Sizce daha tepkili davransam nasıl olur?

Ben 2 yıllık evliyim kayınbabamgillerle altli üstlu oturuyoruz kaynanamgillerle konuşmuyorum görümcelerimle konuşmuyorum çünkü büyük şekilde kavga ettim hepsiyle ne ortada namus kaldığını edep kaldı bir yıla kadar zaten onlarla beraberdim daha sonra baktım ki kimseye yaranamayınca Ben de aşağıya indim kendi düzenimi kurdum 1 yaşında da kızım var eşim dışarıya çalışmaya gidiyor o yüzden her sorumluluk bana kalıyor kayınbabam da pazarda kıyafet satıyor fakat şöyle bir durum var yani diğer bakırda yaşadığımız için haliyle benim kayınbabamgiller biraz çok böyle sıkan şekilde yani zamanında kendi kızlarını bile dışarıya çıkartmamış karısını dışarıya çıkartmamış pazarda her şeyi o getirmiş aynı şeyi benden de bekliyor mesela yani Ben evde kalacağım kesinlikle dışarıya çıkmayacağım Ben de ona inat bu zamana kadar yani tepkime koydum O yüzden bugün eşim tekrar şehir dışına çıktı neyse geldi dedi alınacak bir şey var mı akşam ekmek getireyim mi dedim getirme Ben diyetteyim dedim sabah bir tane dedim aldım ben dedi kaynanana söyle dedi kapının önüne çıkarsın onu dedi otursun dedi hani kızın dedi hava alsın kızın Rojda bu arada hava alsin dedi Ben de dedim ben dedim 3 ay sonra doktora gideceğim yani benim dedim yürüyüş yapmam gerekiyor dedim Ben dedim zaten dışarı çıkartacağım onu dedim dedi ki niye dedi çıkartıyorsun sen dedi dışarısı tehlikeli dedi anan dedi kapının önüne çıkarsın dedi Ben de ne gerek var dedim Ben çıkartırım dedim ayrıca dedim oğlun dedim izin vermiş bana dedim hani oğluna da dedim söyleyebilirsin O demiş zaten bana dedim ondan sonra dedi bir şey eksik olur bilmem ne olur dedi ben dedi getireyim ya ben zaten kocam bana para veriyor Ben pazara çıkabilirim alabilirim ama ben bu insanlara anlatamıyorum maalesef yani artık hani eşimi aradım eşim telefonu açmıyor yani dakikada bir gol bir hani başlatacak kavgaya diye yani ben anlayamıyorum benim eşim maalesef ki annesigile başlarda mesafe koymuştu karışmıyorlardı ama şimdi maalesef karışıyor cinnet geçirecem
Sizce daha tepkili davransam nasıl olur?