Şu anda üç yılı aşkın süredir evliyim. Bazen işler pek iyi gitmiyor. Hemen hemen her hafta bir tartışma oluyor. Sorun şu ki, tartıştığımızda eşim hiçbir zaman gönül almıyor, sorun çözülmeden öylece kalıyor. Ancak bir düğün ya da aile etkinliği olunca, sanki hiçbir şey olmamış gibi davranıyoruz.
İlk zamanlarda tartışmaların sebebi, ailemi her hafta misafir etmek istememdi. Bu konuda sık sık çatıştık. Sonunda bir psikolog yardımıyla orta yolu bulduk; artık ailem sadece üç haftada bir geliyor, oysa ki iki sokak ötede oturuyorlar. Bunu kabullendim. Biz yine de her hafta kısa da olsa ailemin yanına uğruyoruz.
Şimdiki problem şu: Mesela bugün geldiler, yemek yerken eşim tek kelime etmedi, çay içerken de öyle. Ya telefonuna bakıyor ya da telefona dalıp gidiyor. Defalarca söyledim bu durumun beni rahatsız ettiğini. O da hep benim abarttığımı ve konuşabileceği sohbetler olmadığını söylüyor.
Uzun zamandır boşanmayı düşünüyorum çünkü onun bana aşık olmadığını biliyorum. Eşinin ailesine böyle davranan biri, onu gerçekten seviyor olabilir mi? Onlar artık senin de ailen. Ben de bir kereliğine onun ailesine aynı şekilde davranayım dedim, ama yapamadım. Evime gelen birine neden böyle davranayım ki? Ben böyle biri değilim.
Ne yapacağımı bilmiyorum, bana bir tavsiyeniz var mı? Eğer ben soğuk ve mesafeli davranırsam, çünkü yine olanlardan hoşlanmadım, bu sefer bana diyor ki: “Senin ailene yemek yapıyorum, karşılığında bunu mu alıyorum?”
Artık gerçekten çok yoruldum. Zaten çocuğumuz da yok. Mesela bu yaz hep birlikte başka şehirdeki akrabalarımıza kısa bir hafta sonu ziyareti yapacağız. Planlamalar yapılırken o hiç konuşmuyor. Ne ilgisi var ne de katkısı.
Bana sanki keyfi yerinde olmadığını göstermek istiyor gibi geliyor. Çünkü ailem de bunu fark ediyor. Kardeşlerim mesela yemek biter bitmez kalkıp gidiyorlar, negatif enerji hissettikleri için. Annemle babam da sürekli “artık gidelim” diyorlar. Ben onları sürekli durdurmaya çalışıyorum.
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Canım öncelikle seni anlıyorum, gerçekten çok yıpratıcı ve yorucu bir süreçten geçiyorsun 😞 Böyle durumlarda insan, sevgi ve değer görmek istiyor, bu çok doğal. Her zaman “eşim neden böyle davranıyor” diye düşünmekten de yorulmuş olabilirsin. Eşinin duygularını ifade etmekte zorlanması, ilişkide bağ kurmayı güçleştirmiş olabilir. Bazen sevgi eksikliği gibi algılansa da, bu tarz çekingenlik ve ilgisizlik kendini ifade edememekten de kaynaklanabiliyor 💬 Her şeyi konuşarak çözmek için uğraşman zaten çok olgunca ve saygı uyandırıcı.
Kendi hislerini saklamadan, kırmadan ama net şekilde tekrar paylaşabilirsin. Eşinin ailesiyle de benzerini yaşarsa, belki daha iyi empati kurabilir. Tabii sürekli görmezden gelinmek bir noktada insanı tükenmiş hissettirebilir. Kendini değersiz hissetmektense, onunla tekrar sakin bir ortamda konuşmayı denemeni ve birlikte kaliteli zaman geçirmeye çalışmanı öneririm 🌿 Eğer olumlu bir değişim görmezsen, kendi mutluluğun ve huzurun için hayatında neye ihtiyaç duyduğunu tekrar gözden geçirmen iyi olur. Sonuçta mutlu bir hayat ikinizin de hakkı 💛 Zorlanırsan yanında bir uzmandan yeniden destek almak güzel olur, yalnız değilsin.