de bişey var yani. Kiz çocuklarina miras vermezler. Dul kalan kadina miras vermezler. Dayak da atar yani. Öyle horozlanamazsin aşiretin kürdolarina.
- 1 yıl
Doğru kesinlikle bende aşiret kiziyken gelini oldum
- 1 yıl
@Bettterböcek sen de fazla dizi izlemişsin. Hakkarinin tam ortasından dayım boşanmış bir kadınla evlendi tam bir aşiret kızı üstelik de dayım da eşini boşamıştı. Siz sosyal medya algısına kapılmışsınız. Ha takıntılı olan var mı evet var. İstanbul'da Ankara'da batıda vs vs nasıl varsa bizde de var ama sizin sandığınız gibi bizde gelenek falan değil. Benim teyzem boşandı , amcamın kızı boşandı , dayım boşandı. Hepsi normal bosanmalardi. Şimdi de bunların hepsi başkalarıyla evli
- 1 yıl
ulan suriyelimiyiz aşiret kelimesi nedir :) mülteci dolmuş ülke arapmısınız
- 1 yıl
Uydurma aşiret boşanmasi batidaki gibi medeni olmuyor. Hele de birakacak çocukları gitsinler kadinin memleketine öyle mi? Rahat birakacak başkasiyla sevgili olacak öyle mi?
Ben de kürdüm batida doğup büyüdüm ama bilirim onlarin çoğunu. Hiç bahsettiğin gibi medeni değiller evlilik konusunda - 1 yıl
@Bettterböcek senin aşiretin kötü o zaman. Biz de 3 4 çocukla boşanan varsa genelde adam evden çıkar ve kadına otur çocuklarının başına der kadın da kabul eder yani 3 4 çocukla nereye gidecek. Komşumuz boşandı 4 çocuğu var. En küçüğü 1 yaşında. Sadece en küçüğü alıp ailesinin evine taşındı yani. Abartmayın
- 1 yıl
Bak sen de diyorsun kadinin başka şehre taşinma, çocuklari alip gitme, yeni sevgili bulma yeni evlilik yapmasindan bahsedemiyorsun bile. Sıkı mi?
- 1 yıl
@Bettterböcek ben sana 2 tane örnek verdim. Bir tanesi kendi isteğiyle 1 yaşında ki oğlunu alıp ailesinin evine döndü diğer çocuklarını bırakıp. Oburu de evinde kaldı tercih bu. Bizim çevremiz de öyle bahsettiğiniz gibi manyak insan yok senin aşiretinde varsa senin aşiretin kötüdür yani. Okumuş kaliteli aşiretler var. Bizimkisi öyle
- 1 yıl
Yaa komik olma okumuş kaliteli aşiret ne yaa? 😂 o kadin neden çocuklarini birakti acaba? Diğer boşananlar nereye gitti adamin dibindeki baba evine mi Türkiyenin öbur ucundaki memleketine mi? Kürtleri savunacam diye vebale girme, saf kiz çok burada
- 10 ay
Siz hangi asirettensiniz sizin ailenize gelin gelicem galiba ahahahahah
- 10 ay
@Siyahkedilikadin aşiret gelini mi olmak istiyon
- 10 ay
@Zevkli__Temaslar Aşiret gelini derken , kilolarca altin takilan, hizmetçili bir gelin olmak istiyorum. Diyor :))
Tahmin ediyorum da tam olarak şöyle bir şeydir bence o ev içinde yaşarsın fakat ruhun ölmüş bir şekilde, ruhun sen yaşlanana kadar çoktan ölmüş olur. Eşinin davranışları, ailesinin davranışları ve bir şey dersen şiddet bile görebilirsin zaten kendi de demiş 'bizde boşanmak yoktur' burada şöyle demek istiyor ben sana her şeyi yapabilirim ama senin boşanma hakkın yok benim sana yapacağım her şeye susacaksın demek istiyor. Aşirete gelin olmak=köleliğe adım atmak.
24 Yorumla- 1 yıl
kesinlikle
- 1 yıl
Mesela ailem kürt değil ama doğup büyüdükleri yer Doğu. Kürtlerle yaşadılar ve namus temizliği adı altında karısını aldatsa bile sırf boşanmak istediği için öldürüyor karısını. Çünkü o erkek o her şeyi yapabilir ama kadın yapamaz. Aşiretler zaten bu işin masterını yapıyor. Her aşiret herkes bir değil elbette ama geneli böyle. Aşiretten normal erkek arkadaşım vardı o bile bunları anlatıyordu bana.
Şu an sana karşı yumuşak davranıyorsa köprüyü geçene kadar lafının hakkını veriyordur. Aşiret kültürü öyle özenilecek veya heves edilecek bir yaşam tarzı değil, onu biliyorum. Feodal rejimin günümüze kalan kalıntılarını temsil ediyorlar. Aşiretlerde yaşam tarzını çerçeveleyen çok sıkı kurallar vardır ve bunları ihlal etmek bazen kişinin hayatına mâl olabilir. Sana tavsiyem iyi düşün derim..
10 Yorumla
1 yılHayalimdeki evlilik diyebilirim 🤭 Tabiki her evlilikte olduğu gibi aşirete gelin gittiğin bir evlilikte de zorluklar peşini bırakmayacak.
1) Kocan sen ondan boşanamayacağın için seni aldatabilir, sana şiddet uygulayabilir, sana baskı uygulayabilir, zorla cinsel ilişki isteyebilir
2) Misafirlerin ve akrabaların çok olacak o yüzden sürekli yemek yapmak, evi temizlemek, bulaşık yıkamak ve misafir ağırlamak zorundasın.
3) Aile bağları Kürtlerde genellikle önemli olduğu için kocanın bir akrabası ile kötü anlaştığında hiçbir şey yapamayacaksın.
4) Kız çocuğun olduğu zaman erkek doğurmadığın için sana psikolojik şiddet uygulayabilirler ve kızın eğer kürtlerin yani kocanın geninden alırsa onun kılları ile uğraşmak durumundasın. Ve eğer doğu tarafı hariç bir yere seyahat eder ya da taşınırsanız kızın zorbalanabilir125 Yorumla- 1 yıl
Çok tuhaf iyi davranan değilde kötü davranan erkeği istiyorum diyor resmen. Aslinda biraz Türk kızınin özeti gibide neyse demeyelim yine
- 1 yıl
Yani
Herkes değil ama iyi davranan kibar olan sadık olan değilde kötü davranan kaba olanı ( keko tarzı yani ) istedikleri için şasirmadim onun yorumuna normal geliyor artik - 1 yıl
İlginç olan ne
- 1 yıl
Toplumda olanlar bu değil mi neye şaşıriyorsunuz
- 1 yıl
Aslında sende bunu istiyorsan sasirmamalisin
- 1 yıl
Bak bende buna şaşırırım hahaha
- 1 yıl
Eminim hiç hayatında öyle erkek olmamıştır 😄
- 1 yıl
Evet doğru olabilir belkide sağlıklı düşünceye sahip biri gidip bile bile lades yapmaz ama akıl yok galiba bazı dişilerde
- 1 yıl
Aynen öyle. O yüzden hep kendine saygısı olan bir kadını istiyorum dedikleriyle yaptıkları celişmeyen. Akıllı bir kız. Ama nasıl bulabilirim nasıl karsilasicam bilmiyorum
- 1 yıl
Gerçekten soruyorum akıllı olgun birini bulmak için ne yapmam lazım
- 1 yıl
Ne fikri ne konuda.
- 1 yıl
Bi anda diyince hızlı olmaz öyle
- 1 yıl
Bence ironi yapmış bu arkadaşımız.
- 1 yıl
İroniye benzemiyor çünkü sizde kötü davrananı sevdiğiniz için şaşırmamak lazım
- 1 yıl
@merakli_kofteci2 Tanımadığın insanları genellemek hobin galiba.
- 1 yıl
Genelleme yapmadanda bir şey hakkında konuşamayız
- 1 yıl
Herkes dememişim zaten😉
Hobimmiş 😄 olsa olsa fobim olur hahaha
1 yılAşirette şu olay var genel olarak halasının veyada teyzesinin kızlarıyla evleniyorlar. ınstagramda reals videosu izlemiştim videonun içeriği şuydu"ciddi ilişkin vardır tam evlenmeye niyetlendin oğlan aşiret ". diye. yorumları okudum bir çok kız 3 yıllık ilişkim çöp oldu 5 yıllık ilişkim çöp oldu diye yazmışlar. başta ciddi gibi görünürler sonra gelenekleri gereği hala kızı teyze kızıyla evlenirler.
10 Yorumla
1 yılsuriyeli ile evlenmek gibi :) türk türk ile evlensin ilerde çocuklarınız kimlik sorunu yaşamaz kalite farkı alt tür ile evlenmem ben
01 Yorumla- 1 yıl
aşiret kelimesini kullanan safkan suriyelidir
1 yılHerkesin kızın hayalidir. Ama her rahatlığın ve güzelliğin bedeli olur. Eşinin ailesiyle hep iletişim halinde olursun, özel alanın kalmaz hep sen haksız olursun damat anneci olur ve evde sürekli misafir olur. Hiç çekilmez. Bence en iyisi eşinle her şeyi ikiniz yapmanız.
00 YorumlaBenim arkadaşta aşirete gelin gitti ilk zamanlar ağlıyordu sonradan alıştı sanırım ağlamayı kesti ama şimdiden kafasına biniyorlar çocuk diye yani demem o ki yaşantıları çok zor evlerinden misafir eksik olmuyor ve sürekli çocuk doğurman lazım benlik değil hiç yine de büyük konuşmak istemiyorum
00 Yorumla
1 yılCanım sen kaç aşiret çocuğundan! Bosanamazsin ne demek ya ! Aşiret ailesinin kolay bir şey olduğunu sanmıyorum. Tahmin ettiğim kadarıyla düğün altınlarını sana vermezler evlenince misafirleri çok olur hizmeti sana yaptırırlar kısaca gelin gideyim derken hizmetçi olarak gidersin
00 Yorumla
1 yılKaç kilo geliyormuş ailesi o kadar ağırmış diyelim sen adamı aldattın adam seni boşa mayacak mı tiyatro da adam seni aldattı veya evine bakmıyor içki kumar vs hatta dayak koşamaz mısın? Sen gelin değil bakıcı seks kölesi olursun bu şekilde bu arada sen nerelisin
00 Yorumlaevlilik sadece kadın ya da erkek ile yapılmaz... ailesi ile de yapılır... diğer aşiret unsurlarını bir kenara bırakın... kalabalık aile ile evlenmek başlı başına zor meslektir... tek tek anlatmaya ne derman yeter ne zaman
siz düşünün... araştırın
bir de üstüne aşiret unsurları ekleyin
sonra takkeyi önünüze koyun düşünün
nadir insanlar kalabalık ya da aşiret ile evlenip evliliği yürütebilir
buna psikoloji dayanmaz be gülüm00 YorumlaBen istemem ya zor anlaşamam.
33 Yorumla- 1 yıl
zaten ne işin olur aplam senin mülteciler ile türk varken
- 1 yıl
biz mülteci diğiliz ki aşiret kelimesi kullanalım :) türk olan biri kulanmaz bu kelimeleri
Gizli Üye(25-29)1 yılKürtler ataerkildir ona göre düşün taşın evlen, her şey altından paradan ibaret değil onlar göstermelik, kocanın ailesine akrabalarına hizmet etmek, köle gibi kullanılmak, hor görülmek, kumalarla vakit geçirmek bana koymaz dersen hemen evlen hiç kaçırma
01 Yorumla
Cevap sahibi1 yılDediğin gibiyse hiç kaçırma türk erkeğinden bin kat iyidir
Gizli Üye(18-24)1 yılSakın ama sakın bunu yapma ben de Van lıyım bak aşiretiz ama hıc göründüğü gibi değiller asla rahat olamazsın kadını da zaten çık değerli görmezler biz çok şükür onlar gibi d değiliz ama dısardan bakıp kananlara üzülüyorum sakın.. Baksana boşanmak yok demiş seni dövse dahi ailen arka çıksa bile ailene de zarar verirler hele Diyarbakırlılar aman aman..
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılBen derdim ki illaki Kürd erkeği olsun. Çünkü ben de Kürdüm. Herkes kendi milletinden alsim derdim. Şimdi diyorum ki alın bütün Kürd erkekleri sizin olsun. Benim ayağımın altını öpen, zorla kendine aşık eden, benim için salya sümük ağlayan adam beni aldattı.
010 Yorumla
Cevap sahibi1 yılTürkler bana kul köle oluyor. Ben kanım bozulmasın diye Kürd istedim illaki. Ama onların da aynı şekil olmuş. Elimde avrupali var. Hiç olmadı onu alır irlanda pasaportu ile dünyayı gezerim. Bana erkek çok. Olmayan düşünsün.
- 1 yıl
Her türlü yerim dini bile değişik olsa diyorsun yani
Cevap sahibi1 yılBen dinsizim sence bana sorun olur mu? Güzelse her türlü yerim evet.
- 1 yıl
Bendeki de güzel gel buyur
Cevap sahibi1 yılYok seni istemem.
- 1 yıl
Neden güzel ama hemde çok beğeneceğine eminim
- 1 yıl
Bir daha böylesini yaşamadım diye anlatırlar ya sende anlatırsın
Cevap sahibi1 yılO senin hüsnü kuruntun 😂 ayrıca sarışın hiç sevmem 190dan aşağı kimseye bakmadım 😁
- 1 yıl
180 uymuyorsa yapacak bir şey yok
- 1 yıl
Ama yatak işi boya bakmaz bilmiş ol sen de çok olsan 170 yoksundur
Gizli Üye(18-24)1 yılnapacakmis kafasina gore evlilik hayati gecirecek cani arada baska kadinlar cektiginda onlara bi ugrayip vakit gecirip bir seyler yapip ondan sonra bosanma yok. Evlilik yurumezse gecim yoksa tabiki bosanilacak napacan baska adam mi oldurelim. Guzel kafaya sahipmisler, nerden buluyorsunuz soyle modelleri hep merak etmisimdir...
00 Yorumla
1 yılBoynunda kilolarca altın olsa neye yarar özgür olmadikca
60 Yorumla
1 yılAq sanki Osmanlı hanedanına sultan edicek seni de ailesinin adı varmış ta boşanamazmışsın hergün bi karının koynuna girer herşeyi yapar sen bi laf söylesen dayak atar kürttür kesin
20 Yorumla
1 yılSen delirdin sanırım onlar boşamaz lar üstüne kuma alırlar en az 7-8 çocuk isterler kaç yaşındasın bilmiyorum ama yakma gençliğini güzelliğini aşk biyerde bitiyor mantıklı davran hayatını kaydırır kaç kurtar kendini
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 4,7b cevap paylaştı.
1 yılAşirete gelin gitmek bana göre değil. Ben insan sevmem. vıcık vıcık iç içe ilişkileri hiç sevmem. bana karışılmasını asla sevmem. Evim yurdum belli olsun. Gelen insan çat kapı gelmesin. Sıkılıyorum
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılgtune kazık mi arıyorsun kürtlerle ancak kürtler evlenir dengini bul bu yoldan hemen vazgeç kürtler göründükleri gibi değillerdir bak çok pişman olursun
523 Yorumla- 1 yıl
Hahaha sen eminim evleneceğin insana bir bilezik takamayacak durumda bir insansın. ya da taksan bile g*****t biri olduğunu düşünüyorum bu yorumdan. Ben trabzonluyum ve doğu erkekleri sahiplenici, namus bilen, ağırbaşlı erkekler. Asla batıdaki gibi değiller. Bende çok isterdim kurt bir aileye gelin olmayı.
Cevap sahibi1 yılgottttttttt birisi değilim kürtleri kötülemiyorum ama kültür çakışması var kaldıramaz maalesef senin gibi bir @rosbuyla aynı memleketli olduğum icin utanıyorum
Cevap sahibi1 yılçok vermek istiyorsan git doğuya ver kürdün birisine rahatla banane bundan bilezik te takarim trabzon burmasida ama senin gibi @rosbular yüzünden piyasa da düzgün kız kalmadı
- 1 yıl
Piyasada değil memleketimizde düzgün kız kalmadı. Dogudaki kızlarda erkeklerde çok şanslı
Ben burada yaşarken utanıyorum senin gibi erkekler, elimizden almaya çalışan kaşar kızlar...
Cevap sahibi1 yılbeni ilgilendirmez kendi önünden ye bana bulaşma ben lazlarida biliyorum kürtleri de lazlardan kürtlere gelin gidip de 6 ayı doldurmayıp evine donenide biliyorum çalıştığım yerde de kürtler var tanıdığım kürtler de 10 tanesini toplasan 1 tane adam zor çıkıyor içinden ya apocu ya da kürdistan'ci uzak dur benden
- 1 yıl
@Oylesinebiriyimnn batıdaki erkeklerin tırnağı olamaz doğulu erkekler, altın alınca ne oluyor? Namus diye kadına şiddet uygulama hakkına sahip mi oluyor? Her dakika kocana, ailesine hesap veriyorsun. Kaynanan dibinde bik bik ötüyor. Kürtlere asla ırkçılık yapmam benim kaç tane insan gibi kürt arkadaşım oldu. Hiçbirisi de bu tür pislik insanlardan değildi. Kürtler bile sevmiyor sizin gibi namus diye geçinip pavyona gideni. İğrenç insanlarsınız.
Cevap sahibi1 yılamin
- 1 yıl
Öylesine isimli a. tal dediklerine inanıyormusun canım sen
- 1 yıl
İnaniyorummmm
- 1 yıl
Aşireti doğuyu Kürtleri sevmeyen kızlar genelde bakire olmayanlar😂😂
Cevap sahibi1 yılAllah'ını seversen sataşma insanlara öylesinebiri
yazdığıma pişman ettirdin beni bakir olsun veya olmasın ne önemi var bakire olunca madalyamı kazanıyorsun- 1 yıl
Evet kazanıyorum.
Bu zamanda bakireligimlede, bu görüşümlede kendimle gurur duyuyorum. Bu zamana göre kendimi bir altın gibi görüyorum.
Ama senin zihniyetinde ki erkekler belki kaç kişinin eleginden geçmiş kızları çocuklarına anne yapicak. Cunku görüşlerinden beli.
Cevap sahibi1 yılinsan geçmişinde sevmiş olabilir hata yapabilir evlenip boşanabilir bunda anormal bir durum görmüyorum zihniyetim ak Allah a şükür senin bakire olup olmaman inan hic umurumda degil ama şunu unutma senin gibi bir kızı koynuma almam şimdi o övündüğün bakirligini alda git
- 1 yıl
33 yaşında evlendim ablası bakire olarak bakır Yörükle git 29 kişiyle olmuş kürdün altına gir hadi
- 1 yıl
Lan bende kürdüm bu arada ailemi vs sildim dünya varmış 🙂
Cevap sahibi1 yılbunlari bana mi söylüyorsun tam olarak anlayamadım
- 1 yıl
Para aşiret altın eksik olsun zaten işim iyi kocam da nüfuslu ve çalışkan Yörük aileye bağlı bana sadık dışarı gitse birimiz kafamız arkada kalmıyor en önemlisi de erkek yapar diyip diyip gençlik de haltlar yememiş ve hala da eşine sadık kocam 🥰 sen onlarca kişiyle olmuş kürde kadın ol hadi Kürtcü faşist
- 1 yıl
Şu gereksiz öylesine ismi olan kişiye diyorum Kürt bir kızı çılgına çevirdi zorla 😂 sabrımı zorlamayın Kürt damarın parlamasın
- 1 yıl
Damarımmmmm
- 1 yıl
Görsün tersten dünyayı kararsın da hayatı 30 kişi birden gelince cücük gibi yere
- 1 yıl
Ya küstü ya laf bulamadı yazık ya öylesine biri
Cevap sahibi1 yıl:)
1 yılEvlenmeden boşanmayı düşünmek neden? Bu ihtimali düşündüren nedir? Bence insan evleneceği kişi ile bu durumları düşünmeden önce yaşayacağı güzel günlerin hayalini kurarak evlenmeli yoksa verimli olacağını zannetmiyorum.
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılAna haberde ve gazetelerin 3. sayfasında iki haberde yer alırsın.
1. Haber : Aşirete Gelin Oldu
Agırlıgınca Altın Takıldı
2. Haber : Ayrılmak İstediği Kişi Aşiretti Ve Aşiret Tarafından Saldırıldı, Yaralandı ya da Öldürüldü
Bunları göze alıyorsan Git 🤨00 YorumlaHer aşiret zengin değildir, sana takılan altınlar yalnızca göstermelik olabilir. Altınlar sana verilse bile kafana göre kullanamazsin, eşin ihtiyacı olursa senden alır. Boşanmalar çok yaygın olmasa da var. Maalesef aşiretlerin genel olarak eğitim düzeyi düşüktür bu yüzden bir kadın olarak konumun kesinlikle aşağıda olacaktır. İlk zamanlar cicim ayları olduğu için ne yaptığının farkına varmayacaksın ancak bir sene sonra anlayacaksın. Niyetinde ciddiysen sınırlarını muhakkak belirt
10 YorumlaBizde boşanmak yoktur lo yoksa seni töremiz gereği önce asar sonra vururum (diyarbakırlı dar paçalı şehmus)
11 Yorumla
Soran1 yılHeahh bende nerde kaldı bu maydanoz diyodum
Altınları taşırken boynun kırılabilir
sürekli sofra kurmaktan kolların kopabilir
Bide bi ihtimal kuma kavgası
Erkek çocuk zorbalaması20 YorumlaKız bişey diyimmi çok fazla dedikoducu var ben halamdan biliyodum herşeyine aşırı dikkat etmelisin biz annem gille halamın düğününe gittik inanamazsın yani öyle bir dedikodu yapıyorlarki fısıldaşmaları karşı masadan bile duyuluyordu bide aşiret gelinleri biraz temizlik hastası ve ev hanımı aşığı olunca mutfakta ve temizlikte iyi olmalısın. Bide sen Diyarbakır gelini olacaksın onlar birazdaha ağırlar oyüzden davranışlarına çeki düzen ver onun dışında zengin oluyonnnn. 😅
00 Yorumla
1 yılBende diyarbakırlıyım doğrudur genel düşüncemiz böyle seküler kafa anlamaz tanımaz yazılı olmayan kurallarımızdır kadın kutsaldır ziyarettir bizim için en büyük değerdir bir ömür ve sadece bir defa evleniriz sevsekte harbi severiz aşırı bağlıyız kadınlarımıza bence hiç kaçırma uzak dur sekülerizmden moderniteden kadını köleleştiren kapitalizmden helaline yönel...
02 Yorumla- 1 yıl
İyi davranmıyorsa yol ver
- Aile & Toplum konusunda 715 cevap paylaştı.
1 yıl2025 yılındayız daha modern şeylere özenmek onları kendimize katmak dururken bizimkiler hala aşiret, aga, paşa gibi 500 sene öncesinden kalma feodal şeylere özeniyor.
00 Yorumla
1 yılYok öyle bir dünya. Bizde aşiretiz hiç öyle bir şey duymadım. Etrafımda boşananlar da var. Diyarbakır tarafını pek bilmem ama bizim aşiretlerde bu tür baskılar falan yok
00 Yorumla
1 yılSonsuza dek bir şeye bağlı kalmak zorunda olmak sıkıntı, sevgi ve aşktan dolayı ebedi olmalı ama zorunluluktan asla.
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2,1b cevap paylaştı.
1 yılAilenin de a. Devlet den güçlüler mi bunları süreceksin Suriye’ye aq maymunları
20 Yorumla
1 yılYeminle bu kadınlar iflah olmazlar. Bazen üzülüyoruz sonra bakıyoruz ki harbiden hak ediyor diyoruz.
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,4b cevap paylaştı. Kültürel bir mevzudur. Aklinda bosanirim varsa unut. Çünkü en bastan söylemiş. Evet bazi kültürlerde bu is böyledir sadece Turkiyede yok yani
00 YorumlaDiyelim ki şiddetli bir geçimsizlik oldu son çare de boşanma ee bu durumda ne yapacaksınız. Ayrıca çok dedikodu döner.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 652 cevap paylaştı.
1 yılBence zordur ya önyargılı olmakta istemiyorum tabi ama sanki sülaleyle evleniliyor gibi görünüyor
00 Yorumla Bence evlenme bacım. Nasıl bir muamele, ortam bilmiyorsun ve sana adam direkt boşanamazsın diye baskıyı kurmuş. Aman bence uzak dur.
00 Yorumla
1 yılTanıştığın kişi zengin ve büyük aşiret çocuğu olmalı böyle demesi için yoksa diğerleri öyle değil evlenen ve boşanan çok var.
00 Yorumla
1 yılBen de doğuluyum ama bizde böyle saçma sapan zorluklae yok insana insan gibi davraniriz her kadın erkek kadar eşittir bizde
00 Yorumla
1 yılAşiret mi? 😃 Bilmem ki, ben hayatımda hiç aşiret görmedim. Nasıl olur, kültürleri nedir nasıl yaşarlar filmlerdeki dizilerdeki gibi mi acaba 🤷
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 4,1b cevap paylaştı.
u 1 yılO evden mezarın çıkar diyorlar kısacası. Kaç kurtar kendini. Gelin gitmek gibi bir hata yapma.
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılAşiretlerin Anayasası da Kanunları da Cezaları da ülkeden bağımsız ve farklıdır :)
Hani "Kanunsuz Topraklar" derler ya, tam da o hesap👍
018 Yorumla
Soran1 yılBilemedim yaa 😂 tanımak lazım sülaleyi de kendisi oturaklı birisi valla prenses erkeklerden gına geldi artık😂😂 bundan sonra maço erkek😂
Cevap sahibi1 yılBir ömür ebeeenkini görünce o zaman da maço dersin😂
Soran1 yılPrenses erkekten iydir 😂 bende doğu kızıyım
Cevap sahibi1 yılKiça keri :D
Soran1 yılKürtçe bilmiyorum.☺️ 🙄 Ama çocuk Türkçeyi güzel konuşuyor.
Cevap sahibi1 yılbende doğu kızıyım demesini biliyorsun ama :D
Memleket neresi?
Soran1 yılKars☺️
Cevap sahibi1 yılDigor deme sakın🤦♂️
Soran1 yılMerkez 😂
Cevap sahibi1 yılDigorlu bir servis şöförümüz vardı aman Allah'ım🤦♂️ Herif bizi çabucak mahaleye bırakıp düğün salonuna zurna çalmak için son sürat sürüyordu. Servis aracının içine de bir sprey parfüm yerleştirmiş "Kavun" aromalı🤦♂️ Allah'ın Digorlusu😒
Soran1 yıl😂😂😂😂😂😂
Cevap sahibi1 yılŞaka maka artık evleniyon ha! :D
Soran1 yılHayırlısı yarın gel evlenelim dese okeyim 🤭 benim babamda maço valla miss gibi eş oluyorlar
Cevap sahibi1 yılBenim babam bir zamanlar senin babandan daha maçoydu :D
Soran1 yılŞimdi 😂😂
Cevap sahibi1 yılİzmir'e yerleştikten sonra yumuşadı biraz ya :D
Soran1 yıl😂😂 iymiş
Cevap sahibi1 yılGülme komşuna gelir maçonun başına :D
- Aile & Toplum konusunda 8,5b cevap paylaştı.
1 yılÇok fazla dizi izliyorsunuz. Gerçeklerle ilgili en ufak fikriniz yok.
10 Yorumla Aile & Toplum konusunda 10b cevap paylaştı. evlenirsek boşanamazsın
bu evlenmemek için yeterli tabiki şimdi pamuk gibi olacak evlennce görürsün pamuğu
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 787 cevap paylaştı.
1 yılGelenekleri, görenekleri, adetleri, töreleri bitmez, zor ya bana göre değil böyle baskılara hiç gelemem. 🍀
00 Yorumla arkadaşlar lütfen karışmayın ne ayıktırıyorsunuz :D bırakında evlensin görsün ebesininkini
10 YorumlaKumalarınla oturur kahve içersin artık boşanma yok demiş bak
10 Yorumla
1 yılMeraklısı için güzel, kendi adıma uzak olsun, Rabbim yazdıysa bozsun sdfsdf 😃
10 Yorumla
1 yıldaha berbatları olamaz boşanırsan da öldürürler bazı kesimleri öyle
11 Yorumla- 1 yıl
başlarda hep öyle olurlar zaten inanma göz boyama
1 yılbosanmak icin evlenilmez zatende bir kürtle evlenilmez. kadını insan olarak görmüyorlar
00 Yorumla
1 yılya allah aşkına şöyle şeyleri romantikleştirmeye çalışmayın
00 YorumlaKendine her zaman ayrilabilecegin arkadaş iş ve evlilik kur
00 YorumlaAşiret evet maddi olarak çok iyi ama diğer konularda baskın sıkı olabilirler.
00 YorumlaKuma, misafirler, ayrıştırmalar… altınlar için değmez zaten sana ait değil o altınlar
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,4b cevap paylaştı.
1 yılErkek çocuk isterler kız çocuğu doğurursan üzerine kuma alırlar vs vs vs
00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 5,4b cevap paylaştı.
1 yılhizmet etmesi hiç bitmez misafir sanırım ama çok dikkatli olmak gerek belkide el bebek olur
00 Yorumla Aile & Toplum konusunda 1,2b cevap paylaştı. Evlenirsen boşanamazsın, ölürse kardeşiyle evlenirsin 😄
00 YorumlaBoşanırsan ölürsün kocana bisi olursa abisiyle evlenirsin. 😃😃 Ailenin ağası olur kaynana gık dedin mi dayağı yer oturursun bayram da seyran kalabalık olur kazanda türk kahvesi yaparsın. 😃 Yemekten bulaşıkta bayram seyran yasayamazsin. Vsvsvsvs. 😃
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yılBosanamazsin derken tirkler her kavgaya bosaniyo basit şeylerden bizde cok onemli ve cozulemez bir konu olmasi lazım büyükler devreye giriyor hep
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılKadının ne dediği önemsiz sayılıyor erkek egemen onlarda. Paran çok olur belki bollukta yaşarsın ama huzurun olacağını hiç sanmiyorum
00 Yorumla- Devamını Gör (81)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat