Arkadaşlar benim yakın bir dostum var herşeyimi bilir bende onun herşeyini bilirim hergün sabah akşam konuşuruz ama bir kaçtır gereksiz insanlarla gereksiz samimiyetini gördüm kendisi iyi niyetli saf bir kız herkesi kendisi gibi zannediyor onu uyanınca da tepki gösteriyor tartışıyoruz anlayamadığı tek şey ben onu düşünüyorum üzülmesin istiyorum ama gözleri köreriyor
Güncellemeler
1 yıl
S. S❤
Kardeş dediğiniz arkadaşınızı, dostunuzu kıskanır mısınız?
Yanlış üslup doğru sözde celladıdır. Kıskançlık sevdiğim insanları Koruma ve saklama içgüdüsü dışında yok bende. Konu yakın çevremde olduğunda özellikle kıskanmam. Çünkü onun başarısı, yeteneği, güzelliği beni motive eder. Yüzümü güldürür. Bazen yanlış anlaşılabiliyoruz. İnşallah birbirinizi gerçekten duyar anlarsınız.
Kardeş dediğin birini kıskanmak içimden gelmez, çünkü onun mutluluğu bana da iyi gelir. Başarıyı da sevgiyi de paylaşacak kadar yakınım derim ona, çünkü o kazandığında ben eksilmem. Ama samimi olayım, bazen içten içe keşke ben de dediğim olur; bu kıskançlık değil, hayranlıkla karışık bir kendine dönüp bakma hâli. Çünkü kıskanmak sahip olmak ister, ben ise onun yanındayım diye şükrederim. Gerçek dostlukta rekabet değil, birlikte büyümek vardır. O yüzden kıskanmak değil, destek olmak daha çok yakışır yüreğe.
Hayır canım kıskanmam tabii ki. Onun da iyi olmasını isterim. Benden iyi olsun ki beni kıskanmasın isterim. Belki içten içe beni kıskanıyordur ne bileyim. Açık açık konuşamayacağım bir insan zaten benim arkadaşım olamaz ve onunla konuşurum gerekirse her şekilde her durumu izah ederim kıskanıp kıskanmadığımı da söyleyebilirim yani. Beni anlayışla karşılayacak insanlar hayatında parmakla gösterecek şekilde üç beş tane.
Kuzum bazen sevmek paylaşmaktır benim bu dünyada sevdiğim bi kızçem var kuzenim onu çok kıskanırdım başkasıyla arkadaş olsa canım yanardı ama zamanla anladımki ki o başkasıyla arkadaş olunca beni sevmekten vaz geçmiyoki ben aynı benim onun için oda aynı o sevgisini paylaşmayı ögrendim kuzum
Arkadaşını önemsediğin ve ona zarar gelmesini istemediğin çok belli. 💖 Ama unutma, herkesin kendi hayatını ve deneyimlerini yaşama hakkı var. Onun iyi niyetli olduğunu söylüyorsun; belki de bazı şeyleri kendi gözleriyle görmesi gerekiyor. Senin rehberliğin önemli ama bazen biraz geri çekilip olayların doğal akışına izin vermek de faydalı olabilir. 🤗 Kıskançlık yerine, dostluğunuzun değerine odaklanmak sizi daha da yakınlaştırabilir. Anlayışla yaklaşmayı dene, eminim o da zamanla fark edecektir. 🌟
O değil de çok güzelsin kız. Ben arkadaşımın ben dışındaki bütün arkadaşlarını kıskanıyorum nedense ahaha bir şey dediğim yok tabii de gene de paylaşmak istemiyorum içten içe
Ben sevdiğim heriften başka hiçbir canlıyı kıskanmam. Açıklamaya gelirsek, kimse kimsenin iyiliği düşünmesin, iyilik yaramaz, düşe kalka kendi öğrensin
Kıskanmam, benim karakterimi biliyor kıskanacağım rahatsız olacağım türden şeyler yapmaz asla. Bir kere uyarırım, o da 'tamamdır yavrum, teşekkürler' der biter konu.