Duam da daha çok detaya mı girmeliyim yoksa hayırlısı bu diyip kabullenip tefekkür mü etmeliyim?

Annem kendimi bildiğimden beri hep çalışıyordu. Hatta paramız yok diye 12 saat çalışıyordu akşam uyku vaktimizde anca eve geliyordu mesai parası alabilmek için. Ben hep dua ediyordum özeniyordum diğer herkesin annesi evde oluyordu bende annem evde olsun istiyordum. Annem 50 yaşına girer girmez meme kanseri olduğu ortaya çıktı. Kemo ve ışın cok şükür bitti hapara başladı ve emekli de oldu çok şükür ama sağlığı iyi değil her gün ölürsem eğer bunu böyle yapın diyor ve psikolojisini de etkiledi. Duam kabul oldu ama istediğm gibi değil. 19 yaşlarımda çok yalnızdım dua ettim hep ve karşıma sevgilim çıktı. Dedim bu benim nasibim, ailesi de benim ailem gibi muhafazakar, sevgilim de benim gibi düşüncede. Bi sigara vardı dedim bu da nazarlık olsun. 3. Senemizde daha önce cinsel birlikteliği olduğu, içki içmişliği ve iddia oynamışlığı olduğunu öğrendim. Zor da olsa dedim tamam geçmişte kaldı. Annesi dünya iyisi tam istediğim gibi anne gibi sarıp sarmaladı annemin hastalığını duyunca. Maalesef sevgilimle aram ama açik uzun zamandır. 2 ay önce kavga ettik ayrıldı ve engelledi beni. Annesinin haberj yok sanırsam hala yazıyor bana iletişimdeyiz bende çaktırmıyorum. Sizce duam da eksiklik mi var veya benim için hayırlısı bu diyip tefekkür mü etmeliyim? Hani derler ya dua et çabala gerisini allaha bırak. Öyle yapıyorum ama çok dua ediyorum anneme uzun sağlıklı ömür için ve sevgilim doğru yolu bulup kolay ve hayırlı bi şekilde yuva kurmak için. Sizce duamı nasıl yapmalıyım?

Duam da daha çok detaya mı girmeliyim yoksa hayırlısı bu diyip kabullenip tefekkür mü etmeliyim?